Stal 't Arendsnest - Forest Dream

Nieuws 2019

28-02-2019 Heihoeve's Florencio zal beschikbaar zijn voor de dekdienst via Stal Kruissewegje te Heinkenszand. Florencio dekt uitsluitend K.I. en is dagelijks beschikbaar via vers sperma. Graag de avond van te voren bestellen, dit kan tot 22:00 uur. Voor meer informatie en/of de voorwaarden neem contact met ons op!


16-02-2019 Heihoeve's Florencio is vandaag goedgekeurd als dekhengst van het Nederlands New Forest pony Stamboek. Heihoeve's Florencio is een zeer mooie, zeer goed bewegende en springende zoon van Lomansheide Brent uit de kroon preferente merrie Heihoeve's Rozalinda (Kantje's Ronaldo x Priory Prickle).

Vanaf nu zijn we dus in het bezit van een goedgekeurde dekhengst. Florencio zal van het voorjaar zadelmak gemaakt worden, daarna zullen we bekijken of hij dit jaar of volgend jaar zijn verrichting zal lopen. Binnenkort zal bekend worden hoe en waar Florencio beschikbaar zal zijn voor de dekdienst.

26-01-2019 Vandaag werden de regiokampioenschappen verreden in Nieuw & St. Joosland. Jolanda en Vingino reden een redelijke proef, de proeven werden over het algemeen laag beoordeelt. Ze hadden een gemiddelde van 180 punten en uiteraard was dit niet voldoende om hun doel om bij de 1e 8 te eindigen te eindigen. Hiermee sluiten ze wel de klasse L2 af, de eerst volgende wedstrijd zal in de klasse M1 verreden worden.

18-01-2019 Vabdaag was de 2e dag van de Masters. Jolanda reed een voor haar gevoel een fijnere proef met Vingino, maar helaas dacht de jury daar anders over. Ze hadden slechts 178,5 punt. Maar goed, ze trainen door voor de kampioenschappen.

17-01-2019 Vandaag zijn de Masters of Dressage te Nieuw & St. Joosland begonnen. Jolanda kwam met Sulaatik's Vingino aan de start in de klasse L2 paarden. Helaas had Vingino vandaag een beetje de wind in zijn bol. De teller bleef steken op een schamele 181 punten.

02-01-2019 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2018 is weer voorbij! Het jaar 2018 was voor ons een jaar met een lach en traan. We hebben in 2018 helaas veel te vroeg afscheid moeten nemen van Arendsnest's Caretina. Ze kwakkelde al enige tijd met haar gezondheid en helaas werden de gevolgen hiervan nu dusdanig dat wij hebben moeten besluiten om haar te laten gaan!

Onze New Forestmerrie Greenfield Beau Chance kreeg een heel mooi hengstveulen van Sulaatik's Vingino, welke de naam Forest Dream Armani heeft gekregen. Op de regionale keuring werd hij beloond met een 1e premie en 2e plaats. Op de Centrale keuring werd Armani in zijn rubriek aan kop geplaatst en daarmee hadden wij voor de 2e maal op rij een veulen in de kampioenskeuring op de CMK!!!! Helaas was Armani zijn feestje al aan het vieren tijdens de kampioenskeuring en werd hij helaas geen kampioen, het was natuurlijk ook te mooi geweest om 2 maal op rij de nationaal veulenkampioen mee naar huis te nemen.

Forest Dream Armanda kreeg een chique engstveulen van de hengst Incognito, welke de naam Nespresso heeft gekregen. Nespresso zal aangehouden worden voor de toekomst!

De New Forestmerrie Arendsnest's Cacharelle ontving in 2018 hun ster predicaat. En tijdens de CMK werd zij voorlopig kroon verklaard! Cacharelle is inmiddels licht zadelmak. Zij is te koop.

Arendsnest’s Caramella en Chantal Overbeek maakten in april hun debuut in de klasse Z1-dressuur paarden. Zij behaalden meteen 2 winstpunten en daarmee is het prestatie predicaat voor Caramel binnen.

De goedgekeurde New Foresthengst Sulaatik's Vingino is in april terug gegaan naar zijn eigenaren Gerrit en Gera de Haan voor de dekdienst. Eind september is hij weer teruggekomen bij ons op stal. In november is Jolanda weer voor het eerst met hem in de ring verschenen. Inmiddels zijn ze L2 dressuur geklasseerd en geselecteerd voor de regiokampioenschappen in januari 2019. Op 10 februari 2019 zullen ze hun debuut maken in de klasse M1 paarden.

De jonge hengst Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo) wordt klaargemaakt voor de hengstenkeuring. De keuring zal op zaterdag 16 februari 2019 gehouden worden in Ermelo. Florencio lijkt zich goed te ontwikkelen. Het is een erg fijne pony om mee te werken en hij pakt het werk goed op.

We hopen dat 2019 een jaar wordt met goede resultaten in de sport maar ook in de keuringsbaan.

We verwachten dit jaar 2 veulentjes:

2 april 2019: Sulaatik's Vingino x Arendsnest's Caramella (New Forest)

28 april 2019: Sulaatik's Le Grand x Caletta (New Forest)