Nieuws 2021

05-04-2021 Vanmorgen om 10:30 uur heeft onze merrie Greenfield Beau Chance een prachtig bruin merrieveulen van Hamlet's Magnum XL op de wereld gezet. Ze heeft de naam Forest Dream True To Pleasure gekregen.

Omdat Beau aan de nageboorte bleef staan, heeft ze twee prikken van de dierenarts gekregen. Na 10 minuten kwam de nageboorte er volledig af. Helaas had Beau de volgende morgen toch koorts en is ze door de dierenarts gespoeld en heeft ze nog 2 prikken gehad. Gelukkig was ze 's avonds koortsvrij. De volgende dag was ze nog steeds koortsvrij, hopelijk blijft het ook zo!


11-03-2021 In verband met de uitbraak van het Rhino virus in o.a. Valencia, Frankrijk, België en Duitsland is het momenteel niet mogelijk om onze stal een bezoek te brengen. Wij zijn voor derden in ieder geval t/m 1 april 2021 gesloten. Het is nu ook helaas niet mogelijk om uw merrie bij ons te stallen om gedekt/geïnsemineerd te worden.

Wij hebben momenteel 5 hoogdrachtige merries staan. Om de gezondheid van onze fokmerries en overige paarden/pony's niet in gevaar te brengen hebben wij besloten om in ieder geval t/m 1 april 2021 geen merries van derden toe te laten in onze stallen. Het is wel mogelijk om vers verzendsperma van Heihoeve's Florencio te bestellen.

Wij houden de ontwikkelingen van de virusuitbraak nauwlettend in de gaten en we hopen dat het snel onder controle is. Gelukkig is het dekseizoen nog maar net van start.

Wij danken u voor uw begrip en hopen u binnenkort te mogen ontmoeten en van dienst te kunnen zijn.

10-03-2021 De nieuwe folder is beschikbaar. Mocht u een folder willen ontvangen dan kunt u dit hier doorgeven.

Onze nieuwe advertentie:


01-03-2021 Afgelopen weekend hebben wij een fotoshoot gehad met onze jongens voor de nieuwe hengstenfolder. Nu is het wachten op de foto's en dan kan de folder naar de drukker. We hopen begin volgende week de nieuwe folder te ontvangen.

28-01-2021 Vandaag heeft het New Forest stamboek besloten om de CHK nog verder af te slanken. Naast de nieuw goed te keuren hengsten zullen enkel de hengsten die in 2020 geslaagd zijn voor de verrichtingsproef, hengsten die in aanmerking komen voor primering n.a.v. een afgerond afstammelingenonderzoek en de hengsten die een predikaat behaald hebben de mogelijkheid krijgen om zich (vrijwillig) te tonen op de CHK.

Omdat het niet verplicht is en dat de CHK gehouden wordt zonder publiek hebben wij besloten om Heihoeve's Florencio niet te tonen op de CHK. Wij hopen dat de Corona-maatregelen snel afgeschaald worden zodat we onze hengsten op korte termijn weer live kunnen tonen aan het publiek. Mocht dit niet op korte termijn kunnen, dan zullen wij binnenkort promotiefilmpjes gaan maken van beide hengsten. Daarnaast is het voor fokkers altijd mogelijk om op afspraak de hengsten in het echt te komen bewonderen bij ons op stal, mits de corona-maatregelen dit toelaten!

01-01-2021 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2020 is al weer voorbij! Het was een jaar met ups en veel downs, mede door de corona pandemie! Wie had gedacht dat 2020 zo'n jaar zou worden!

Het jaar begon nog hoopvol. In de maanden januari en februari heeft Jolanda nog een aantal wedstrijden kunnen rijden met de hengst Sulaatik's Vingino. Deze combinatie hebben hun wedstrijdcarriére af kunnen sluiten in de klasse Z1-dressuur met 5 winstpunten tussen de paarden. Daarna begon de corona ellende en is Vingino teruggegaan naar zijn eigenaren.

Februari stond ook in het teken van de New Forest hengstenkeuring. Op deze hengstenkeuring werd onze eigen gefokte hengst Arendsnest's Cappuccino (Sulaatik's Vesins x Carlo) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en we waren dus een goedgekeurde New Forest dekhengst rijker.

Onze New Forestmerrie Arendsnest's Bellissima (Hobby des Marronniers x Make My World) heeft het allereerste veulen van onze eigen hengst Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo) op de wereld gezet. Een prachtig goed gebouwd en zeer goed bewegend vosmerrieveulen, welke de naam Arendsnest's Fleur heeft gekregen. Door de corona pandemie zijn wij dit jaar niet naar de keuring geweest.

Begin augustus kreeg ons veelbelovende jaarling Arendsnest's Cassady een ongeval op stal. Ze heeft (waarschijnlijk) een nare val gemaakt in haar box en daardoor liep/stond ze niet goed op haar rechterachterbeen. Na onderzoek door de dierenarts op de kliniek te Roosendaal bleek ze een bekkenfractuur opgelopen te hebben. Ze kreeg 6 weken boxrust voorgeschreven. Het kon nog alle kanten op gaan zowel de goede als de slechte kant. Het was afwachten, gelukkig was de dierenarts enigzins positief mede omdat ze nog zo jong is. Inmiddels lijkt ze goed te herstellen. We hopen dat komend voorjaar normaal de weide op kan.

Heihoeve's Florencio is in het jaar 2020 geslaagd voor het verrichtingsonderzoek, dit onderzoek bestond uit 3 fases. De 1e fase werd verreden in augustus, de 2e fase in september en de 3e fase in oktober.

We hebben in 2020 helaas weer afscheid moeten nemen van een van onze geliefde dieren, namelijk ons allereerste eigen gefokte New Forest pony Amber (Molenaar's Golden King x Heihof's Primeur x Vernons Vineyard). Amber had al ruim 10 jaar Cushing (PPID), maar op zich had hij hier weinig last van behalve dat hij moeizaam verhaarde. Maar hij was super makkelijk om te scheren dus dat was goed op te lossen. Hij heeft deze zomer nog een paar maanden mogen genieten van het gras en het buiten zijn, dat ging goed tot vorige week. We zagen dat hij zich steeds meer af ging zonderen van de rest en dat hij vaker lag. Het opstaan en lopen ging moeizamer. Uiteindelijk hebben we moeten besluiten om hem verder lijden te besparen. Amber is 27 jaar oud geworden, we zullen hem erg missen op stal!

Door de corona pandemie zijn er in 2020 nauwelijks wedstrijden verreden. Jolanda is daardoor dit jaar niet meer gestart op wedstrijden, behalve dan in januari en februari. Het was eigenlijk de bedoeling om te starten met de KWPN-merrie Heavenly Dream (Johnson x Elcaro) maar helaas de corona gooide roet in het eten.

In 2020 hebben Lauran en Jolanda de boerenschuur gekocht, welke op het terrein staat waar we reeds gevestigd waren. Deze schuur moest nog helemaal verbouwd worden voor de paarden. De verbouwing is nog volop bezig, maar we hopen voor de zomer van 2021 klaar te zijn en zodat de paarden kunnen verhuizen naar hun nieuwe stal.

We hopen dat 2021 een leuker jaar wordt dan 2020. Dat we weer kunnen genieten van onze pony's en paarden tijdens de verschillende keuringen en wedstrijden.

We verwachten in 2021 bij de volgende combinaties veulens, indien u interesse heeft voor een van de veulens dan kunt u contact opnemen met Jolanda Verton (06 - 38 50 93 66).

21 maart 2021: Heihoeve's Florencio x Caletta (New Forest)

22 maart 2021: Sulaatik's Vingino x Arendsnest's Caramella (New Forest)

23 maart 2021: Hamlet's Magnum XL x Greenfield Beau Chance (New Forest)

14 april 2021: Sulaatik's Versace x Arendsnest's Carabelle (New Forest)

20 april 2021: Heihoeve's Florencio x Arendsnest's Bellissima (New Forest)