Nieuws 2023

30-11-2023 Voor geïnteresseerden hebben wij nog een aantal jonge pony's die te koop zijn, koopjesjagers hoeven niet te reageren!

Geboortejaar 2023

- grote maat hengst Arendsnest's Vivaldi (Sulaatik's Velvet Marmelade x ster v. Reekamp's Eclips x ster voorl.kroon pref. v. Carlo). Vivaldi is een mooi groot veulen met goede bewegingen. Hij is heel mak en vriendelijk. Zijn vader is een Belgisch goedgekeurde New Forest hengst. 

- kleine maat merrie Arendsnest's Jessie (Arendsnest's Cappuccino x ster voorl.kroon v. Vivienne's Vision of Freedom x ster v. Oleander). Jessie is naar de veulenkeuring geweest in de regio Oost. Daar werd zij bekroond met een 1e premie op een 2e plaats in haar rubriek. Op de CMK werd zij eveneens 2e in haar rubriek. Jessie is een leuk en vriendelijk veulen met zeer goede bewegingen. 

Geboortejaar 2022

- grote maat bruine hengst Forest Dream Victory (Sulaatik's Velvet Marmelade x 1e premie v. Burley Phantom x kroon v. Brummerhoeve's Boss). Victory is een vriendelijke hengst met goede bewegingen en een mooi type. Hij is voor zijn leeftijd mooi aan de maat.  

- grote maat bruine hengst Arendsnest's Ducati (Sulaatik's Le Grand x kroon ps.pony v. Make My World x ster pref. v. Carlo). Ducati is een wat eenkennige hengst, hij is heel braaf maar is wat terughoudend als je de box in stapt. Hij kijkt even de kat uit de boom. Hij heeft goede bewegingen. Hij is behoorlijk groot voor zijn leeftijd en we verwachten dat hij uiteindelijk aan de top van de maat zal eindigen. 

Geboortejaar 2021

- grote maat voshengst Arendsnest's Undercover (Heihoeve's Florencio x ster v. Hobby des Marronniers x kroon ps.pony v. Make My World). Undercover wordt binnenkort gecastreerd. Hij is een vriendelijke pony met leuke bewegingen. Hij meet op dit moment zo'n 1.42m maar daar zal zeker nog wat bij komen, hij is momenteel nog behoorlijk overbouwd.

Voor meer informatie stuur een mail naar stalarendsnest@zeelandnet.nl of bel naar Jolanda (06 - 38 50 93 66)

26-11-2023 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in het Brabantse Rucphen. Jolanda reed met Heihoeve's Florencio mee in de klasse Z1 paarden. Ze reden twee redelijke proeven met toch nog wel wat onnodige slordige fouten. De 1e proef werd beloond met een 2e prijs en 211,5 pnt. En de 2e proef werd beloond met een 1e prijs en 223,5 pnt. Weer 2 winstpunten erbij, nog 2 en dan is de combinatie alweer Z2 startgerechtigd!

In de training worden de oefeningen van het Z2 al meegenomen en Florencio pakt het goed op. Natuurlijk moet het allemaal nog beter en constanter maar het begin is er! 

05-11-2023 Vandaag zijn Jolanda en Heihoeve's Florencio gestart in Westdorpe. Ze reden mee in de klasse Z1 dressuur paarden. Ze reden 2 fijne proeven. De oefeningen gaan Florencio steeds beter af en hij boekt veel progressie. Het resulteerde vandaag in 2 1e prijzen met respectievelijk 214 en 215 punten. 

De teller staat nu op 6 winstpunten in de klasse Z1 dressuur en daarmee heeft Florencio voldaan aan de eisen voor het predikaat Prestatie Dekhengst. Florencio zal op de CHK 2024 gehuldigd worden door het NNFPS te Dronten. 

11-10-2023 Vandaag het mooie nieuws ontvangen dat Jolanda de KNHS ruiterster uitgereikt krijgt.Een ruiterster kan worden toegekend aan ruiters/amazones die meerdere paarden of pony's hebben opgeleid t/m de klasse Z in minimaal 2 diciplines. Er mag vanaf de klasse M/M1 geen gebruik worden gemaakt van versnelde promotie en de paarden of pony's mogen onder een eerdere ruiter niet hoger dan het L zijn gestart.

Jolanda krijgt de ruiterster op basis van de behaalde sportresultaten met de volgende pony's en paarden:

  • Arrabelle (Heihof's Primeur x Vernons Vineyard) Z1 dressuur
  • Arrabelle (Heihof's Primeur x Vernons Vineyard) Z-springen
  • Karola (Elcaro x Doruto) Z1 dressuur
  • Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo) Z1 dressuur

Deze pony's en paarden zijn door Jolanda zelf opgeleid vanaf het zadelmak maken tot en met de klasse Z zonder dat ze gebruik heeft gemaakt van versnelde promotie.

Jolanda heeft nog meer paarden en pony's opgeleid tot en met het Z en uitgebracht in de klasse Z, maar met deze heeft ze gebruik gemaakt van de versnelde promotie. Jolanda mag in principe meteen in het Z starten mits het paard of de pony aan de leeftijdeis voldoet. 

08-10-2023 Vandaag was er een dressuurwedstrijd te Westdorpe. Jolanda startte Florencio in de klasse Z1 paarden. De proeven gingen niet helemaal naar wens. Florencio was erg afgeleid, het was de eerste wedstrijd binnen voor het seizoen. In de 1e proef hadden ze 214 punten, dus voldoende voor een winstpunt. In de 2e proef hadden ze helaas een flinke miscommunicatie en daardoor verzet van Florencio. Ze  hadden in deze proef 209 punten, net een puntje te kort voor een winstpunt. Het was wel voldoende voor de 1e prijs. 

27 september 2023 Omdat we niet alles aan kunnen houden, hoe graag we dat ook zouden willen, komen 2  veulens en een jaarling beschikbaar:

- grote maat hengstveulen Arendsnest's Vivaldi (Sulaatik's Velvet Marmelade x ster v. Reekamp's Eclips x ster voorl.kroon pref. v. Carlo). Vivaldi is een mooi groot veulen met goede bewegingen. Hij is heel mak en vriendelijk. Zijn vader is een Belgisch goedgekeurde New Forest hengst. 

- kleine maat merrieveulen Arendsnest's Jessie (Arendsnest's Cappuccino x ster voorl.kroon v. Vivienne's Vision of Freedom x ster v. Oleander). Jessie is naar de veulenkeuring geweest in de regio Oost. Daar werd zij bekroond met een 1e premie op een 2e plaats in haar rubriek. Op de CMK werd zij eveneens 2e in haar rubriek. Jessie is een leuk en vriendelijk veulen met zeer goede bewegingen. 

- grote maat jaarling (2022) Forest Dream Victory (Sulaatik's Velvet Marmelade x 1e premie v. Burley Phantom x kroon v. Brummerhoeve's Boss). Victory is een vriendelijke hengst met goede bewegingen en een mooi type. Hij lijkt mooi in de maat te groeien.  

Voor meer informatie stuur een mail naar stalarendsnest@zeelandnet.nl of bel naar Jolanda (06 - 38 50 93 66). 

23 september 2023 Vandaag zijn we afgereisd naar Dronten. Heihoeve's Florencio moest vandaag zich presenteren in de gebruikerspresentatie van de verrichtingshengsten van New Forest pony stamboek. Florencio liet zich goed zien en we hebben complimenten gekregen van een aantal aanwezige fokkers. 

26 augustus 2023 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Stad a/h Haringvliet. Jolanda reed met Florencio mee in de klasse Z1 dressuur paarden. Ze reden 2 fijne proeven met nog veel ruimte voor verbetering. De 1e proef werd beloond met 219 punten en een 1e prijs. In de 2e proef hadden ze 212 en dat was voldoende voor een 2e plaats.

29 juli 2023 Op zaterdag 29 juli werd de CMK van NNFPS gehouden te Lunteren. We zijn met 3 pony's daar heen gegaan: de 2 merrieveulens beide in rubriek 4 (jongere merrieveulens) en Bellissima in de rubriek voor stermerries met veulen grote maat. 

De veulens lieten zich beide niet zien naar kunnen, ze waren veels te jolig. Onze kleine maat prinses Jessie wist nog wel op een mooie 2e plaats te eindigen. Florentina werd 4e geplaatst in de rubriek. Met Arendsnest's Bellissima hebben we een gooi gedaan naar het voorlopig kroon predikaat, helaas kreeg ze dit niet toegekend. 

15 juli 2023 Vandaag zijn we met onze kleine maat Foresters Thosca en haar dochter Arendsnest's Jessie afgereisd naar de Regionale Keuring van NNFPS Oost te Putten. Jessie liet zich erg goed zien en kreeg mooi commentaar van de jury. Ze werd beloond met een 1e premie op een mooie 2e plaats. Dus ook Jessie heeft zich geplaatst voor de CMK te Lunteren. 

12 juli 2023 Vanavond was er een avond dressuurwedstrijd te Westdorpe. Jolanda en Florencio zijn vandaag gestart in de klasse Z1 paarden. Ze reden een hele fijne 1e proef en deze werd beloond met 217,5, dus ruim voldoende voor winst. Hiermee is de combinatie officieel geklasseerd in de klasse Z1 dressuur.

Helaas was Florencio de 2e proef wat moe en wat afgeleid, daardoor hadden ze te veel slordige fouten. Ze hadden nog 204,5, net niet genoeg voor winst maar wel genoeg voor een 3e prijs. 

24 juni 2023 Vandaag was er een veulen- en stamboekkeuring van het NNFPS te Westdorpe. Wij zijn hier heen geweest met ons merrieveulen Arendsnest's Florentina. Ze liet zich keurig zien en ze kreeg lovend commentaar van de jury. Florentina heeft een mooie 1e premie gekregen. En ze is hiermee geplaatst voor de CMK te Lunteren. 

9 mei 2023 Het is een ware babyboom deze week. Vannacht heeft onze merrie Arendsnest's Bellissima haar veulen gekregen van Heihoeve's Florencio. Het was ditmaal geen bevalling uit het boekje en de dierenarts moest er nog aan te pas komen. Er kwam maar 1 beentje tevoorschijn, het andere beentje zat klem achter de bekkenrand. Gelukkig was de dierenarts er heel snel en kon ze het veulen goed krijgen. 

Het is een groot vos merrieveulen, met een aparte aftekening op het hoofd en 4x aan de benen. Ze heeft de naam Arendsnest's Florentina gekregen. Het is het laatste veulen voor dit jaar. 

8 mei 2023 Vanmorgen troffen we een verrassing aan op stal. Onze kleine maat merrie Thosca heeft een prachtig klein bruin merrieveulentje van Arendsnest's Cappuccino op de wereld gezet. Ze heeft de naam Arendsnest's Jessie gekregen. 

1 mei 2023 Vandaag is het eerste veulen van het seizoen geboren bij ons op stal. Het betreft een prachtig bruin hengstveulen van Sulaatik's Velvet Marmelade en Arendsnest's Carabelle. Hij heeft de naam Arendsnest's Vivaldi gekregen. 

28 april 2023 Vandaag heeft Arendsnest's Davino (Sulaatik's Vingino x Make My World) onze stal verlaten. Davino is verhuist naar Duitsland. Hij was al tijdje geleden verkocht, maar hij moest nog röntgenologisch gekeurd en gecastreerd worden. Op 16 maart j.l is hij volledig röntgenologisch goedgekeurd en op 19 april j.l is hij gecastreerd. Davino zal verder opgeleid worden voor de sport. Wij weten zeker dat er een mooie toekomst is voor deze knappe en zeer goed bewegende pony. 

16-04-2023 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd gehouden in Westdorpe, de eerste outdoorwedstrijd van het seizoen voor Jolanda en Florencio. De combinatie reed mee in de klasse M2 dressuur paarden. Het was weer even wennen voor de combinatie buiten. Florencio was wat afgeleid door de losrijbaan naast de wedstrijdbaan. Desondanks reed de combinatie weer mooie punten bij elkaar met 187,5 in de 1e proef en in de 2e proef 192 met een 1e prijs. 

19-03-2023 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd gehouden in Stad aan het Haringvliet. Jolanda kwam met Heihoeve's Florencio aan de start in de klasse M2 dressuur paarden. Florencio liep al meteen bij het losrijden erg fijn. Tijdens de 1e proef waren er nog een paar kleine storingen. De combinatie reed in de 1e proef 189,5 punt bij elkaar en dat was voldoende voor de 2e prijs. In de 2e proef deden ze er een flink schepje bovenop. Jolanda had Florencio net iets scherper aan het been en kon hem de gehele proef goed gesloten houden. Vooral het galopgedeelte was van erg hoge kwaliteit. De 2e proef werd beloond met 201 punten en dat was ruim voldoende voor de 1e prijs!

11-03-2023 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd gehouden in Westdorpe. Jolanda is voor de 2e x gestart met Heihoeve's Florencio in de klasse M2 paarden. Door de vele regen van afgelopen week was de buitenbak een waar waterballet en heeft de combinatie op 2 dagen na niet kunnen trainen. Desondanks liep Florencio erg fijn en reden ze 2 goede proeven zonder grote fouten welke resulteerde in 199,5 en 201 punten. Dus in 1x 4 winstpunten erbij!

18-02-2023 Vandaag werd de CHK van het Nederlands New Forest pony stamboek gehouden. Dit jaar werd het voor het eerst gehouden op een nieuwe locatie, het pas gerealiseerde Flevodrome te Dronten. Helaas zijn er op dit complex geen vaste stallen aanwezig. Er waren concoursboxen in een tent opgebouwd, helaas op een onverhard terrein en dit in combinatie met de lichte regen was het niet ideaal. 

Heihoeve's Florencio presenteerde zich netjes in de baan. Deze knappe zoon van Lomansheide Brent is ontwikkeld naar een prachtige hengst met heel veel uitstraling. Florencio is in 2023 niet beschikbaar voor de fokkerij, wij hebben gekozen voor de sport. Er wordt weinig interesse getoond in deze hengst door de fokkers, daardoor was de keuze voor de sport niet zo moeilijk. Misschien dat hij in 2024 weer beschikbaar is, maar dat zien we tzt wel. Zelf verwachten we nog een veulen van Florencio.

Arendsnest's Cappuccino liet weer zien over een fantastisch bewegingsmechanisme te beschikken. Hij ontving terecht applaus van het aanwezige publiek tijdens zijn presentatie in de ring. Cappuccino staat momenteel in Oldekerk om gereden te worden. We gaan bekijken of gaat en of het de moeite is om hem dit jaar KI beschikbaar te stellen. Wij denken nog steeds dat Cappuccino een enorme aanwinst is voor de kleine maat fokkerij, mede door zijn vrije bloedvoering en zijn fantastische bewegingen!

18-01-2023 Met de aankomende geboortes in het vooruitzicht, hebben wij momenteel een aantal veelbelovende jonge hengsten te koop oa. een bijna 4-jarige hengst, 2 bijna 2-jarige hengsten en 2 bijna 1-jarige hengsten. Allen gefokt uit goede lijnen. De pony's komen dagelijks in de hand.

Voor informatie neem contact op met Jolanda Verton (06 - 38 50 93 66)

04-01-2023 Vandaag werd er een avondwedstrijd georganiseert in Westdorpe. Sinds lange tijd kwamen Jolanda en Heihoeve's Florencio weer in actie en ze hadden hun M2 dressuur debuut!

De routine in de ring zijn ze een beetje kwijt, dat was wel een beetje te merken. Het waaide flink en daardoor lagen de dakplaten van de wedstrijdhal in een hoek wat te trillen. Florencio schrok daar een keer van en bleef hier een beetje op zeuren tijdens de 1e proef. In de 2e proef reed Jolanda hem wat zelfverzekerder en daardoor waren er minder storingen dan tijdens de 1e proef.

De 1e proef werd beloond met 187 punten (eigenlijk 189, maar door een storing hadden ze -2). De 2e proef werd beloond met 194 punten en dat was voldoende voor de 1e plaats! De combinatie is dus nu M2 dressuur met 2 winstpunten! Nu eerst weer wat km maken en dan de overstap naar het Z!!!!

01-01-2023 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2022 is wederom voorbij gevlogen!

Het jaar begon voor Jolanda met een vervelende blessure: gescheurde kniebanden door een onschuldig lijkende glijpartij! Ze heeft ruim 4 maanden niet kunnen rijden.

In februari stond de hengstenkeuring weer op het programma, dit jaar gelukkig gewoon met publiek. Wij zijn naar de hengstenkeuring afgereisd met 3 hengsten: Heihoeve's Florencio, Arendsnest's Cappuccino en met de jonge hengst Arendsnest's Davino. Davino hadden we in trainig gezet bij Lars Pronk. Helaas had Davino veel last van spanning en liet hij zich niet naar kunnen zien.

Arendsnest's Cappuccino liet zich erg goed zien en hij werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring! Helaas ging het kampioenschap aan zijn neus voorbij, maar hij is nog jong en heeft nog alle tijd!

Heihoeve's Florencio liet zich ook fantastisch zien. Zijn prestatie was vol energie. En ook hij werd door de jury voorzien van mooi commentaar!

We mochten in 2022 drie hengstveulens verwelkomen op stal: Arendsnest's Café Macchiato (Arendsnest's Cappuccino x Thosca), Forest Dream Victorio (Sulaatik's Velvet Marmelade x Greenfield Beau Chance) en Arendsnest's Ducati (Sulaatik's Le Grand x Arendsnest's Caramella).

Met het veulen Arendsnest's Café Macchiato zijn we naar de veulenkeuring gegaan. En dat was niet voor niets. Dit mooie hengstveulen werd beloond met een 1e premie en kreeg voortreffelijk commentaar mee. Arendsnest's Café Macchiato hebben wij verkocht naar Friesland.

Qua sport was het een erg rustig jaar. Grotendeels door de blessure van Jolanda is ze maar 1x gestart op wedstrijd met Heihoeve's Florencio en wel op de Nationale Sportdag van het New Forest. Ze waren 2x 1e met respectievelijk 205 en 207 punten in de klasse M1 paarden. Helaas is daardoor hun doel niet nog niet gehaald, maar we verwachten dat ze nog voor het outdoor seizoen 2023 Z1 zullen starten. Begin januari zal de combinatie voor het eerst uitkomen in de klasse M2.

Op 30 december hebben we Arendsnest's Cappuccino naar een talentvolle amazone gebracht. Hij staat nu in het noorden van het land bij Larissa Aalders. Larissa zal Cappuccino verder opleiden en uitbrengen op wedstrijden.

We hopen dat 2023 een jaar wordt vol hoogtepunten. Een jaar waarin we genieten van onze pony's en paarden tijdens de verschillende keuringen en wedstrijden.

We verwachten in 2023 bij de volgende combinaties veulens, indien u interesse heeft voor een van de veulens dan kunt u contact opnemen met Jolanda Verton (06 - 38 50 93 66).

21 april 2023: Sulaatik's Velvet Marmelade x ster v. Reekamp's Eclips x ster pref. v. Carlo

28 april 2023: Heihoeve's Florencio x ster v. Hobby des Marronniers x kroon ps.pony v. Make My World

4 mei 2023: Arendsnest's Cappuccino x ster voorl.kroon v. Viviennes Vision of Freedom x ster v. Oleander