Nieuws 2023

18-01-2023 Met de aankomende geboortes in het vooruitzicht, hebben wij momenteel een aantal veelbelovende jonge hengsten te koop oa. een bijna 4-jarige hengst, 2 bijna 2-jarige hengsten en 2 bijna 1-jarige hengsten. Allen gefokt uit goede lijnen. De pony's komen dagelijks in de hand.

Voor informatie neem contact op met Jolanda Verton (06 - 38 50 93 66)

04-01-2023 Vandaag werd er een avondwedstrijd georganiseert in Westdorpe. Sinds lange tijd kwamen Jolanda en Heihoeve's Florencio weer in actie en ze hadden hun M2 dressuur debuut!

De routine in de ring zijn ze een beetje kwijt, dat was wel een beetje te merken. Het waaide flink en daardoor lagen de dakplaten van de wedstrijdhal in een hoek wat te trillen. Florencio schrok daar een keer van en bleef hier een beetje op zeuren tijdens de 1e proef. In de 2e proef reed Jolanda hem wat zelfverzekerder en daardoor waren er minder storingen dan tijdens de 1e proef.

De 1e proef werd beloond met 187 punten (eigenlijk 189, maar door een storing hadden ze -2). De 2e proef werd beloond met 194 punten en dat was voldoende voor de 1e plaats! De combinatie is dus nu M2 dressuur met 2 winstpunten! Nu eerst weer wat km maken en dan de overstap naar het Z!!!!

01-01-2023 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2022 is wederom voorbij gevlogen!

Het jaar begon voor Jolanda met een vervelende blessure: gescheurde kniebanden door een onschuldig lijkende glijpartij! Ze heeft ruim 4 maanden niet kunnen rijden.

In februari stond de hengstenkeuring weer op het programma, dit jaar gelukkig gewoon met publiek. Wij zijn naar de hengstenkeuring afgereisd met 3 hengsten: Heihoeve's Florencio, Arendsnest's Cappuccino en met de jonge hengst Arendsnest's Davino. Davino hadden we in trainig gezet bij Lars Pronk. Helaas had Davino veel last van spanning en liet hij zich niet naar kunnen zien.

Arendsnest's Cappuccino liet zich erg goed zien en hij werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring! Helaas ging het kampioenschap aan zijn neus voorbij, maar hij is nog jong en heeft nog alle tijd!

Heihoeve's Florencio liet zich ook fantastisch zien. Zijn prestatie was vol energie. En ook hij werd door de jury voorzien van mooi commentaar!

We mochten in 2022 drie hengstveulens verwelkomen op stal: Arendsnest's Café Macchiato (Arendsnest's Cappuccino x Thosca), Forest Dream Victorio (Sulaatik's Velvet Marmelade x Greenfield Beau Chance) en Arendsnest's Ducati (Sulaatik's Le Grand x Arendsnest's Caramella).

Met het veulen Arendsnest's Café Macchiato zijn we naar de veulenkeuring gegaan. En dat was niet voor niets. Dit mooie hengstveulen werd beloond met een 1e premie en kreeg voortreffelijk commentaar mee. Arendsnest's Café Macchiato hebben wij verkocht naar Friesland.

Qua sport was het een erg rustig jaar. Grotendeels door de blessure van Jolanda is ze maar 1x gestart op wedstrijd met Heihoeve's Florencio en wel op de Nationale Sportdag van het New Forest. Ze waren 2x 1e met respectievelijk 205 en 207 punten in de klasse M1 paarden. Helaas is daardoor hun doel niet nog niet gehaald, maar we verwachten dat ze nog voor het outdoor seizoen 2023 Z1 zullen starten. Begin januari zal de combinatie voor het eerst uitkomen in de klasse M2.

Op 30 december hebben we Arendsnest's Cappuccino naar een talentvolle amazone gebracht. Hij staat nu in het noorden van het land bij Larissa Aalders. Larissa zal Cappuccino verder opleiden en uitbrengen op wedstrijden.

We hopen dat 2023 een jaar wordt vol hoogtepunten. Een jaar waarin we genieten van onze pony's en paarden tijdens de verschillende keuringen en wedstrijden.

We verwachten in 2023 bij de volgende combinaties veulens, indien u interesse heeft voor een van de veulens dan kunt u contact opnemen met Jolanda Verton (06 - 38 50 93 66).

21 april 2023: Sulaatik's Velvet Marmelade x ster v. Reekamp's Eclips x ster pref. v. Carlo

28 april 2023: Heihoeve's Florencio x ster v. Hobby des Marronniers x kroon ps.pony v. Make My World

4 mei 2023: Arendsnest's Cappuccino x ster voorl.kroon v. Viviennes Vision of Freedom x ster v. Oleander