Heihoeve's Florencio

In verband met zijn sportcarriére is Florencio DEKSEIZOEN 2023 NIET BESCHIKBAAR voor de fokkerij!!!

vos - New Forest - geboren 2016 - stokmaat 1.48m
Myotonie vrij - PSSM1 vrij - GGK bij het NNFPS

v. Lomansheide Brent
m. Heihoeve's Rosalinda kroon preferent Elite

mv. Kantje's Ronaldo
mmv. Priory Prickle

fokker: de heer A. Bosch te Berlicum
eigenaar: mw. J.C.R. Verton te Lewedorp

Stamboomgegevens:
www.allbreedpedigree.com/heihoeves+florencio

Keuringsresultaten/predikaten:

GGK Nederlands New Forest Pony Stamboek
Exterieur 80
Stap 70
Draf 80

Galop 80
Houding 75

Springreflexen 75
Springtechniek 75
Springvermogen 75

Erelijst

2019 ster, aangewezen voor de verrichting

2020 geslaagd voor de verrichting

Sportresultaten per september 2022

M2-dressuur tussen de paarden met 2 winstpunten

Omschrijving:

Met zijn prachtige exterieur en zeer mooie voskleur is Heihoeve's Florencio een opvallende verschijning. Heihoeve's Florencio is een mooie langgelijnde hengst met veel front. Hij heeft veel rasuitstraling en een hele mooie sterke bovenlijn.

Florencio is een zoon van Lomansheide Brent (Reekamp's Eclips x Marits Mistque). De veelbelovende Brent is in 2017 voor de sport verkocht naar de USA. De moeder van Florencio is de kroon elite merrie en meervoudig hengstenmoeder Heihoeve's Rozalinda (Kantje's Ronaldo x Priory Prickle). Grootvader Kantje's Ronaldo was een topvererver bij uitstek. Zijn nakomelingen zijn zeer geliefd voor de sport zowel nationaal als internationaal en er lopen veel zijn nakomelingen op het allerhoogste niveau. Kantje's Ronaldo werd in 2007 uitgeroepen tot de meest invloedrijkste hengst van 50 jaar New Forest in Nederland!

In 2020 is Heihoeve's Florencio geslaagd voor de verrichtingen. Hij is daar absoluut niet overgewaardeerd, maar wij geloven dat hij zijn revanche zal nemen via de sport. Heihoeve's Florencio toont veel aanleg voor het hogere dressuurwerk. Hij heeft heel veel aanleg voor verzameling en voor de zijgangen. Volgens verschillende bekende trainers zal Florencio straks met gemak door kunnen stromen naar de Subtop.

Daarnaast beschikt Heihoeve's Florencio ook over de nodige springkwaliteiten. Hij springt met veel techniek en veel vermogen. En ook in het terrein staat Florencio zijn mannetje. Hij toont een zeer goede terreingalop en pakt goed aan. Hij geniet zichtbaar van het werk en hij voelt betrouwbaar aan. Heihoeve's Florencio heeft een echt sport karakter, in zijn werk is hij attent en toont hij veel inzet en werklust.

Omdat wij geloven dat er een mooie sportcarrière voor Florencio in het verschiet ligt, zullen wij hem alle kansen geven om zich te bewijzen in de sport. Op 13 mei 2020 heeft Florencio zijn debuut gemaakt in de dressuurring. Hij wordt door Jolanda Verton uitgebracht tussen de paarden. Florencio staat zijn mannetje tussen de paarden en eindigt bijna elke wedstrijd in de top 3 van het klassement.

In 2020 zijn de 1e veulens van Heihoeve's Florencio geboren. Zij lijken veelbelovend: ze hebben veel maat, bewegen met veel souplesse en zelfhouding en bovendien hebben ze allen een zeer prettig en aanhankelijk karakter. Florencio lijkt zijn sterke bovenlijn en mooie front goed te vererven. En ook de 2e jaargang veulens lijken eveneens veelbelovend. Zijn zoon Arendsnest's Cashflow is als enigste veulen voorgesteld op een veulenkeuring, hij werd beloond met een 1e premie met mooi commentaar!

Ook in combinatie met een ander ras dan het New Forest geeft Florencio mooie rijtypische veulens en lijkt hij sterk te verbeteren op de merrie.