Nieuws 2019

17-12-2019 Naast triest nieuws is er gelukkig ook nog leuk nieuws te melden!!!

Stal 't Arendsnest-Forest Dream zal gaan verhuizen! We gaan niet ver weg, we blijven namelijk op het zelfde terrein alleen een andere schuur. We hebben deze schuur met bijbehorend terrein aangekocht, de officiële overdracht is 31 januari 2020. Er moet nog wel een en ander verbouwd worden voordat de paarden en pony's kunnen verhuizen. We hopen de stallen in het voorjaar van 2020 gereed te hebben. Daarnaast zal er een nieuwe buitenbaan komen en ook nog een aantal nieuwe paddocks.

Verder zal onze hengst Heihoeve's Florencio volgend jaar bij ons op stal beschikbaar zijn via natuurlijke dekking. De dekvoorwaarden zullen tzt op de website te vinden zijn.

Inmiddels staat onze jonge hengst Arendsnest's Cappuccino in training voor de hengstenkeuring. Cappuccino is een zoon van de hengst Sulaatik's Vesins uit de ster preferente merrie Caletta. Cappuccino was in 2017 nationaal veulenkampioen.

16-12-2019 Dit keer een trieste update: op 5 december 2019 vonden we 's morgens een dood veulen in de stal van Greenfield Beau Chance. Ze was dragend van Sulaatik's Versace. Het was een hengstje en het was al te zien dat hij de mooie kleur van zijn vader geërfd had. Na controle bleek de navelstreng en de placenta afwijkingen te vertonen. Waarschijnlijk is dit de oorzaak geweest en is het veulen overleden in de baarmoeder door zuurstofgebrek. Inmiddels is Beau weer in orde en lijkt ze ook weer wat vrolijker.

Door deze gebeurtenis beseffen we weer dat het allemaal vanzelfsprekend is en dat je iedere keer van geluk mag spreken dat je een gezond veulen naast een gezonde merrie hebt staan!

01-12-2019 Vandaag werd het pepernotenconcours gehouden te Vrouwenpolder. Dit concours wordt verreden over 2 dagen (zaterdag en zondag), maar Jolanda had alleen voor de zondag ingeschreven met Sulaatik's Vingino. Ze reden mee in de klasse M1 paarden. Vingino had best wat last van wedstrijdspanning, maar dat is ook niet vreemd. Hij is 6 maanden op dekverlof geweest en is sinds 5 weken weer onder het zadel bij Jolanda. Desondanks wisten ze toch een winstpunt te scoren met nog heel veel ruimte voor verbetering, want nog niet alle puntjes staan op i.

28-11-2019 Sulaatik's Vingino doet erg zijn best en pakt het werk goed op. Het gaat weer al zo fijn dat de 1e wedstrijd al weer gepland staat. Jolanda zal eerst nog een keer in de klasse M1 uitkomen om Vingino weer terug in het wedstrijdritme te krijgen.

21-10-2019 Sinds vanavond staat Sulaatik's Vingino weer bij ons op stal. Het is de bedoeling dat Vingino komend winterseizoen geklasseerd wordt in de klasse Z1-dressuur.

08-10-2019 Vanmorgen het nieuws ontvangen dat de door ons gefokte Arendsnest's Cacharelle een nieuwe eigenaar heeft. Ze is verkocht aan de fam. Geuze uit Werkendam. Cacharelle is aangekocht voor hun dochter Nadia, zij zal Cacharelle uit gaan brengen in de sport. Wij wensen de fam. Geuze ontzettend veel plezier en geluk met deze fantastische pony. En we zijn ontzettend blij dat ze ons op de hoogte willen houden van de prestaties van deze jonge combinatie!!!!

02-10-2019 Tijd voor een update!

Heavenly Dream is weer thuis en ze wordt verder opgeleid voor de sport door Jolanda. Ze hebben als doel om eind december 2019 - begin januari 2020 hun wedstrijddebuut te maken.

Heihoeve's Florencio zal binnenkort weer terug in training gaan. Hij heeft na het zadelmak maken een pauze gehad. Hij is nog maar 3 jaar en heeft nog alle tijd. Hij zal komende winter en voorjaar rustig voorbereid worden op de verrichtingen van 2020.

Binnenkort komt onze 2-jarige hengst Arendsnest's Cappuccino (Sulaatik's Vesins x Carlo) naar stal. Deze jonge hengst zal getraind worden voor de hengstenkeuring van 2020. Als veulen was Cappuccino nationaal veulenkampioen!

18-08-2019 Heavenly Dream doet het erg goed. Ze pakt het werk goed op, ze lijkt een ontzettend fijn dressuurpaard te worden. Eind van de maand komt ze weer naar huis. Jolanda heeft er inmiddels ook zelf opgereden en dat ging erg goed. De combinatie zal straks verder begeleidt worden door Chantal en Jessica Nijpjes van dressuurstal Nijpjes.

20-07-2019 Vandaag stond de Centrale Merriekeuring van het NNFPS op het programma. Het was weer vroeg dag voor ons, we zijn om 05:30 uur vertrokken richting Ermelo. Gelukkig is er de mogelijkheid om in Ermelo boxen te huren voor de pony's, anders hadden ze weer zo lang op de trailer moeten staan.

Arendsnest's Davino mocht als eerste de baan in. Hij liet zich weer goed zien, wel iets minder dan in Sint-Oedenrode maar we waren erg tevreden met zijn presentatie. Hij werd op een mooie 2e plaats gezet en kreeg erg mooi commentaar mee.

Daarna was het de beurt aan Arendsnest's Cassady, dit parmantige dametje liet zich ook erg goed zien. En zij wist eveneens een 2e plaats te bemachtigen. Ook zij kreeg mooi commentaar. Wij zijn erg tevreden met onze fokproducten, de hengsten van Stal Sulaatik lijken erg goed te matchen met onze merries!

Als laatste was het de beurt aan Arendsnest's Caramella. Voor ons was dit de belangrijkste rubriek want voor haar was er een predicaat te verdienen. Ze liet zich goed zien, maar doordat Davino erg veel van zijn moeder vraagt was haar conditie aan de schrale kant. Ze geeft heel veel aan haar veulen en dat is haar goed aan te zien. Desondanks wist ze met haar sterke bewegingen de jury te overtuigen en werd Caramel Kroon verklaard. Voor Caramel is nu alles binnen qua keuringsresultaten!

13-07-2019 Vandaag hadden wij de regionale keuring van het NNFPS regio Zuid te Sint-Oedenrode op het programma staan. Beide veulens deden mee en ook onze ster prestatiemerrie Arendsnest's Caramella maakte haar opwachting in de hoop om een ticket voor de CMK te bemachtigen.

Rubriek 1: hengstveulens geboren voor 1 mei In deze rubriek kwam Arendsnest's Davino in de baan. Davino is een zoon van de in Duitsland goedgekeurde New Foresthengst Sulaatik's Vingino (Valentino x Wayland Cranberry) en van Arendsnest's Caramella. Het is een zeer aansprekend veulen met zeer veel uitstraling. Hij toonde zich zeer goed en danste door de baan. Hij werd vlot aan kop geplaatst in zijn rubriek en plaatste zich daarmee voor de kampioenskeuring.

Rubriek 4: merrieveulens geboren na 30 april In deze rubriek liep ons jongste veulen mee. Arendsnest's Cassady is een dochter van de in Duitsland goedgekeurde New Foresthengst Sulaatik's Le Grand (Little Boy du Vent x Wayland Cranberry) en onze ster preferente merrie Caletta. Cassady is een chique dametje met veel uitstraling. Ze danste door de baan en wist de jury te overtuigen. Ze werd eveneens vlot aan kop geplaatst en plaatste zich dus ook voor de kampioenskeuring.

Veulenkampioenskeuring: Beide veulens hadden zich dus geplaatst voor de kampioenskeuring. Davino danste weer door de baan met zeer veer uitstraling, wat een super veulen is hij! Cassady toonde zich eveneens weer erg goed, maar moest toch haar meerdere kennen in haar neefje Davino. Davino werd uitgeroepen tot Beste Veulen in de regio Zuid!

Rubriek 11A: 4-jaar en oudere merries met veulen grote maat, welke ster zijn verklaard voor 2017 (overgangsregeling) In deze rubriek maakte Arendsnest's Caramella (Make My World x Carlo) haar opwachting. Het zogen van een veulen is goed te zien aan Caramel, daardoor is ze momenteel wat bloot in de bovenlijn. Maar door geweldige bewegingsmechanisme wist ze toch een ticket te bemachtigen voor de CMK.

30-06-2019 Vandaag hebben we Heavenly Dream (Johnson x Elcaro) naar dressuurstal Nijpjes te Sint-Laurens gebracht om verder zadelmak gemaakt te worden.

12-06-2019 Vandaag hebben wij met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van onze KWPN-merrie Karola (Elcaro x Doruto x Interpol). Haar hoofd wilde nog wel, maar haar benen waren op. Daarom hebben wij een moeilijke besluit moeten nemen om haar te laten gaan om onnodig lijden te voorkomen. Karola is 27 jaar oud geworden!

Karola is als onbeleerde 4-jarige merrie bij ons op stal gekomen. Jolanda heeft haar zelf zadelmak gemaakt en opgeleid tot en met Z-niveau. Karola heeft bij ons 3 nakomelingen gegeven, waarvan 2 nog steeds in ons bezit zijn. Met de jongste, Heavenly Dream, hoopt Jolanda dit jaar te starten op dressuurwedstrijden.

RIP Karola 07-06-1992 -12-06-2019

30-05-2019 Vannacht heeft onze ster preferente merrie Caletta (Carlo x Heihof's Primeur) eindelijk haar veulentje van Sulaatik's Le Grand (Little Boy du Vent x Wayland Cranberry) op de wereld gezet. Caletta was 28 april uitgerekend maar ze heeft er dus een maand en 2 dagen langer over gedaan. Het was een voorspoedige bevalling en alles verliep soepel. Het is een heel mooi hoogbenig bruin merrieveulen.

25-05-2019 Vandaag heeft Arendsnest's Bellissima haar 2e scan gehad. Het zag er allemaal super uit en het vruchtje was goed gegroeid. Als alles goed blijft gaan, verwelkomen wij volgend jaar een veulen van onze topper Heihoeve's Florencio!

20-05-2019 Vandaag het bericht ontvangen dat onze merrie Greenfield Beau Chance (Burley Phantom x Brummerhoeve's Boss) drachtig is van Sulaatik's Versace (Valentino x Marlino). Beau zal woensdag weer naar huis komen. De 2e scan laten wij hier doen.

18-05-2019 Vandaag het bericht ontvangen dat ook de 2e merrie drachtig gescand is van Heihoeve's Florencio. Wederom in 1 cyclus drachtig. Deze merrie is een Tongerenhof Osmium x Marnehoeve's Everest en is in eigendom van dhr. D. Eckhardt te Serooskerke.

11-05-2019 Vandaag heeft de voorlopig kroonmerrie Arendsnest's Cacharelle (Wicked Nightshift x Carlo) het nest verlaten. Ze is vandaag naar haar nieuwe eigenaresse vertrokken. Wij wensen Amy en Astrid Kievit heel veel succes en plezier met deze fantastische pony!

06-05-2019 Arendsnest's Bellissima (Hobby des Marronniers x Make My World) is vandaag op 19 dagen drachtig gescand van onze topper Heihoeve's Florencio! Slechts 1x geïnsemineerd en meteen drachtig!!!!

17-04-2019 Vandaag heeft aan het eind van de middag onze ster- en prestatiemerrie Arendsnest's Caramella (Make My World x ster pref. v. Carlo) haar veulen van Sulaatik's Vingino (Valentino x ster v. Wayland Cranberry) op de wereld gezet. Het is een heel mooi chique bruin hengstveulen. Hij heeft een klein blesje en zoals het er nu naar uit ziet 2 witte voetjes. HIj heeft de naam Arendsnest's Davino gekregen.

30-03-2019 Vandaag werd de 1ste editie van de New Forest Show- en sportdag voor hengsten georganiseerd te Lunteren op de prachtige accommodatie van de Nieuwe Heuvel. We hadden Sulaatik's Vingino en Heihoeve's Florencio meegenomen. Vingino werd getoond onder het zadel en Florencio kwam aan de hand in de baan.

Sulaatik's Vingino liet zich erg goed zien en rijden. Hij kreeg mooi commentaar van Mascha Reijs, zij was gevraagd om de dressuurhengsten te begeleiden. Vingino is een geweldige hengst om te rijden en we zijn enorm trots op het gene wat we tot nu toe bereikt hebben met hem.

Heihoeve's Florencio was een beetje uit zijn comfortzone, hij liet zich redelijk zien maar hij kan zoveel beter. Florencio heeft nog wat tijd nodig om volwassen te worden. Maar we zijn enorm tevreden met de progressie en ontwikkeling die deze mooie jonge hengst laat zien in 6 weken na de hengstenkeuring. Binnenkort zal hij zal hij zijn eerste stappen onder het zadel gaan maken.

Sulaatik's Vingino (Valentino x Wayland Cranberry x Sulaatik's Benji)

Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo x Priory Prickle)

24-03-2019 Vandaag hadden Jolanda en Sulaatik's Vingino een dressuurwedstrijd in Vrouwenpolder. Ze kwamen uit in de klasse M1 dressuur paarden. Het ging wederom erg fijn. De 1ste proef werd echter wat laag beoordeeld met 181,5 maar in de 2e proef scoorden ze een stuk beter met 192,5.

De teller staat na 4 wedstrijden al weer op 11 winstpunten!!!!

17-03-2019 Vandaag was er een dressuurwedstrijd te Westdorpe. Jolanda kwam met Sulaatik's Vingino aan de start in de klasse M1-dressuur paarden. Ze hebben de flow goed te pakken, want wederom scoorde de combinatie goede punten. De 1ste proef werd beloond met 195 punten en dat was voldoende voor een 1ste plaats. De 2e proef werd beloond met 192,5!

09-03-2019 Vandaag was er een dressuurwedstrijd te Heinkenszand. Jolanda kwam aan de start met Sulaatik's Vingino in de klasse M1-dressuur paarden. Ze reden 2 fijne proeven, Vingino gaat met sprongen vooruit en we zijn erg tevreden met zijn progressie. De 1e proef werd beloond met 193,5 en de 2e proef met 196,5, beide voldoende voor een 1ste plaats!!!!

28-02-2019 Heihoeve's Florencio zal beschikbaar zijn voor de dekdienst via Stal Kruissewegje te Heinkenszand. Florencio dekt uitsluitend K.I. en is dagelijks beschikbaar via vers sperma. Graag de avond van te voren bestellen, dit kan tot 22:00 uur. Voor meer informatie en/of de voorwaarden neem contact met ons op!

24-02-2019 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Westdorpe. Jolanda had vandaag met Sulaatik's Vingino hun M1-debuut. De combinatie kan terugkijken op een geweldig debuut. De 1e proef werd beloond met 181,5 en de 2e proef werd beloond met maar liefst 197,5 punten. Dus meteen 3 winstpunten bij hun debuut!!!!

16-02-2019 Heihoeve's Florencio is vandaag goedgekeurd als dekhengst van het Nederlands New Forest pony Stamboek. Heihoeve's Florencio is een zeer mooie, zeer goed bewegende en springende zoon van Lomansheide Brent uit de kroon preferente merrie Heihoeve's Rozalinda (Kantje's Ronaldo x Priory Prickle).

Vanaf nu zijn we dus in het bezit van een goedgekeurde dekhengst. Florencio zal van het voorjaar zadelmak gemaakt worden, daarna zullen we bekijken of hij dit jaar of volgend jaar zijn verrichting zal lopen. Binnenkort zal bekend worden hoe en waar Florencio beschikbaar zal zijn voor de dekdienst.

26-01-2019 Vandaag werden de regiokampioenschappen verreden in Nieuw & St. Joosland. Jolanda en Vingino reden een redelijke proef, de proeven werden over het algemeen laag beoordeelt. Ze hadden een gemiddelde van 180 punten en uiteraard was dit niet voldoende om hun doel om bij de 1e 8 te eindigen te eindigen. Hiermee sluiten ze wel de klasse L2 af, de eerst volgende wedstrijd zal in de klasse M1 verreden worden.

18-01-2019 Vabdaag was de 2e dag van de Masters. Jolanda reed een voor haar gevoel een fijnere proef met Vingino, maar helaas dacht de jury daar anders over. Ze hadden slechts 178,5 punt. Maar goed, ze trainen door voor de kampioenschappen.

17-01-2019 Vandaag zijn de Masters of Dressage te Nieuw & St. Joosland begonnen. Jolanda kwam met Sulaatik's Vingino aan de start in de klasse L2 paarden. Helaas had Vingino vandaag een beetje de wind in zijn bol. De teller bleef steken op een schamele 181 punten.

02-01-2019 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2018 is weer voorbij! Het jaar 2018 was voor ons een jaar met een lach en traan. We hebben in 2018 helaas veel te vroeg afscheid moeten nemen van Arendsnest's Caretina. Ze kwakkelde al enige tijd met haar gezondheid en helaas werden de gevolgen hiervan nu dusdanig dat wij hebben moeten besluiten om haar te laten gaan!

Onze New Forestmerrie Greenfield Beau Chance kreeg een heel mooi hengstveulen van Sulaatik's Vingino, welke de naam Forest Dream Armani heeft gekregen. Op de regionale keuring werd hij beloond met een 1e premie en 2e plaats. Op de Centrale keuring werd Armani in zijn rubriek aan kop geplaatst en daarmee hadden wij voor de 2e maal op rij een veulen in de kampioenskeuring op de CMK!!!! Helaas was Armani zijn feestje al aan het vieren tijdens de kampioenskeuring en werd hij helaas geen kampioen, het was natuurlijk ook te mooi geweest om 2 maal op rij de nationaal veulenkampioen mee naar huis te nemen.

Forest Dream Armanda kreeg een chique engstveulen van de hengst Incognito, welke de naam Nespresso heeft gekregen. Nespresso zal aangehouden worden voor de toekomst!

De New Forestmerrie Arendsnest's Cacharelle ontving in 2018 hun ster predicaat. En tijdens de CMK werd zij voorlopig kroon verklaard! Cacharelle is inmiddels licht zadelmak. Zij is te koop.

Arendsnest’s Caramella en Chantal Overbeek maakten in april hun debuut in de klasse Z1-dressuur paarden. Zij behaalden meteen 2 winstpunten en daarmee is het prestatie predicaat voor Caramel binnen.

De goedgekeurde New Foresthengst Sulaatik's Vingino is in april terug gegaan naar zijn eigenaren Gerrit en Gera de Haan voor de dekdienst. Eind september is hij weer teruggekomen bij ons op stal. In november is Jolanda weer voor het eerst met hem in de ring verschenen. Inmiddels zijn ze L2 dressuur geklasseerd en geselecteerd voor de regiokampioenschappen in januari 2019. Op 10 februari 2019 zullen ze hun debuut maken in de klasse M1 paarden.

De jonge hengst Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo) wordt klaargemaakt voor de hengstenkeuring. De keuring zal op zaterdag 16 februari 2019 gehouden worden in Ermelo. Florencio lijkt zich goed te ontwikkelen. Het is een erg fijne pony om mee te werken en hij pakt het werk goed op.

We hopen dat 2019 een jaar wordt met goede resultaten in de sport maar ook in de keuringsbaan.

We verwachten dit jaar 2 veulentjes:

2 april 2019: Sulaatik's Vingino x Arendsnest's Caramella (New Forest)

28 april 2019: Sulaatik's Le Grand x Caletta (New Forest)