Heihoeve's Florencio

Dekgeld 2024 € 425,00 exclusief kosten 

vos - New Forest - geboren 2016 - stokmaat 1.48m Myotonie vrij - PSSM1 vrij - GGK bij het NNFPS

v. Lomansheide Brent


m. Heihoeve's Rosalinda kroon preferent Elite


    mv. Kantje's Ronaldo


        mmv. Priory Pricklefokker: de heer A. Bosch te Berlicum


eigenaar: mw. J.C.R. Verton te Lewedorp

Stamboomgegevens:
www.allbreedpedigree.com/heihoeves+florencio

Keuringsresultaten/predikaten:

GGK Nederlands New Forest Pony Stamboek
Exterieur 80
Stap 70
Draf 80
Galop 80
Houding 75
Springreflexen 75
Springtechniek 75
Springvermogen 75

Erelijst

2019    ster, aangewezen voor de verrichting

2020    geslaagd voor de verrichting

2023    prestatie dekhengst

Sportresultaten per januari 2024

Z1-dressuur tussen de paarden +14 winstpunten

Omschrijving:

Met zijn prachtige exterieur en zeer mooie voskleur is Heihoeve's Florencio een opvallende verschijning. Heihoeve's Florencio is een mooie langgelijnde hengst met veel front. Hij heeft veel rasuitstraling en een hele mooie sterke bovenlijn.

Florencio is een zoon van Lomansheide Brent (Reekamp's Eclips x Marits Mistque). De veelbelovende Brent is in 2017 voor de sport verkocht naar de USA. De moeder van Florencio is de kroon elite merrie en meervoudig hengstenmoeder Heihoeve's Rozalinda (Kantje's Ronaldo x Priory Prickle). Grootvader Kantje's Ronaldo was een topvererver bij uitstek. Zijn nakomelingen zijn zeer geliefd voor de sport zowel nationaal als internationaal en er lopen veel zijn nakomelingen op het allerhoogste niveau. Kantje's Ronaldo werd in 2007 uitgeroepen tot de meest invloedrijkste hengst van 50 jaar New Forest in Nederland!

In 2020 is Heihoeve's Florencio geslaagd voor de verrichtingen. Hij is daar absoluut niet overgewaardeerd, maar inmiddels kunnen wij wel zeggen dat hij zijn revanche genomen heeft via de sport. In september 2023 is het prestatie dekhengst predicaat toegekend aan Heihoeve's Florencio, hij was op dat moment Z1 dressuur met 6 winstpunten. Inmiddels (januari 2024) is Florencio geklasseerd in de klasse Z1 paarden met 12 winstpunten en is hij  Z2 dressuur startgerechtigd. Op de a.s. CHK in februari 2024 zal Florencio gehuldigd worden als prestatie dekhengst. 

Heihoeve's Florencio toont veel aanleg voor het hogere dressuurwerk. Hij heeft heel veel aanleg voor verzameling en voor de zijgangen. Hij wordt door Jolanda Verton uitgebracht tussen de paarden. En Florencio staat zijn mannetje tussen de paarden en eindigt bijna elke wedstrijd in de top 3 van het klassement. Volgens verschillende bekende trainers zal Florencio straks met gemak door kunnen stromen naar de Subtop. 

Daarnaast beschikt Heihoeve's Florencio ook over de nodige springkwaliteiten. Hij springt met veel techniek en veel vermogen. En ook in het terrein staat Florencio zijn mannetje. Hij toont een zeer goede terreingalop en pakt goed aan. Hij geniet zichtbaar van het werk en hij voelt betrouwbaar aan. Heihoeve's Florencio heeft een echt sport karakter, in zijn werk is hij attent en toont hij veel inzet en werklust.

De veulens van Florencio lijken veelbelovend: ze hebben maat, bewegen met veel souplesse en zelfhouding en bovendien hebben ze allen een zeer prettig en aanhankelijk karakter. Florencio lijkt zijn sterke bovenlijn en mooie front goed te vererven. 

Ook in combinatie met een ander ras dan het New Forest geeft Florencio mooie rijtypische veulens en lijkt hij sterk te verbeteren op de merrie.