Stal 't Arendsnest - Forest Dream

Nieuws 2019

12-06-2019 Vandaag hebben wij met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van onze KWPN-merrie Karola (Elcaro x Doruto x Interpol). Haar hoofd wilde nog wel, maar haar benen waren op. Daarom hebben wij een moeilijke besluit moeten nemen om haar te laten gaan om onnodig lijden te voorkomen. Karola is 27 jaar oud geworden!

Karola is als onbeleerde 4-jarige merrie bij ons op stal gekomen. Jolanda heeft haar zelf zadelmak gemaakt en opgeleid tot en met Z-niveau. Karola heeft bij ons 3 nakomelingen gegeven, waarvan 2 nog steeds in ons bezit zijn. Met de jongste, Heavenly Dream, hoopt Jolanda dit jaar te starten op dressuurwedstrijden.

RIP Karola 07-06-1992 -12-06-2019

30-05-2019 Vannacht heeft onze ster preferente merrie Caletta (Carlo x Heihof's Primeur) eindelijk haar veulentje van Sulaatik's Le Grand (Little Boy du Vent x Wayland Cranberry) op de wereld gezet. Caletta was 28 april uitgerekend maar ze heeft er dus een maand en 2 dagen langer over gedaan. Het was een voorspoedige bevalling en alles verliep soepel. Het is een heel mooi hoogbenig bruin merrieveulen.

25-05-2019 Vandaag heeft Arendsnest's Bellissima haar 2e scan gehad. Het zag er allemaal super uit en het vruchtje was goed gegroeid. Als alles goed blijft gaan, verwelkomen wij volgend jaar een veulen van onze topper Heihoeve's Florencio!

20-05-2019 Vandaag het bericht ontvangen dat onze merrie Greenfield Beau Chance (Burley Phantom x Brummerhoeve's Boss) drachtig is van Sulaatik's Versace (Valentino x Marlino). Beau zal woensdag weer naar huis komen. De 2e scan laten wij hier doen.

18-05-2019 Vandaag het bericht ontvangen dat ook de 2e merrie drachtig gescand is van Heihoeve's Florencio. Wederom in 1 cyclus drachtig. Deze merrie is een Tongerenhof Osmium x Marnehoeve's Everest en is in eigendom van dhr. D. Eckhardt te Serooskerke.

11-05-2019 Vandaag heeft de voorlopig kroonmerrie Arendsnest's Cacharelle (Wicked Nightshift x Carlo) het nest verlaten. Ze is vandaag naar haar nieuwe eigenaresse vertrokken. Wij wensen Amy en Astrid Kievit heel veel succes en plezier met deze fantastische pony!

06-05-2019 Arendsnest's Bellissima (Hobby des Marronniers x Make My World) is vandaag op 19 dagen drachtig gescand van onze topper Heihoeve's Florencio! Slechts 1x geïnsemineerd en meteen drachtig!!!!

17-04-2019 Vandaag heeft aan het eind van de middag onze ster- en prestatiemerrie Arendsnest's Caramella (Make My World x ster pref. v. Carlo) haar veulen van Sulaatik's Vingino (Valentino x ster v. Wayland Cranberry) op de wereld gezet. Het is een heel mooi chique bruin hengstveulen. Hij heeft een klein blesje en zoals het er nu naar uit ziet 2 witte voetjes. HIj heeft de naam Arendsnest's Davino gekregen.


30-03-2019 Vandaag werd de 1ste editie van de New Forest Show- en sportdag voor hengsten georganiseerd te Lunteren op de prachtige accommodatie van de Nieuwe Heuvel. We hadden Sulaatik's Vingino en Heihoeve's Florencio meegenomen. Vingino werd getoond onder het zadel en Florencio kwam aan de hand in de baan.

Sulaatik's Vingino liet zich erg goed zien en rijden. Hij kreeg mooi commentaar van Mascha Reijs, zij was gevraagd om de dressuurhengsten te begeleiden. Vingino is een geweldige hengst om te rijden en we zijn enorm trots op het gene wat we tot nu toe bereikt hebben met hem.

Heihoeve's Florencio was een beetje uit zijn comfortzone, hij liet zich redelijk zien maar hij kan zoveel beter. Florencio heeft nog wat tijd nodig om volwassen te worden. Maar we zijn enorm tevreden met de progressie en ontwikkeling die deze mooie jonge hengst laat zien in 6 weken na de hengstenkeuring. Binnenkort zal hij zal hij zijn eerste stappen onder het zadel gaan maken.

Sulaatik's Vingino (Valentino x Wayland Cranberry x Sulaatik's Benji)

Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo x Priory Prickle)

24-03-2019 Vandaag hadden Jolanda en Sulaatik's Vingino een dressuurwedstrijd in Vrouwenpolder. Ze kwamen uit in de klasse M1 dressuur paarden. Het ging wederom erg fijn. De 1ste proef werd echter wat laag beoordeeld met 181,5 maar in de 2e proef scoorden ze een stuk beter met 192,5.

De teller staat na 4 wedstrijden al weer op 11 winstpunten!!!!

17-03-2019 Vandaag was er een dressuurwedstrijd te Westdorpe. Jolanda kwam met Sulaatik's Vingino aan de start in de klasse M1-dressuur paarden. Ze hebben de flow goed te pakken, want wederom scoorde de combinatie goede punten. De 1ste proef werd beloond met 195 punten en dat was voldoende voor een 1ste plaats. De 2e proef werd beloond met 192,5!

09-03-2019 Vandaag was er een dressuurwedstrijd te Heinkenszand. Jolanda kwam aan de start met Sulaatik's Vingino in de klasse M1-dressuur paarden. Ze reden 2 fijne proeven, Vingino gaat met sprongen vooruit en we zijn erg tevreden met zijn progressie. De 1e proef werd beloond met 193,5 en de 2e proef met 196,5, beide voldoende voor een 1ste plaats!!!!

28-02-2019 Heihoeve's Florencio zal beschikbaar zijn voor de dekdienst via Stal Kruissewegje te Heinkenszand. Florencio dekt uitsluitend K.I. en is dagelijks beschikbaar via vers sperma. Graag de avond van te voren bestellen, dit kan tot 22:00 uur. Voor meer informatie en/of de voorwaarden neem contact met ons op!


24-02-2019 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Westdorpe. Jolanda had vandaag met Sulaatik's Vingino hun M1-debuut. De combinatie kan terugkijken op een geweldig debuut. De 1e proef werd beloond met 181,5 en de 2e proef werd beloond met maar liefst 197,5 punten. Dus meteen 3 winstpunten bij hun debuut!!!!

16-02-2019 Heihoeve's Florencio is vandaag goedgekeurd als dekhengst van het Nederlands New Forest pony Stamboek. Heihoeve's Florencio is een zeer mooie, zeer goed bewegende en springende zoon van Lomansheide Brent uit de kroon preferente merrie Heihoeve's Rozalinda (Kantje's Ronaldo x Priory Prickle).

Vanaf nu zijn we dus in het bezit van een goedgekeurde dekhengst. Florencio zal van het voorjaar zadelmak gemaakt worden, daarna zullen we bekijken of hij dit jaar of volgend jaar zijn verrichting zal lopen. Binnenkort zal bekend worden hoe en waar Florencio beschikbaar zal zijn voor de dekdienst.

26-01-2019 Vandaag werden de regiokampioenschappen verreden in Nieuw & St. Joosland. Jolanda en Vingino reden een redelijke proef, de proeven werden over het algemeen laag beoordeelt. Ze hadden een gemiddelde van 180 punten en uiteraard was dit niet voldoende om hun doel om bij de 1e 8 te eindigen te eindigen. Hiermee sluiten ze wel de klasse L2 af, de eerst volgende wedstrijd zal in de klasse M1 verreden worden.

18-01-2019 Vabdaag was de 2e dag van de Masters. Jolanda reed een voor haar gevoel een fijnere proef met Vingino, maar helaas dacht de jury daar anders over. Ze hadden slechts 178,5 punt. Maar goed, ze trainen door voor de kampioenschappen.

17-01-2019 Vandaag zijn de Masters of Dressage te Nieuw & St. Joosland begonnen. Jolanda kwam met Sulaatik's Vingino aan de start in de klasse L2 paarden. Helaas had Vingino vandaag een beetje de wind in zijn bol. De teller bleef steken op een schamele 181 punten.

02-01-2019 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2018 is weer voorbij! Het jaar 2018 was voor ons een jaar met een lach en traan. We hebben in 2018 helaas veel te vroeg afscheid moeten nemen van Arendsnest's Caretina. Ze kwakkelde al enige tijd met haar gezondheid en helaas werden de gevolgen hiervan nu dusdanig dat wij hebben moeten besluiten om haar te laten gaan!

Onze New Forestmerrie Greenfield Beau Chance kreeg een heel mooi hengstveulen van Sulaatik's Vingino, welke de naam Forest Dream Armani heeft gekregen. Op de regionale keuring werd hij beloond met een 1e premie en 2e plaats. Op de Centrale keuring werd Armani in zijn rubriek aan kop geplaatst en daarmee hadden wij voor de 2e maal op rij een veulen in de kampioenskeuring op de CMK!!!! Helaas was Armani zijn feestje al aan het vieren tijdens de kampioenskeuring en werd hij helaas geen kampioen, het was natuurlijk ook te mooi geweest om 2 maal op rij de nationaal veulenkampioen mee naar huis te nemen.

Forest Dream Armanda kreeg een chique engstveulen van de hengst Incognito, welke de naam Nespresso heeft gekregen. Nespresso zal aangehouden worden voor de toekomst!

De New Forestmerrie Arendsnest's Cacharelle ontving in 2018 hun ster predicaat. En tijdens de CMK werd zij voorlopig kroon verklaard! Cacharelle is inmiddels licht zadelmak. Zij is te koop.

Arendsnest’s Caramella en Chantal Overbeek maakten in april hun debuut in de klasse Z1-dressuur paarden. Zij behaalden meteen 2 winstpunten en daarmee is het prestatie predicaat voor Caramel binnen.

De goedgekeurde New Foresthengst Sulaatik's Vingino is in april terug gegaan naar zijn eigenaren Gerrit en Gera de Haan voor de dekdienst. Eind september is hij weer teruggekomen bij ons op stal. In november is Jolanda weer voor het eerst met hem in de ring verschenen. Inmiddels zijn ze L2 dressuur geklasseerd en geselecteerd voor de regiokampioenschappen in januari 2019. Op 10 februari 2019 zullen ze hun debuut maken in de klasse M1 paarden.

De jonge hengst Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo) wordt klaargemaakt voor de hengstenkeuring. De keuring zal op zaterdag 16 februari 2019 gehouden worden in Ermelo. Florencio lijkt zich goed te ontwikkelen. Het is een erg fijne pony om mee te werken en hij pakt het werk goed op.

We hopen dat 2019 een jaar wordt met goede resultaten in de sport maar ook in de keuringsbaan.

We verwachten dit jaar 2 veulentjes:

2 april 2019: Sulaatik's Vingino x Arendsnest's Caramella (New Forest)

28 april 2019: Sulaatik's Le Grand x Caletta (New Forest)