Nieuws archief 2012

28-12-2012 Vandaag was het oudejaarsconcours bij Stal de Kroo in Nieuw & St Joosland. Jolanda kwam in actie met Wamora in de klasse M1 paarden. Ze dacht een redelijk goede proef neergezet te hebben, zeker na het zien van de video maar helaas dacht de jury hier anders over. De proef werd beloond met slechts 171 punten.

22-12-2012 Vandaag werd de 2e selectiewedstrijd voor het ZK verreden. Ditmaal in het Zeeuws-Vlaamse Axel. Jolanda verscheen aan de start met haar schimmelmerrie Wamora. Helaas was Wamora erg gespannen in de proef en toen naast de baan ook nog een schuifdeur opengetrokken werd schrok Wamora ook nog een keer. De proef werd beloond met 57,30%. Jolanda en Wamora zullen de laatste selectiewedstrijd zeer goed moeten rijden ander zit het er dik in dat ze zich niet selecteren voor het ZK. De laatste selectiewedstrijd wordt verreden op 12 januari 2013 te Vrouwenpolder.

16-12-2012
Vandaag is Jolanda weer aan de start verschenen met Wamora. De wedstrijd werd gehouden op manege De Eendracht te Vrouwenpolder. Jolanda en Wamora reden mee in de klasse M1 paarden. Ze reden een degelijke proef met helaas nog wat onnodige slordigheidsfoutjes. Het beeld wordt echt al vanzelfsprekender en Wamora blijft al veel mooier bovenin. De proef werd beloond met 189 punten. Nu nog even de puntjes op i zetten, want aankomend weekend wordt er weer een selectiewedstrijd voor het ZK verreden.

01-12-2012 Vandaag had Jolanda weer wedstrijd met Wamora, wederom in Nieuw & St Joosland. Ze reden mee in de klasse M1 paarden. Helaas ging het niet helemaal zoals gepland, ze hadden een paar grove en vooral onnodige fouten in de proef. Gelukkig gingen er ook veel onderdelen wel goed en daardoor hadden ze toch nog een winstpuntje. De proef werd beloond met 180 punten.

24-11-2012
Weer wedstrijd gehad vandaag, ditmaal weer in Nieuw & St Joosland. Jolanda reed een fijne M1 proef met Wamora, deze werd beloond met 188 punten.

10-11-2012 Vandaag werd er in Ouddorp een selectiewedstrijd voor de Zeeuwse Kampioenschappen verreden. Er worden 3 selectiewedstrijden gehouden waarvan er minimaal 2 gereden moeten worden. Jolanda reed met Wamora mee in de klasse M1 paarden. Helaas had Wamora last van 'bakkabouters' en toonde daardoor veel spanning in de proef. De proef werd beloond met 58,67%. Op naar de volgende selectie en hopen dat we daar beter kunnen presteren.

03-11-2012 Vandaag had Jolanda wedstrijd met Wamora in Nieuw & st Joosland. Ze reden een degelijke proef en die werd beloond met 188 punten.

06-10-2012 Vandaag is Jolanda weer aan de start verschijnen met haar schimmelmerrie Wamora. Ze reden mee in de klasse M1 paarden. Ondanks dat Wamora even ongehoorzaam was in de proef, werd de proef beloond met 186 punten.

16-08-2012 Armanda gaat voor een aantal weken training naar Dressuurstal Nijpjes. Ze zal daar verder doorgereden worden zodat Jolanda aankomend indoorseizoen met haar kan starten op dressuurwedstrijden.

28-07-2012 ARENDSNEST'S CARAMELLA krijgt het sterpredikaat en eindigt op een mooie 4e plaats in de finale 3-jarige merrie tijdens de CMK van het New Forest pony stamboek!!!!
Vandaag werd de Centrale Merriekeuring van het NNFPS gehouden in Ermelo. Arendsnest's Caramella had zich geplaatst voor de CMK in de rubriek 8A: 3-jarige stamboekmerries zonder veulen grote maat. Er waren in totaal 28 pony's in deze rubriek, de rubriek was opgesplitst in 2 groepen. Caramella moest in de 2e groep. De beste 3 pony's van elke groep werden niet geplaatst maar op catalogusnummer gezet. Zij werden later in de finale geplaatst.
Caramella liet ze weer fantastisch zien en ze stond er nog beter voor dan twee weken geleden in Sint Oedenrode. Het rondstappen leek eeuwig te duren, maar uiteindelijk kwam het grote woord van de jury: alle pony's in deze groep zijn ster geworden!!!! Caramella behoorde tot de beste 3 van haar groep, dus ze plaatste zich ook voor de finale.
In de finale liet ze zich weer fantastisch zien, ze werd uiteindelijk op de 4e plaats gezet en kreeg heel mooi commentaar mee! We zijn dan ook terecht supertrots op ons fokproduct en hopen dat we nog lang van haar mogen genieten!

14-07-2012 ARENDSNEST'S CARAMELLA sleept de titel BESTE 3-JARIGE MERRIE binnen.
Vandaag werd de Regionale New Forest Keuring Zuid gehouden. Om 05:30uur stond Jolanda Arendsnest's Caramella te vlechten. En om 06:30 uur zijn we vertrokken richting Sint Oedenrode.
Arendsnest's Caramella liep mee in de rubriek 8A: 3-jarige stamboekmerries zonder veulen grote maat. Ze liet zich werkelijk fantastisch zien en ze stond er ook zeer goed voor. Gelukkig is alle voorbereiding niet voor niets geweest, want ze werd aan kop geplaats met een 1e premie. In de kampioenskeuring moest ze het opnemen tegen de 1a geplaatste kleine maat. Caramella liet zich wederom goed zien en sleepte de kampioenstitel binnen. We zijn echt supertrots op ons fokproduct en hebben ontzettend veel zin in de Centrale merriekeuring te Ermelo.

13-07-2012 Vandaag was de tweede dag van Zeeland Outdoor voor Jolanda en Wamora. Ze reden wederom mee in de klasse M1 paarden. Jolanda vond de proeven een stuk beter gaan dan de proeven van donderdag. Wamora was beter aan de hulpen. De punten vielen dan ook erg tegen: 175 en 172 punten. Maar desondanks is Jolanda met een fijn gevoel afgestapt, ze was tevreden over het optreden van Wamora en ze was blij dat ze weer beter aan de hulpen stond dan de dag ervoor.

12-07-2012 Vandaag was de eerste dag van Zeeland Outdoor voor Jolanda en Wamora. Ze reden mee in de klasse M1 paarden. Wamora was vandaag niet zo voor het been, ze zette haar buik erg uit vooral in de eerste proef. Dat resulteerde in twee grote fouten, maar verder was het eigenlijk nog een redelijke proef maar de punten vielen erg tegen: 166 punten. De tweede proef kon Jolanda er iets meer aan rijden, Wamora was beter aan de hulpen en de proef werd beloond met 183 punten.

24-06-2012 Vandaag hadden Jolanda en Wamora weer wedstrijd, ditmaal in Vrouwenpolder. Door de slechte weersomstandigheden werd door de organisatie besloten om de combinaties hun proef binnen te laten verrijden. Jolanda reed Wamora naar 187 punten in de klasse M1 paarden.

09-06-2012 Vandaag hadden Jolanda en Wamora weer wedstrijd in Nieuw & St Joosland. Ze reden mee in de klasse M1 paarden. De eerste proef was een goede en brave proef. Deze werd beloond met 182 punten. De tweede proef werd weer verreden in de ring met de reclameborden. Jolanda reed Wamora heel stoer en brutaal de ring binnen en blijkbaar heeft dat geholpen. Wamora heeft geen moment naar de borden gekeken. De proef werd beloond met 187 punten en een 2e plaats.

30-05-2012 Jolanda en Wamora hebben vanavond een wedstrijd gereden in Nisse. Onverwachts waren ze ingedeeld in de klasse M1 paarden (foutje), uiteindelijk zijn ze ook in deze klasse gestart. Wamora was erg braaf bij het losrijden ondanks dat het erg druk was. Het was een brave proef zonder echte hoogtepunten. Ze hadden nog een paar slordigheidsfoutjes en storing bij het aanspringen in de rechtergalop. De proef werd beloond met 177 punten, niet heel slecht voor een onverwachts M1-debuut.

12-05-2012
Jolanda en Wamora hebben van weer een wedstrijd gereden in Nieuw & St Joosland. Ze reden mee in de klasse L2 paarden. De eerste proef was een goede proef die beloond werd met 197 punten en een 2e plaats. De tweede proef ging een stuk minder. Naast de ring hingen reclameborden en Wamora was daar erg kijkerig op, daardoor hadden ze veel spanning heel de proef. De teller bleef steken op een schamelige 169 punten.

15-04-2012 Onze merrie Karola (Elcaro x Doruto) heeft haar veulen van de KWPN-hengst Johnson (Jazz x Flemmingh) gekregen. Het is een voskleurig merrietje met een klein blesje. Het is een chique veulen met lange benen. Ze heet Heavenly Dream.

07-04-2012 Jolanda en Wamora hebben vandaag weer een wedstrijd gereden in Nieuw & St Joosland. Ze reden mee in de klasse L2 paarden. Het was goede proef die beloond werd met 189 punten en een 4e plaats.

05-02-2012 Onze site is zo goed als klaar en is vandaag de lucht in gegaan.