Nieuws 2022

18-05-2022 Vanmorgen heeft onze kroon ps pony Arendsnest's Caramella een prachtig egaal bruin hengstveulen van Sulaatik's Le Grand op de wereld gezet. Het is een heel mooi chique en hoogbenig veulen. Hij heeft de naam Arendsnest's Ducati gekregen!

01-05-2022 Vannacht heeft onze merrie Greenfield Beau Chance haar veulen op de wereld gezet. Het was een voorspoedige bevalling van een zeer groot bruin hengstveulen van de in Duitsland gekeurde hengst Sulaatik's Velvet Marmelade. Hij heeft de naam Forest Dream Victorio gekregen.

10-04-2022 Vandaag is Forest Dream Armani vertrokken naar zijn nieuwe eigenaresse. We hopen nog veel te horen van deze veelbelovende zoon van Sulaatik's Vingino en Greenfield Beau Chance!

06-04-2022 Vanmorgen troffen wij een verrassing aan in stal! Thosca heeft stiekem een mooi voskleurig hengstveulen van Arendsnest's Cappuccino op de wereld gezet. De kleine man is een kopie van zijn vader en hij heeft de naam Arendsnest's Café Macchiato gekregen.

13-03-2022 Sinds afgelopen week is Jolanda weer voorzichtig aan het rijden. Ze heeft ruim 8 weken niet gereden, dus ze zal het rustig weer op moeten bouwen. Gelukkig zijn de hengsten wel in conditie gehouden door longeertraining.

12-03-2022 Wij hebben besloten om onze hengsten niet te tonen op de hengsten sport- en showdag van het Nederlands New Forest pony stamboek te Lunteren, mede door de reistijd en de huidige brandstofkosten zien wij het niet zitten om af te reizen naar Lunteren. En omdat Jolanda geblesseerd is geweest en daardoor 8 weken niet heeft kunnen rijden, hebben beide hengsten uitstel gekregen voor de verplichte zadelpresentatie voor verrichtingshengsten. Beide hengsten zullen op een ander door het Algemeen bestuur aan te wijzen moment deelnemen aan de zadelpresentatie.

Onze hengsten worden wel getoond op de volgende hengstenshows:
vrijdagavond 25 maart 2022 Stoeterij Dandelion te Nisse aanvang 19:30uur

zondagmiddag 27 maart Manege De Pijnhorst te Sint-Oedenrode (enkel Arendsnest's Cappuccino)

19-02-2022 Vandaag werd de CHK van het Nederlands New Forest pony stamboek gehouden op het NHC te Ermelo. Onze jonge hengst Arendsnest's Davino was helaas erg druk en gespannen. Hierdoor kwamen zijn kwaliteiten niet goed uit de verf. Maar wij geloven dat er sowieso een mooie toekomst voor deze zeer talentvolle pony is weggelegd. Voor eventuele belangstellende, hij is eventueel te koop!

Arendsnest's Cappuccino liet zich erg goed zien en hij kreeg zeer mooi jurycommentaar mee. Hij werd omschreven als een langgelijnde pony met een mooie hals en veel front. In de stap toont hij ruimte en souplesse, in de draf toont hij veel ruimte met een mooi voorbeen gebruik en een achterbeen wat goed ondertreedt. In de draf toont hij eveneens veel souplesse. Cappuccino is een pony met veel souplesse in het lijf! Omdat Cappuccino de enigste in zijn rubriek was, werd hij automatisch uitgenodigd voor de kampioenskeuring! Helaas ging het kampioenschap aan zijn neus voorbij, maar hij is nog jong en heeft nog alle tijd!


Heihoeve's Florencio liet zich vandaag ook fantastisch zien. Zijn prestatie was vol energie. En ook hij werd door de jury voorzien van mooi commentaar! Een mooie langgelijnde pony met een mooie hals en front. De stap is zuiver en voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte en werd met veel energie getoond.


16-02-2022 Aanstaande zaterdag 19 februari 2022 wordt de CHK van het Nederlands New Forest pony stamboek gehouden te Ermelo. Wij zijn aanwezig met 3 hengsten met in rubriek 1 Arendsnest's Davino, in rubriek 2 Arendsnest's Cappuccino en in rubriek 3 Heihoeve's Florencio.

02-02-2022 Helaas is Jolanda door een onschuldig lijkende glijpartij geblesseerd geraakt aan haar binneste knieband. Er staat een herstelperiode van 6 weken voor, we zijn inmiddels 2 weken onderweg. Momenteel kan (en mag) ze niet rijden. Longeren lukt wel, maar ook daar moet ze voorzichtig mee zijn en het niet te gek maken.

We zijn erg blij dat we er voor gekozen hebben om Davino uit te besteden.

02-01-2022 Vandaag hebben we Arendsnest's Davino (Sulaatik's Vingino uit de kroon prestatie merrie Arendsnest's Caramella) voor training weggebracht naar Lars Pronk van Pronk Stables te Oosterblokker. Lars gaat Davino klaarmaken voor de hengstenkeuring. Davino was in 2019 op de regionale keuring Zuid veulenkampioen en op de CMK stond hij op een mooie 2e plaats. We zijn erg benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen en hopen dat hij zich goed laat zien op de hengstenkeuring en dat hij de jury kan overtuigen!

01-01-2022 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2021 is voorbij gevlogen ondanks dat het nog steeds in het teken stond van de corona pandemie!

Het jaar begon met een hengstenkeuring zonder publiek en met een aangepast programma. Heihoeve's Florencio mocht vrijwillig getoond worden zodat hij gehuldigd kon worden voor het behalen van zijn hengstenverrichting. Maar wij hebben besloten om niet naar de hengstenkeuring te gaan. De hengsten show en sportdag ging helaas ook niet door.

Op 2e paasdag werd het eerste veulen bij ons op stal geboren: Forest Dream True To Pleasure (Hamlet's Magnum XL uit onze Greenfield Beau Chance). Een paar dagen later werd Arendsnest's Isabella (Sulaatiks Vingino uit Arendsnest's Caramella) geboren. Isabella is een volle zus van Arendsnest's Davino.

Op 1 mei werd Forest Dream Golden Boy (Sulaatik's Versace uit Arendsnest's Carabelle) geboren. En op 4 mei volgde Arendsnest's Cashflow (Heihoeve's Florencio uit Caletta) en op 8 mei kwam Arendsnest's Undercover (Heihoeve's Florencio uit Arendsnest's Bellissima) ter wereld.

Met het veulen Arendsnest's Cashflow zijn we naar de veulenkeuring gegaan. En dat was niet voor niets. Dit mooie hengstveulen werd beloond met een 1e premie en kreeg voortreffelijk commentaar mee. Arendsnest's Cashflow is een halfbroer van Arendsnest's Cappuccino.

Arendsnest's Cappuccino is in 2021 geslaagd voor de hengstenverrichting. Hij ontving hoge cijfers voor de basisgangen (het hoogst van alle deelnemende hengsten). Wij zijn enorm trots op deze kleine bewegingsgeweldenaar!

In mei 2021 hebben Jolanda en Heihoeve's Florencio hun wedstrijddebuut in het L1-paarden gemaakt. Inmiddels is de combinatie M1-dressuur met 8 winstpunten!

De boerenschuur is inmiddels gedeeltelijk verbouwd. De paarden staan sinds augustus 2021 gestald in deze schuur.

We hopen dat 2022 een jaar wordt vol hoogtepunten. Een jaar waarin we weer kunnen genieten van onze pony's en paarden tijdens de verschillende keuringen en wedstrijden.

We verwachten in 2022 bij de volgende combinaties veulens, indien u interesse heeft voor een van de veulens dan kunt u contact opnemen met Jolanda Verton (06 - 38 50 93 66).

16 maart 2022: Arendsnest's Cappuccino x Thosca (New Forest)

20 april 2022: Sulaatik's Velvet Marmelade x Greenfield Beau Chance (New Forest)

17 mei 2022: Sulaatik's Le Grand x Arendsnest's Caramella (New Forest)