Nieuws 2016

21-12-2016 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen fijne feestdagen en een zeer succesvol en sportief 2017!


17-12-2016 Vandaag is de zadelmaker langs geweest voor Armanda omdat haar zadel niet optimaal lag en zij dit duidelijk liet merken. Helaas kan haar zadel niet voldoende voor haar aangepast worden. Momenteel hebben we een Vivary zadel 4 weken op proef.

11-12-2016 Vandaag was er een dressuurwedstrijf in Nieuw & st Joosland. Chantal Overbeek verscheen met Arendsnest's Caramella aan de start in de klasse L2 paarden. Ze reden een keurige proef met nog wel een paar rommeltjes hier en daar. De proef werd beloond met 191,5 en daarmee haalden ze het laatste selectiepunt binnen voor de regiokampioenschappen!

27-11-2016 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd verreden in Nieuw & st Joosland. Chantal Overbeek reed met Arendsnest's Caramella mee in de klasse L2 paarden. Ze behaalden 190 punten in een zeer sterk deelnemersveld.

06-11-2016 Vandaag hebben we Forest Dream Emporio gespeend. De laatste weken was hij enorm baldadig aan het worden en hij terroriseerde zijn moeder behoorlijk. Dus we vonden het tijd om hem bij zijn moeder weg te halen. Beau lijkt ook enorm opgelucht te zijn nu, ze was er duidelijk klaar mee!

05-11-2016 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Nieuw & st Joosland. Chantal Overbeek verscheen aan de start met Arendsnest's Caramella in de klasse L2 paarden. Ze reden een keurige proef en deze werd beloond met 192 punten.

23-10-2016 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Vrouwenpolder. Jolanda verscheen met Forest Dream Armanda aan de start in de klasse L2 paarden. Jolanda had haar handen vol aan de temperamentvolle merrie. De 1e proef werd beloond met 183 punten en de 2e proef met 184 punten.

21-10-2016 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Heinkenszand. Chantal Overbeek en Arendsnest's Caramella maakten hun debuut in de klasse L2 paarden. Ze reden 2 mooie scores bij elkaar: 190,5 en 199,5.

02-10-2016 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Vrouwenpolder. Jolanda verscheen aan de start met Forest Dream Armanda in de klasse L2 paarden. De 1e proef hadden ze 181 punten en de 2e proef 182,5.

18-09-2016 Afgelopen weekend waren de Oostmoerse dressuur 2-daagse in Stad aan het Haringvliet. Jolanda kwam met Forest Dream Armanda aan de start in de klasse L2 paarden. De afgelopen tijd had de combinatie veel last van spanning tijdens wedstrijden. Maar gelukkig lijken ze de stijgende lijn weer te pakken te hebben. Op zaterdag hadden ze 193,5 plus een 2e prijs in de 1e proef, helaas tijdens de 2e proef wel weer veel last van spanning door het grintpad naast de baan en wegrijdende auto's. Op zondag weer een fijne 1e proef neergezet die wederom met 193,5 werd beloond en ditmaal namen ze de 1e prijs mee naar huis. Doordat ze als laatste moesten starten en alle deelnemers al richting de trailer waren, bleven ze alleen achter op het terrein. Armanda vond dat niet zo leuk en bouwde daardoor weer wat spanning op en daardoor slopen er een aantal fouten in de proef. De teller bleef steken op 178 punten maar ze kregen wel super commentaar mee van de jury, een ontzettend leuk en mooi paard met potentie waar ze heel zuinig op moest zijn!

Voorlopig blijven ze nog even de klasse L2 maar thuis trainen ze verder door naar de klasse M1!

01-08-2016 Momenteel wordt de bodem van de buitenbak aangepakt. Bij veel regen veranderde de buitenbak in een aquatrainer! Er is nu een flinke lading zand ingereden en ze zullen spoedig de bak egaliseren. Daarna worden er all weather tuft snippers door het zand gemengd, zodat de bodem langer berijdbaar blijft bij regenval en vorst.

23-07-2016 Vandaag werd de Centrale Merriekeuring van het Nederlands New Forest Pony Stamboek gehouden op het terrein van de KNHS te Ermelo.

Forest Dream Emporio was op de RK Sint Oedenrode doorverwezen naar de CMK. De dag begon weer vroeg voor ons. Om 03:45 uur ging de wekker, snel naar stal om te voeren en om de pony's klaar te maken voor vertrek. Om 06:00 uur vertrokken richting Ermelo en even 08:30 arriveerde we op het KNHS centrum. Beau en Emporio in de box gezet, zodat ze even bij konden komen van de lange reis.

Emporio liet zich goed zien in de ring. Hij ging bergopwaarts en met veel kracht door de baan. De plaatsing viel ons iets tegen, maar goed de jury beslist en voor mij was het belangrijkste dat hij op de RK een 1e premie had behaald. Wij zijn erg blij met de knappe zoon van Reekamp's Slogan en Greenfield Beau Chance!

De fokster van Greenfield Beau Chance, mevrouw Hylkema, was speciaal voor Beau naar de CMK gekomen. Het was een bijzonder gezicht hoe Beau op haar reageerde. Beau is normaal vrij eenkennig en moet niet veel van andere mensen hebben. Maar toen ze in het Fries tegen Beau begon te praten, zag je Beau veranderen. Ze legde zelfs het hoofd in de armen van mw. Hylkema ..... heel bijzonder!

09-07-2016 Vandaag werd regionale keuring ZuidWest van het New Forest gehouden in Sint Oedenrode.

Forest Dream Emporio (Reekamp's Slogan x Burley Phantom) maakte zijn opwachting in de rubriek hengstveulens geboren na 30 april. Hij kreeg mooi commentaar van de jury en werd beloond met een 1e premie en een doorverwijzing naar de cmk!

Arendsnest's Carabelle, de mooie dochter van Reekamp's Eclips en Caletta, maakte haar opwachting bij de 3 jarige merries grote maat. Helaas was deze rubriek de domper van de dag! Slechts 2 merries kregen een 1e premie .... Carabelle was volgens de jury nog wat jeugdig, tja ze is net 3 en nog geen 10. Wij waren niet de enigen met ????? veel mensen zijn na de rubriek direct vertrokken ....

Maar volgend jaar gaan we voor de revanche, want wij geloven wel in deze pony!

08-07-2016 Vandaag was de 2e dag van Zeeland Outdoor. Jolanda kwam nogmaals aan de start met Forest Dream Armanda. Ze reed naar eigen zeggen een lekkere 1e proef maar helaas dacht de jury daar anders over en kwam ze niet verder dan 173 punten. De 2e proef gooide de harde wind roet in het eten. De ring lag naast de reclameborden en de vlaggen. Door de wind klapperden de vlaggen behoorlijk. Armanda was erg bang hierdoor en bouwde enorm veel spanning op. De teller bleef steken op 172,5. Dit waren terechte punten maar stond zeker niet in verhouding met de punten van de 1e proef. Maar dat zal altijd wel een discussiepunt blijven bij een jurysport!

07-07-2016 Vandaag stond Zeeland Outdoor op het programma. Jolanda kwam aan de start met Forest Dream Armanda in de klasse L2 paarden en Chantal Overbeek met Arendsnest's Caramella in de klasse L1 paarden.

Jolanda had met Armanda veel last van spanning en kon niet echt fijn rijden. De 1e proef werd beloond met 178 en de 2e proef met 176,5. Chantal had Caramel fijner dan de vorige wedstrijd. Ze werden zeker niet overgewaardeerd. De 1e proef hadden ze 178,5 en de 2e proef 185 punten.

15-06-2016 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Nieuw & st Joosland. Chantal Overbeek kwam aan de start met Arendsnest's Caramella in de klasse L1 paarden. Het was weer al een tijdje geleden dat de combinatie aan de start verscheen doordat Chantal druk is geweest met haar verhuizing. Het ging nog niet helemaal naar wens, Caramel had wat last van bakkabouters die rond de baan liepen ;-) . De 1e proef werd beloond met 177 punten en de 2e proef met 181 punten. Dus toch weer een winstpuntje mee naar huis.

05-06-2016 Vandaag is Forest Dream Wamora drachtig gescand van de AES goedgekeurde hengst Camaro BTL (Casall ASK x Casiro I). We hebben nu dus 3 drachtige merries, nu hopen dat alles goed blijft gaan en dat we volgend jaar 3 gezonde merries met een gezond veulen in de wei hebben lopen!

02-06-2016 Vandaag het bericht ontvangen dat Greenfield Beau Chance drachtig gescand is. Ze is gedekt door de in Duitsland goedgekeurde New Foresthengst Sulaatik's Vingino (Valentino x Wayland Cranberry).

25-05-2016 Vanavond was er een midzomeravond concours in Nisse. Jolanda kwam aan de start met Forest Dream Armanda in de klasse L2 paarden. Het is goed te merken dat Armanda wedstrijdritme mist,daardoor bouwt ze veel spanning op in de wedstrijdring. De 1e proef was toch nog voldoende voor een winstpuntje (182), in de 2e proef werd de spanning te hoog en daardoor bleef de teller steken op 175,5.

18-05-2016 Jolanda heeft een dekking gewonnen van de AES gekeurde hengst Camaro BTL (Casall ASK x Casiro I x Contender). Wamora is inmiddels geïnsemineerd en nu is het afwachten of het is gelukt. Over 18 dagen zullen we dit weten.

16-05-2016 Greenfield Beau Chance staat momenteel bij Stal Sulaatik in Sint Hubert om gedekt te worden door Sulaatik's Vingino (Valentino x Wayland Cranberry). Onze stermerrie Caletta is gisteren drachtig gescand van Sulaatik's Vesins (Sulaatik's Versaille x Wayland Cranberry).

15-05-2016 Vandaag was Concours Hippique Kijk in de Pot te Bergen op Zoom. Jolanda kwam voor het eerst dit jaar weer aan de start met Forest Dream Armanda. Ze reden mee in de klasse L2 paarden. Er was veel te zien voor Armanda, het was ook voor het eerst dat ze op zo'n groot concours moest lopen. Daardoor was ze erg afgeleid en gespannen. Ze reden 2 proeven en er zaten hele fijne stukken in maar ook zeer explosieve stukken. De teller bleef steken op 179,5 in de 1e proef en 173 in de 2e proef. Maar de combinatie is weer een ervaring rijker, op naar de volgende wedstrijd!

0 5-05-2016 Vandaag om 01:50 uur heeft Greenfield Beau Chance het leven geschonken aan een prachtig bruin hengstveulen van Reekamp's Slogan. Het is een mooi hoogbenig en rassig veulen met een zeer chique hoofdje. Hij heet Forest Dream Emporio.


02-04-2016 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd gehouden in Heinkenszand. Chantal Overbeek kwam met Arendsnest's Caramella aan de start in de klasse L1 paarden. Het was de 2e keer in het  L1 maar de 1e keer dat ze de nieuwe proeven reden. Er is aardig wat verandert in de dressuurproeven en ze zijn zeker niet makkelijker geworden. Caramel was in de 1e proef erg fel en daardoor ontstonden er een paar foutjes. In de 2e proef had Chantal meer controle over Caramel en die proef zag er dan ook erg goed uit. Ze hadden respectievelijk 187 en 192 punten. De teller staat daarmee al weer op 3 winstpunten voor deze combinatie.

29-03-2016 Vandaag heeft Greenfield Beau Chance nog precies 3 weken tot de uitgerekende datum te gaan, we zijn zo benieuwd naar het veulen van haar en Reekamp's Slogan ..... nog eventjes geduld en dan is het zover!

Jolanda is weer volledig hersteld van haar blessure, ze heeft het rijden van Armanda sinds een week ook weer opgepakt. Met ingang van het outdoor seizoen zal ze Armanda weer starten in de dresuur.

Fiamora pakt het rijden goed op. Deze knappe Canturano dochter staat momenteel nog in pension maar zal zeer binnenkort weer naar huis komen.

19-03-2016 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd gehouden in Nieuw & St.Joosland. Chantal Overbeek kwam met Arendsnest's Caramella aan de start in de klasse L1 paarden. Het was de eerste keer dat deze combinatie in deze klasse uitkwam. Ze reden een keurige proef met een paar kleine foutjes. De proef werd beloond met 191 punten en ze eindigden op een keurige 4e plaats! We kijken uit naar de volgende wedstrijd!

13-03-2016 Arendsnest's Chimano doet het erg goed bij zijn trotse eigenaresse Flore Woerts. A.s. dinsdag gaan ze al voor het eerst naar de clubles. Chimano is nog geen 3 maanden zadelmak en nu al op en top kinderpony. Mijn gevoel zegt dat we nog veel van deze combinatie gaan horen!


28-02-2016 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Nieuw & st Joosland. Chantal Overbeek kwam met Arendsnest's Caramella aan de start in de klasse B paarden. Chantal was in de week er voor van haar eigen paard gevallen, daardoor was de voorbereiding niet optimaal. Maar desondanks hadden ze 189 punten en een 3e plaats. We hebben besloten om de volgende keer de overstap naar het L1 te maken!

17-02-2016 Waar facebook al niet goed voor is. Arendsnest's Boris (Woodrow Carisbrooke uit Arrabelle) is op 2-jarige leeftijd verkocht naar Denemarken en we zijn hem daarna uit het oog verloren. Tot vandaag, totaal onverwachts ontvingen wij via onze facebookpagina een berichtje van de huidige eigenaresse van Boris. HIj staat nog steeds in Denemarken en het gaat erg goed met Boris!

16 -02-2016 Vandaag is het nog precies 9 weken tot de uitgerekende veulendatum van Greenfield Beau Chance. Het gaat erg goed met Beau en ze is al behoorlijk zwaar. We kijken enorm uit naar het veulen wat zij verwacht van Reekamp's Slogan.

07-02-2016 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Stad aan het Haringvliet. Chantal Overbeek en Arendsnest's Caramella kwamen aan de start in de klasse B-dressuur paarden. De combinatie liet 2 zeer mooie en constante proeven zien. Ze staken met kop en schouder uit boven de concurrentie. Ze schreven dan ook beide proeven op hun naam! De 1e proef werd beloond met 200 punten en de 2e proef werd beloond met 204 punten (20 punten meer dan de nr 2)!

06-02-2016 Vandaag een leuk bericht ontvangen van de trotse eigenaren van Arendsnest's Chimano! Ze zijn heel blij met hem en hij pakt het werk super op! Had ook niet anders verwacht van deze kleine topper, een echte Arendsnest-pony!!!!


14-01-2016 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Nieuw & St Joosland, de Masters of dressage! Chantal Overbeek verscheen met Arendsnest's Caramella aan de start in de klasse B-dressuur paarden. Caramel vond de aangeklede ring een beetje spannend maar Chantal kon haar goed bij de les houden. De proef werd beloond met 190 punten en daarmee eindigde de combinatie op een mooie 5e plaats!

10-01-2016 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Vrouwenpolder. Chantal Overbeek maakte haar debuut met Arendsnest's Caramella in de wedstrijdring. Ze kwamen uit in de klasse B-dressuur paarden. In de 1e proef vond Caramella de ring nog wat spannend. Deze proef werd beloond met 187 punten. In de 2e proef was ze al een stuk relaxter, deze proef werd beloond met 195 punten. De teller staat daarmee al meteen op 3 winstpunten!

07-01-2016 Jolanda is momenteel zelf geblesseerd aan haar heup, ze hoop snel hersteld te zijn zodat ze weer volop kan rijden.

07-01-2016 Stal 't Arendsnest wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2015 is weer al voorbij! Het was weer een jaar met voor- en tegenspoed. Door een ongeval op de wei is Arendsnest’s Bellissima blind aan haar linkeroog. Caletta kreeg een prachtig merrieveulen van Wicked Nightshift, welke de naam Arendsnest’s Cacharelle heeft gekregen. Op de keuring werd zij beloond met een 1e premie en op de Nationale stond ze op een mooie 3e plaats.

Arendsnest’s Caramella is geslaagd voor de verrichtingsproef voor merries, ze was tijdens de proef nog maar net 2 maanden zadelmak. Inmiddels wordt Caramella voorbereid op de wedstrijdsport, zij zal 10 januari 2016 haar debuut maken in de dressuurring met Chantal Overbeek (tussen de paarden).

Forest Dream Armanda maakte haar L1-debuut in de wedstrijdring op 5 augustus 2015. Inmiddels wordt deze talentvolle Oscar-dochter uitgebracht in de klasse L2 en ze heeft al weer aantal winstpunten in deze klasse.

In december verlieten twee New Forestpony’s het nest. Arendsnest’s Rhowan vertrok naar Duitsland en Arendsnest’s Chimano vertrok naar Friesland.

We hopen dat 2016 een jaar wordt met goede resultaten in de sport maar ook in de keuringsbaan.

We verwachten dit jaar 1 New Forestveulentje:
- Reekamp’s Slogan x Greenfield Beau Chance