Nieuws 2015

21-12-2015 Kerstgroet van stal 't Arendsnest - Forest Dream

13-12-2015 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Vrouwenpolder. Jolanda reed mee in de klasse L2 met Forest Dream Armanda. De losrijbaan lag er helaas niet goed bij, de bodem was hard, ongelijk en op sommige plaatsen zelfs glad. Gelukkig ligt de wedstrijdbaan er wel altijd keurig bij en dat was ook nu het geval. Armanda was behoorlijk heet, maar desondanks liet ze zich fijn rijden. Er was een kleine storing bij de inzet van het wijken voor het linkerbeen en bij de 2e galop was Armanda weer voor zichzelf begonnen. Gelukkig kon dit snel gecorrigeerd worden en bleef de schade beperkt. De teller bleef steken op 189 punten, dus weer een selectiepunt verzameld voor de Zeeuwse Kampioenschappen. 

01-12-2015 Arendsnest's Rhowann (Fox Ferry des Marronniers x Hoppenhof's Shardon) heeft onze stal verlaten, hij is verkocht naar Duitsland.

28-11-2015 Vandaag was er een dressuurwedstrijd te Heinkenszand. Jolanda reed mee met Forest Dream Armanda in de klasse L2. Tijdens het losrijden liet Armanda zich fijn rijden en was ze goed bij de les. In de ring werd ze weer iets gespannen en hadden ze in de rechtergalop een kleine explosie. De proef werd beloond met 176 punten.

08-11-2015 Vandaag hebben Chantal Overbeek en Arendsnest's Caramella hun debuut gemaakt tussen de witte dressuurhekjes. Er werd vandaag een oefenwedstrijd gehouden in Nieuw & st Joosland, dus een mooie gelegenheid om te oefenen voor deze combinatie. Caramella deed erg haar best, ze was wel iets gespannen maar bleef goed gehoorzaam. Ze hadden een kleine storing bij het aanspringen in galop. Het resultaat was 184 punten en een mooie 2e plaats!

07-11-2015 Vandaag was er een dressuurwedstrijd te Nieuw & st Joosland. Jolanda reed mee met Forest Dream Armanda in de klasse L2 paarden. Het was de eerste keer dat zij in deze klasse uitkwamen. Armanda was iets gespannen tijdens de proef. De teller bleef steken op 186 punten, dus al met al een mooie score voor een debuut. Met deze score hebben ze meteen een selectiepunt te pakken voor het Zeeuws Kampioenschap.

01-11-2015 Vandaag was er een dressuurwedstrijd te Stad aan 't Haringvliet. Jolanda reed mee met Forest Dream Armanda in de klasse L1 paarden. Armanda liet zich er fijn rijden en deed erg haar best. Het resultaat mocht er zijn: in de 1e proef 195 punten en in de 2e proef 196 punten, beide proeven waren ze 2e.

17-10-2015 Vandaag werd de verrichtingsproef voor merries in Ermelo in verreden! Hieronder een kort verslag van ons avontuur met Arendsnest's Caramella!

Samen met Chantal Overbeek ben ik donderdags afgereisd naar het KNHS centrum voor de verrichtingsproef merries van Arendsnest’s Caramella.

Vrijdagmorgen hebben we in alle rust de cross geoefend. Zowel voor mij als voor de pony voor de allereerste keer. In het begin vond ze het wat spannend, ik trouwens ook (en eerlijk gezegd op het einde vond ik het nog steeds spannend).

Zaterdagochtend om 9 uur begon het vrijspringen, Caramel moest als 10e. Ik vond persoonlijk dat ze haar erg opjaagde en daardoor raakte ze even wat in paniek. Later ontspande ze wel iets. Ze sprong op zich wel goed, wel iets gehaast.

Om half 12 moest ze in de baan voor de basisgangen en het springen onder de man. Chantal reed het dressuurmatige gedeelte en ik het springgedeelte, dus halverwege was er ff een ruiterwissel. Ik vond dat ze het erg goed deed, liep keurig en had een mooie stille aanleuning. Misschien iets wat diep maar wel op lengte, voor een pony die 2 maanden zadelmak is, vind ik dat niet zo erg. Toen het springen, even een kleine aarzeling op de eerste van de 3 sprong maar daar kon ik haar vanuit stilstand overheen duwen (was een kruisje). Daarna sprong ze erg goed, helaas een weigering op de laatste sprong. Opnieuw aangereden en sprong hem heel goed. Heb veel complimenten gekregen over haar springtechniek.

Om kwart over 2 was de steeple. Door de vele regen hadden ze de hindernissen verplaatst naar de arene (agterberg-bodem), echt super. We mochten eerst nog 5 minuten oefenen, vond ik erg netjes van de jury. Caramel vond het helemaal geweldig en sprong erg goed. Toen voor het echie, ze pakte heel goed aan. Voor de sprong kon ik haar even opvangen en daarna trok ze weer goed op de hindernis aan, keek erg goed naar de sprong. Ik was dan ook meer dan tevreden over haar prestatie!

Toen de uitslag, geslaagd met een B-premie met 72 punten (7,2 gemiddeld). Ze was zeker niet overgewaardeerd qua punten maar ik ben heel erg tevreden. Op 9 augustus 2015 voor het eerst van haar leven een zadel op haar rug en dan op 17 oktober 2015 slagen voor de verrichtingsproef, super toch!!!!

Nu gaan we haar rustig verder trainen en in januari 2016 zal ze gestart worden tussen de paarden.

Foto is genomen tijdens het oefenen op vrijdagmorgen

04-10-2015Vandaag was er een FNRS en trainingsspringwedstrijd in Nieuw & St. Joosland. Als voorbereiding op de verrichtingsproef had Jolanda Caramel ingeschreven voor 2 rondjes op 60cm. De parcoursjes gingen erg goed, het eerste rondje alleen een weigering op de spannende dubbelsprong. Helaas was ze het 2e rondje iets moe en daardoor 2 balkjes. Maar we zijn erg tevreden over haar prestaties, dit wordt een topper!

21-09-2015 Het ongeluk van Wamora is nu precies een jaar geleden. Het gaat erg goed met Wamora, ze lijkt geen last te hebben van het been en het spronggewricht is qua omvang weer zo goed als gelijk als het rechter spronggewricht. Ze loopt goed, galoppeert door de wei en maakt de grootste bokkensprongen. Ik durf het nog niet echt hardop te zeggen, maar wie weet kunnen we ooit weer rijden. Ik ben heel blij dat het zo goed gaat met mijn schimpie!

17-09-2015 Wegens drukke werkzaamheden is de website al even niet bijgewerkt. Dus het is hoog tijd voor een update!

Op 25 juli 2015 zijn we met twee trailers afgereisd naar de CMK te Ermelo. Arendsnest's Cacharelle behaalde een mooie 3e plaats bij de jonge merrieveulens. Ze liet zich erg goed zien en de jury was erg positief over haar.

Arendsnest's Caramella liet zich, volgens ons, erg goed zien en ging met veel bravour door de baan. Helaas kon ze de jury niet overtuigen en werd ze geen voorlopig kroon. In het commentaar konden wij ons niet vinden, laten we het er maar op houden dat meningen en smaken verschillen. 

Na de CMK heb ik Caramella zadelmak gemaakt. Ze pakt het werk zeer goed op. Ze zal in oktober de IBOP lopen, daarna zal ze uitgebracht gaan worden in de dressuur tussen de paarden. Volgend jaar zal ze naar alle waarschijnlijkheid wel weer gedekt worden.

Arendsnest's Chimano is in juli gecastreerd. Inmiddels is hij volledig hersteld en hij zal dan ook binnenkort zadelmak gemaakt worden.

Op 5 augustus hebben Jolanda en Forest Dream Armanda hun wedstrijddebuut gemaakt in de klasse L1. Ze reden in beide proeven winst. Inmiddels hebben ze nu 3 wedstrijden gereden (6 proeven) en staat de teller op 5 winstpunten. Armanda heeft nog wat last van wedstrijdspanning, dus veel kilometers maken.

Op woensdag 2 september 2015 heeft Arendsnest's Bellissima een ongelukje gehad in het weiland. Ze heeft hierbij haar linkeroog dusdanig beschadigd dat zij blind is aan dit oog. 

11-07-2015 Vandaag werd de regionale keuring van het New Forest regio Zuid-West te Breukelen gehouden. Wij waren met 2 pony's afgereist naar Breukelen. In rubriek 4 maakte Arendsnest's Cacharelle haar opwachting. Zij liet zich zeer goed zien en ze werd beloond met een 1e premie en stond op een mooie 3e plaats. Zij is doorverwezen naar de CMK.

In rubriek 11c kwam onze mooie stermerrie Arendsnest's Caramella in de baan. Caramel liet zich eveneens erg goed zien. Deze pony is werkelijk een droompony: mooi van type, prachtige donkere voskleur, zeer veel werklust en top bewegingen. Gelukkig dacht de jury hier ook zo over en werd ze aan kop geplaatst en ontving ze een uitnodiging voor de CMK. Op naar het voorlopig kroonschap!!!! 

04-06-2015 Vandaag het fantastische nieuws ontvangen dat Greenfield Beau Chance drachtig gescand is van Reekamp's Slogan! Echt alle lof voor de hengstenhouder, Clemens Hesselink! Hij heeft er werkelijk alles aangedaan om Beau op een natuurlijke manier drachtig te krijgen, daar kan menig hengstenhouder een voorbeeld aan nemen!

08-05-2015 Vandaag stond er een dressuurgerichte clinic van Pauline Knols op het programma. De clinic werd georganiseerd door Stal Lexion te Ellewoutsdijk. Jolanda reed mee met Armanda. Armanda werd omschreven als een fijn paard met zeer veel potentie. Ze beweegt al heel goed met de schoft omhoog.

02-05-2015 Vandaag heeft onze New Forest stermerrie Caletta haar veulen gekregen. Het is een voskleurig merrietje met een klein kolletje en 1 wit achtervoetje. De vader van het veulen is Wicked Nightshift (Wellhouse Sportsman x Burley Phantom). Ze heeft de naam Arendsnest's Cacharelle gekregen.28-03-2015 Vandaag reed Jolanda met Armanda mee in een gastles van Lynne Maas. Armanda vond het in het begin erg spannend en was erg onder de indruk van de omgeving op het voorterrein. Eenmaal in de binnenbaan werd ze rustiger. Er werd veel aandacht besteed aan de tempocontrole, iets wat bij ieder paard belangrijk is maar bij Armanda echt "het punt" van  aandacht is. Uiteindelijk bleef Armanda mooi wachten en werden de gevraagde oefeningen met gemak uitgevoerd.
Nu lekker verder trainen en dan het wedstrijddebuut maar eens gaan plannen.

21-02-2015 Vandaag werd de hengstenkeuring van het New Forestpony stamboek gehouden op het terrein van het KNHS-centrum in Ermelo. Arendsnest's Chimano was erg onder de indruk van de omgeving en zijn hormonen namen de overhand. Helaas werd hij hierdoor zo gespannen dat hij met name in de springkooi blokkeerde in zijn lichaam. Daardoor was hij niet goed te beoordelen en hield hij zich erg vast in het lichaam.

Het is een prachtige pony om te zien, heel rijtypisch met een hele mooie hals, heb ook vele complimenten mogen ontvangen over hem. Het hengsten avontuur stopt hier voor hem, maar hij is weer een ervaring rijker en zal nu verder opgeleid worden als rijpony.16-02-2015 Arendsnest's Casanova doet het erg goed bij zijn nieuwe baasje. We zijn erg blij dat hij zo goed terechtgekomen is en we verwachten dat we nog veel zullen horen van deze combinatie.

09-02-2015
De site is aangepast en voorzien van een nieuwe layout.

01-01-2015 Stal 't Arendsnest wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2014 is weer al voorbij! Het was voor ons een jaar met voor- en tegenspoed. Greenfield Beau Chance verloor haar veulen van Sulaatik's Versace. Arendsnest's Caramella kreeg haar 1e veulentje, een prachtig voskleurig merrietje. Deze Arendsnest's Bellissima is een dochter van Hobby des Marronniers. Arendsnest's Casanova heeft zijn sterpredikaat gehaald en is inmiddels verkocht. Deze knappe zoon van Woodrow Carisbrooke heeft een geweldig nieuw baasje gekregen en gaat de sport in. Wij zullen hem blijven volgen.

Op 21 september 2014 heeft Wamora een ongeluk gehad, wat in eerste instantie vrij onschuldig leek, heeft het ongeluk toch behoorlijk wat schade veroorzaakt. In haar linkerspronggewricht is het gewrichtskapsel beschadigd door een over strekking. Wamora is nu aan het revalideren. Maar de kans dat ze ooit nog terugkomt in de sport is zeer klein. Gelukkig lijkt ze er niet veel pijn aan te hebben. Dus wellicht zullen we nog een aantal veulentjes uit haar kunnen fokken.

Armanda is weer volop in training en wordt voorbereid op haar eerste wedstrijd.

We hopen dat 2015  een jaar wordt met goede resultaten in de sport maar ook in de keuringsbaan. We verwachten dit jaar 1 New Forestveulentje:

- Wicked Nightshift x Caletta