Arendsnest's Cappuccino


vos - New Forest - geboren 2017 - stokmaat 1.32m
Myotonie vrij - PSSM1 vrij - GGK bij het NNFPS

v. Sulaatik's Vesins
m. Caletta, ster, voorlopig kroon, preferent
    mv. Carlo ps.f.h.
        mmv. Heihof's Primeur pref.

fokker/eigenaar: J.F.J. Verton te 's Heer Arendskerke

Stamboomgegevens:
www.allbreedpedigree.com/arendsnests+cappuccino

Keuringsresultaten:

GGK Nederlands New Forest Pony Stamboek
Exterieur 75
Stap 80
Draf 85
Galop 75                                                                    
Houding 80
Springreflexen 75
Springtechniek 75
Springvermogen 80

Erelijst:

2017    RK ZuidWest te Hoofddorp 1e premie en 2e plaats hengstveulens na 30 april

2017    CMK te Ermelo 1e plaats hengstveulens na 30 april

2017    CMK te Ermelo Nationaal Veulenkampioen 2017

2020    CHK te Ermelo ster, aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, hengst met de hoogste score voor de draf!!

Omschrijving:

Arendsnest's Cappuccino is de nieuwe ster in de kleine maat fokkerij binnen het New Forest pony stamboek. Hij heeft alles: een prachtig model, aansprekend hoofd, super bewegingen en een fantastisch karakter.

De vader van Cappuccino is de zilverappelbruine Sulaatik's Vesins (Sulaatik's Versaille x Wayland Cranberry). Sulaatik's Vesins is slechts drie seizoenen beschikbaar geweest voor de fokkerij, daarna is hij verkocht voor de sport. Via zijn vader is Cappuccino mogelijk drager van het zilvergen en zou hij nakomelingen kunnen geven die zilverappel bruin of zwart zijn. Op de kleur vos kleurt zilver niet, dit is dan visueel niet zichtbaar maar zij kunnen wel drager zijn van het zilvergen.

De moeder van Arendsnest's Cappuccino is de zeer goed fokkende preferente stermerrie Caletta (Carlo x prest.pref. v. Heihof's Primeur). Haar dochter Arendsnest's Caramella (v. Make My World) is een kroonmerrie en liep succesvol Z1-dressuur tussen de paarden. Een zoon van Caletta is verkocht naar de USA als hunter pony. Verder heeft Caletta van verschillende hengsten nog een sterruin, een stermerrie en een voorlopig kroonmerrie gebracht. Caletta is nog maar enkele punten verwijdert van het Elite predikaat! De moeder van Caletta, Arrabelle, was Z-dressuur en Z-springen. Arrabelle was een halfzus van voormalig dekhengst, CHK-kampioen en FEI dressuurpony Sander (v. Brummerhoeve's Boss x Vernons Vineyard).

Arendsnest's Cappuccino is een echt bewegingswonder. HIj beweegt met veel ruimte, schwung en afdruk. Al op jonge leeftijd wist hij de jury te overtuigen, in 2017 werd hij nationaal veulenkampioen. Op de JHK 2020 scoorde hij 85 punten voor zijn draf, hoogste van alle jonge hengsten. Daarnaast springt Cappuccino met een goede techniek en met veel vermogen. Cappuccino wordt momenteel zadelmak gemaakt en klaargemaakt voor de verrichtingen, welke in de zomer 2021 verreden zullen worden.

Wij verwachten dat Arendsnest's Cappuccino een aanwinst is voor de (kleine maat) fokkerij. Met zijn uitmuntende bewegingen, prachtige model en zachtaardige karakter is hij de ideale hengst om fijne kinder sportpony's te fokken!