Nieuws archief 2014

21-09-2014 Slecht nieuws: Wamora heeft vandaag een ongeluk gehad. We gingen 's avonds de paarden van de wei binnen halen. Armanda en Esprit liepen op de voorste wei, Wamora in de middelste. Jolanda nam Armanda en Esprit alvast mee, Wamora was het er niet mee eens, ze steigerde en kapte met haar voorbenen, trok zich los en kwam in volle galop richting stal. Helaas kwam ze op de pad bij de schuur ongelukkig ten val, ze schoof 2 à 3 meter over de stenen. Gelukkig stond vrijwel meteen weer op en op 4 benen. Ze stapte wat beduusd weg.

De dierenarts is geweest en die constateerde dat er geen ernstige schade was opgelopen. Ze heeft flinke schaafwonden en is door de harde val wel flink beurs. We hopen dat ze voorspoedig hersteld!

06-09-2014
Arendsnest's Casanova is verkocht. Hij is gisteren goedgekeurd en vandaag vertrokken naar Hazerswoude. Wij wensen de familie Blom-van Heemskerk erg veel plezier en succes met deze geweldige pony.

16-08-2014 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd in Vlissingen gehouden, in het mooie Westduin Park. Om weer in het wedstrijdritme te komen, had Jolanda 's maandags nog besloten om in te schrijven voor deze wedstrijd. Ze kwam met Arendsnest's Wamora aan de start in de klasse M2.

Ze reden twee erg fijne proeven, welke beloond met werden met respectievelijk 190 en 194 punten. In de 1e proef pakten ze ook nog een 2e plaats. Een mooie afsluiting van de klasse M2!

07-08-2014
Vandaag werd de selectie voor het Zeeuws Kampioenschap gehouden in Nieuw & St. Joosland. Jolanda kwam in actie met Arendsnest's Wamora na een wedstrijdpauze van 4 maanden. Ze reden mee in de klasse M2. Ze moesten als allereerste starten. Wamora was erg braaf, eigenlijk iets te braaf eigenlijk. Helaas maakten ze 2 grote fouten, daardoor bleef de teller steken op 2x 177 punten. De juryleden waren het erg met elkaar eens.

26-07-2014
Vandaag was de Nationale keuring van het New Forest pony Stamboek te Ermelo. Het was voor ons weer vroeg dag. We kwamen om iets voor 09:00 uur aan op het terrein van de KNHS. Casanova had de reis goed doorstaan en kwam fris de trailer af. Hij liet zich wederom goed zien aan de hand en hij ontving het Ster-predikaat. We zijn hier erg blij mee!

12-07-2014
Vandaag werd de regionale keuring van de regio ZuidWest gehouden in Sint Oedenrode. Wij deden mee met twee pony's: Arendsnest's Caratina en Arendsnest's Casanova. Casanova moest ook nog worden opgenomen in het stamboek.

Arendsnest's Casanova liet zich erg goed zien, zowel tijdens de stamboekopname als tijdens de keuring aan de hand. Hij werd dan ook beloond met een 2e plaats met een 1e premie. En kreeg daarmee een uitnodiging voor de Centrale Merriekeuring te Ermelo.

Arendsnest's Caratina liet zich helaas niet goed zien en werd jammer genoeg beloond met een 2e premie.

07-07-2014 Vannacht is Arendsnest's Caramella (Make My World) bevallen van een mooi merrieveulen van de jonge hengst Hobby des Marronniers. Het is een vosje met een mooi blesje en 2 witte achtervoetjes.  Ze heeft de naam Arendsnest's Bellissima gekregen.

30-06-2014 Arendsnest's Caramella (Make My World) is ook weer al ruim over de uitgerekende datum. Ze verwacht een veulen van de hengst Hobby des Marronniers. Hopelijk duurt het wachten niet meer lang en hebben we een mooi en gezond veulen in de wei lopen.

01-06-2014 Toch besloten om Greenfield Beau Chance dit jaar nog bij de hengst te doen. Ze is vandaag naar de hengst gebracht. Ze staat nu in Ambt Delden bij de hengst Reekamp's Slogan. We hopen dat het lukt en dat we volgend jaar wel een mooi veulen van haar krijgen.

27-05-2014 Helaas vanavond slecht nieuws gekregen....Beau Chance is niet meer drachtig! Het leek allemaal in orde maar ze ging nu wel ver overtijd dus toch laten controleren....we zaten dus te wachten op niets!
Wat een tegenvaller!!! Ze heeft het veulen verworpen, maar wanneer is het grote raadsel. Nu is wachten dat haar cyclus weer normaal verloopt, want ze is al die tijd nog niet hengstig geweest.


16-05-2014 Het is weer tijd voor een update.
Onze New Forestmerrie Greenfield Beau Chance was 13 april 2014 uitgerekend, maar ze neemt de tijd want het veulen is nog niet geboren. Maar het kan nu niet meer lang duren.
Vrijdag 2 mei 2014 is Arendsnest's Casanova gecastreerd, het is allemaal goed verlopen en hij mag nu weer langzaam aan het werk. Hij zal dit jaar ook voorgesteld worden op de stamboekkeuring. Arendsnest's Caretina zal dit jaar ook weer voorgesteld worden op de keuring in de hoop dat ze het sterpredikaat toegewezen krijgt.
Verder is de pagina "Te Koop" weer up to date.

12-04-2014 Vandaag was er een oefendressuurwedstrijd in Nieuw & St Joosland. Chantal Overbeek heeft met Arendsnest's Casanova meegedaan in de klasse B-dressuur. Casanova vond het allemaal erg spannend met name de witte hekjes rond de ring. Hij draaide tot 2x om, maar uiteindelijk deed hij braaf wat er van hem verwacht werd. Ondanks dat ze geen winspuntje hadden, waren wij erg tevreden over het optreden van deze combinatie. Op naar de volgende (oefen)wedstrijd!

29-03-2014 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd gehouden in Heinkenszand. Jolanda kwam wederom aan de start met Arendsnest's Wamora in de klasse M2. De proeven gingen niet bijzonder goed, maar ook zeker niet slecht. Helaas dacht de jury er iets anders over en beloonde de proeven met 173 en 180 punten.

22-03-2014
Vandaag werd er een dressuurwedstrijd gehouden in Nieuw & St Joosland. Jolanda kwam aan de start met Arendsnest's Wamora in de klasse M2. Helaas ging Wamora in de 1e proef volledig in de staak op het juryhokje en daarop heeft Jolanda besloten om af te groeten. Ze heeft de proef wel uit mogen rijden van de jury en dat is uiteindelijk gelukt, ondanks dat Wamora in 1e instantie daar echt geen zin in had.

Gelukkig was er vandaag de mogelijkheid om 2 proeven te rijden. De 2e proef ging gelukkig wel goed. Wamora had zich helemaal overgegeven aan Jolanda, wat zich uitte in een volledig meewerkend paard wat gewoon netjes deed wat van haar gevraagd werd. Dit resulteerde in een resultaat van maar liefst 209 punten en dat was voldoende voor de 1e plaats.

01-03-2014 Na een wedstrijdpauze van 3 maanden verscheen Jolanda vandaag met haar schimmelmerrie Arendsnest's Wamora aan de start tijdens een dressuurwedstrijd in Vrouwenpolder. Ze kwamen uit in de klasse M2 paarden. In beide proeven had Wamora nog wat last van spanning maar desondanks bleef ze redelijk braaf en bewerkbaar. Helaas slopen er ook nog wat slordige foutjes in de proeven. De 1e proef werd beloond met 181 punten en een 2e plaats, de 2e proef werd beloond met eveneens 181 punten en een 1e plaats.

17-02-2014 De agenda is weer bijgewerkt!

Stal 't Arendsnest is ook te volgen via facebook: www.facebook.com/pages/Stal-t-Arendsnest/223099374496438

06-01-2014 Stal 't Arendsnest wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2013 is voorbij.  Het was voor ons het jaar dat we afscheid hebben moeten nemen van onze New Forestmerrie Arrabelle, maar gelukkig waren er ook fijne momenten oa. de goede resultaten behaald door de Forestveulentjes.

We hopen dat 2014  een jaar wordt met goede resultaten in de sport maar ook in de keuringsbaan. We verwachten dit jaar 2 New Forestveulentjes:

- Sulaatik's Versace x Greenfield Beau Chance
- Hobby des Marronniers x Arendsnest's Caramella