Nieuws 2021

01-01-2020 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2020 is al weer voorbij! Het was een jaar met ups en veel downs, mede door de corona pandemie! Wie had gedacht dat 2020 zo'n jaar zou worden!

Het jaar begon nog hoopvol. In de maanden januari en februari heeft Jolanda nog een aantal wedstrijden kunnen rijden met de hengst Sulaatik's Vingino. Deze combinatie hebben hun wedstrijdcarriére af kunnen sluiten in de klasse Z1-dressuur met 5 winstpunten tussen de paarden. Daarna begon de corona ellende en is Vingino teruggegaan naar zijn eigenaren.

Februari stond ook in het teken van de New Forest hengstenkeuring. Op deze hengstenkeuring werd onze eigen gefokte hengst Arendsnest's Cappuccino (Sulaatik's Vesins x Carlo) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en we waren dus een goedgekeurde New Forest dekhengst rijker.

Onze New Forestmerrie Arendsnest's Bellissima (Hobby des Marronniers x Make My World) heeft het allereerste veulen van onze eigen hengst Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo) op de wereld gezet. Een prachtig goed gebouwd en zeer goed bewegend vosmerrieveulen, welke de naam Arendsnest's Fleur heeft gekregen. Door de corona pandemie zijn wij dit jaar niet naar de keuring geweest.

Begin augustus kreeg ons veelbelovende jaarling Arendsnest's Cassady een ongeval op stal. Ze heeft (waarschijnlijk) een nare val gemaakt in haar box en daardoor liep/stond ze niet goed op haar rechterachterbeen. Na onderzoek door de dierenarts op de kliniek te Roosendaal bleek ze een bekkenfractuur opgelopen te hebben. Ze kreeg 6 weken boxrust voorgeschreven. Het kon nog alle kanten op gaan zowel de goede als de slechte kant. Het was afwachten, gelukkig was de dierenarts enigzins positief mede omdat ze nog zo jong is. Inmiddels lijkt ze goed te herstellen. We hopen dat komend voorjaar normaal de weide op kan.

Heihoeve's Florencio is in het jaar 2020 geslaagd voor het verrichtingsonderzoek, dit onderzoek bestond uit 3 fases. De 1e fase werd verreden in augustus, de 2e fase in september en de 3e fase in oktober.

We hebben in 2020 helaas weer afscheid moeten nemen van een van onze geliefde dieren, namelijk ons allereerste eigen gefokte New Forest pony Amber (Molenaar's Golden King x Heihof's Primeur x Vernons Vineyard). Amber had al ruim 10 jaar Cushing (PPID), maar op zich had hij hier weinig last van behalve dat hij moeizaam verhaarde. Maar hij was super makkelijk om te scheren dus dat was goed op te lossen. Hij heeft deze zomer nog een paar maanden mogen genieten van het gras en het buiten zijn, dat ging goed tot vorige week. We zagen dat hij zich steeds meer af ging zonderen van de rest en dat hij vaker lag. Het opstaan en lopen ging moeizamer. Uiteindelijk hebben we moeten besluiten om hem verder lijden te besparen. Amber is 27 jaar oud geworden, we zullen hem erg missen op stal!

Door de corona pandemie zijn er in 2020 nauwelijks wedstrijden verreden. Jolanda is daardoor dit jaar niet meer gestart op wedstrijden, behalve dan in januari en februari. Het was eigenlijk de bedoeling om te starten met de KWPN-merrie Heavenly Dream (Johnson x Elcaro) maar helaas de corona gooide roet in het eten.

In 2020 hebben Lauran en Jolanda de boerenschuur gekocht, welke op het terrein staat waar we reeds gevestigd waren. Deze schuur moest nog helemaal verbouwd worden voor de paarden. De verbouwing is nog volop bezig, maar we hopen voor de zomer van 2021 klaar te zijn en zodat de paarden kunnen verhuizen naar hun nieuwe stal.

We hopen dat 2021 een leuker jaar wordt dan 2020. Dat we weer kunnen genieten van onze pony's en paarden tijdens de verschillende keuringen en wedstrijden.

We verwachten in 2021 bij de volgende combinaties veulens, indien u interesse heeft voor een van de veulens dan kunt u contact opnemen met Jolanda Verton (06 - 38 50 93 66).

21 maart 2021: Heihoeve's Florencio x Caletta (New Forest)

22 maart 2021: Sulaatik's Vingino x Arendsnest's Caramella (New Forest)

23 maart 2021: Hamlet's Magnum XL x Greenfield Beau Chance (New Forest)

14 april 2021: Sulaatik's Versace x Arendsnest's Carabelle (New Forest)

20 april 2021: Heihoeve's Florencio x Arendsnest's Bellissima (New Forest)