Nieuws 2017

26-11-2017 Sinds vandaag staat de in Duitsland goedgekeurde New Foresthengst Sulaatik's Vingino (Valentino x Wayland Cranberry) bij ons op stal. Jolanda zal Vingino verder opleiden en uitbrengen in de dressuursport. Wij bedanken Stal Sulaatik van de familie De Haan uit Sint Hubert voor het vertrouwen. We gaan ons best doen.

Sulaatik's Vingino heeft zijn eigen pagina gekregen: /de-new-forestponys/sulaatiks-vingino-dekhengst

19-11-2017 Er liepen nog een aantal pony's 24/7 buiten en deze zijn vandaag weer naar stal gekomen. Arendsnest's Cappuccino zal nog een weekje bij zijn moeder blijven en dan gespeend worden. Het raakt tijd om op eigen benen te staan. De jaarling hengsten Forest Dream Emporio en Heihoeve's Florencio hebben het goed gedaan deze zomer. We zijn erg benieuwd hoe ze zich verder zullen ontwikkelen.

Inmiddels wordt er in de schuur waar de stal is gevestigd een binnen paddock aangelegd. De paddock is groot genoeg om in te longeren en er zal zelfs een beetje ingereden kunnen worden. Wie weet wordt de paddock in de toekomst zelfs nog iets vergroot.

12-11-2017 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Nieuw & St Joosland. Chantal Overbeek kwam aan de start met Arendsnest's Caramella in de klasse M2 paarden. In de 1e proef was Caramel echt stout en daardoor moest Chantal een paar x flink ingrijpen. Helaas hadden ze deze proef geen winst, 173,5. In de 2e proef was Caramel veel beter bij de les en dat resulteerde in een puntentotaal van 185,5. Nu thuis lekker doortrainen voor de overstap naar de klasse Z1 paarden.

05-11-2017 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Nieuw & St Joosland. Chantal Overbeek kwam aan de start met Arendsnest's Caramella in de klasse M2 paarden. De 1e proef was nog iets rommeling en hadden ze wat storingen in het basistempo. De 2e proef was een keurige constante proef. In de 1e proef hadden 181 punten en in de 2e proef 186 punten. Daarmee staat de teller op 11 winstpunten na 4 wedstrijden en is de combinatie Z-startgerechtigd!!!!!!

04-11-2017 Vandaag is Mr. Camacho, het veulen van onze merrie Wamora (Orame x Creool), vertrokken naar zijn nieuwe eigenaar. Wij wensen Björn te Lintelo heel veel succes met dit knappe ventje. Björn heeft ook Camaro BTL, de vader van Mr. Camacho, in zijn bezit.

15-10-2017 Vandaag is Westerveld's Clementine vertrokken naar haar nieuwe eigenaar. De Reekamp's Slogan dochter is nog voor haar vertrek zadelmak gemaakt door Jolanda. Clementine pakte dit erg goed op en het zadelmak maken is zonder problemen verlopen. Ze zal hoofdzakelijk recreatief bereden worden maar wellicht zal ze ook in de toekomst uitgebracht worden op wedstrijden. Wij wensen haar nieuwe eigenaren heel veel plezier met haar!!!!

14-10-2017 Vandaag organiseerde regio Zuid van het Nederlands New Forest Pony stamboek een buitenrit door de Loonse en Drunense duinen. Het was prachtig weer, dus we hadden het getroffen. Helaas was er niet heel veel deelname: 2 aanspanningen en 3 combinaties onder het zadel. We hopen volgend jaar op meer deelnemers.

30-09-2017 Vandaag zijn we met Arendsnest’s Caramella en Chantal Overbeek afgereisd naar Ermelo voor New Forest sportdag! ‘s Morgens eerst in de M2 dressuur gestart en dat ging niet verkeerd!

In de 1e proef 204 punten en 1e! In de 2e proef hadden ze wat spanning doordat de ring ernaast verbouwd werd maar het was toch nog genoeg voor 182,5 en 1e! De teller staat nu al weer op 9 winstpunten in de klasse M2!!!

Daarna namen ze nog deel aan de dressuurbelofte 7 jaar en ouder! Helaas was Caramel een beetje moe van de lange reis, twee M2 proeven en alle indrukken, daardoor liet ze zich niet zien zoals ze kon! Maar ze behaalden toch nog een mooie 8e plaats van de 24 met slechts 3 punten minder dan de nr. 2!

17-09-2017 Vandaag was de 2e dag van de Oostmoerse dressuur 2-daagse in Stad aan het Haringvliet. Chantal en Caramel kwamen weer aan de start in de klasse M2-paarden. De 1e proef werd beloond met 186 punten. De 2e proef wonnen ze met de zeer mooie score van 205,5!

Als klap op de vuurpijl schreven ze ook nog het overall kampioenschap op hun naam. Dus we kunnen met recht zeggen dat ze een super M2-debuut achter de rug hebben. De teller in het M2 staat nu al op 6 winstpunten!!!

16-09-2017 Vandaag was de 1e dag van de Oostmoerse dressuur 2-daagse in Stad aan het Haringvliet. Chantal Overbeek kwam aan de start met Arendsnest's Caramella in de klasse M2-paarden. Dit was voor de eerste x in deze klasse. Ze reden 2 keurige proeven met een paar slordige foutjes. De 1e proef werd beloond met 185 punten en in de 2e proef was er een 2e plaats met 197,5. De combinatie reed dus 3 winstpunten bij elkaar in hun debuut.

10-09-2017 Vandaag ontvingen wij een mooi bericht van de nieuwe eigenaren van Arendsnest's Chimano. Deze zoon van Hoppenhof's Hero heeft na een aantal omzwervingen nu zijn plek gevonden in de stallen bij de familie Vos uit Staphorst. De 9-jarige dochter Amanda Vos rijdt de knappe vosruin sinds 3 maanden. Inmiddels hebben ze hun 1e spring concours al achter de rug.

23-08-2017 Armanda is vandaag drachtig gescand van de KWPN hengst Incognito. Eind september zal ze nogmaals gescand worden, hopelijk gaat alles goed.

02-08-2017 Helaas heeft Armanda in het voorjaar een vervelende blessure opgelopen aan haar hoefbanden, daarom heeft Jolanda besloten om haar dit jaar te laten dekken. Helaas blijkt dit nog niet de meest simpele klus. Na 3 pogingen om haar drachtig te krijgen van de hengst Spielberg, zijn we gisteren begonnen aan de 4e poging. We hebben in overleg met de hengstenhouder gekozen om een andere hengst te gebruiken, ze wordt nu geïnsemineerd van de jonge KWPN goedgekeurde hengst Incognito (Davino V.O.D. x Vivaldi). Het is de laatste kans voor dit seizoen, dus we hopen op een wonder!

01-08-2017 Vandaag zijn we begonnen met het zadelmak maken van Arendsnest's Carabelle. Ze was al gewend om gelongeerd te worden met een longeersingel, dus het zadel was geen enkel probleem. Het hangen vond ze ook niet erg en dus er ook maar opgegaan. Carabelle moest heel even wennen aan het gewicht maar na 5 minuten liep ze al vrij ontspannen door de bak.

26-07-2017 Vandaag stond er een leuk stukje in De Paardenkrant over onze kersverse kampioen Arendsnest's Cappuccino!


22-07-2017 Vandaag werd de Centrale Merriekeuring van het Nederlands New Forest pony Stamboek gehouden in Ermelo.

's Morgens vroeg gebeurde er op stal een klein ongelukje met Caletta tijdens het invlechten. Ze ging met haar kogel langs een betonnen rand en werd er een adertje geraakt, het gevolg een heel bloedbad. De dierenarts stond om 05:00 uur bij ons op stal. Met krammen en een drukverband heeft hij het bloeden weten te stoppen. En dan de grote vraag, kon ze mee naar Ermelo waar haar zoon voor uitgenodigd was. In overleg met de dierenarts hebben we haar meegenomen naar Ermelo en dit was niet voor niets ...... haar zoon Arendsnest's Cappuccino (Sulaatik's Vesins) is NATIONAAL VEULENKAMPIOEN geworden!!!!!

Onze andere 2 pony's, de 3-jarige Arendsnest's Bellissima (Hobby des Marronniers) en de 4-jarige Arendsnest's Carabelle (Reekamp's Eclips), lieten zich helaas niet naar kunnen zien en ze werden helaas geen voorlopig kroon. Deze 2 pony's worden nu zadelmak gemaakt en daarna komen er nog wel nieuwe kansen voor deze talentvolle pony's.

Arendnest's Cappuccino (Sulaatik's Vesins) met zijn moeder Caletta (Carlo)

08-07-2017 Vandaag was de regionale keuring van de regio ZuidWest in Hoofddorp. We hadden Arendsnest's Cappuccino en Arendsnest's Bellissima mee. Arendsnest's Bellissima hebben we aangeboden voor de stamboekopname nieuwe stijl met vrij bewegen. Door haar handicap, als jaarling een oog verloren op de wei, was het wel extra spannend hoe ze zou reageren op een vreemde omgeving. Gelukkig liet ze zich goed zien, ze had wel iets spanning maar de jury gaf haar voldoende de tijd om te ontspannen. Ze werd geroemd om haar lichtvoetigheid in zowel de draf als de galop. Ze behaalde de volgende punten: exterieur 75, stap 75, draf 80, galop 80, houding 70. Dat was ruim voldoende voor het ster predicaat!!!

Daarna was het de beurt aan Arendsnest's Cappuccino, hij deed mee in de rubriek voor de jonge hengstveulens (geboren na 30 april). Hij liet zich goed zien en werd beloond met een 1e premie!

Daarna mocht Arendsnest's Bellissima zich nog tonen in de plaatsingsrubriek aan de hand. Ze liet zich erg goed zien en werd als 3e opgesteld!

Over 2 weken staat de Centrale merriekeuring op het programma. We zullen deelnemen in 3 rubrieken: Arendsnest's Cappuccino bij de hengstveulens, Arendsnest's Bellissima bij de 3 -jarige stermerries en Arendsnest's Carabelle bij de 4 jaar en oudere stermerries.

07-07-2017 Vandaag was de tweede dag van Zeeland Outdoor in Nieuw & st Joosland. Chantal Overbeek en Arendsnest's Caramella reden mee in de klasse M1 paarden. Ze hadden 186 punten in de 1e proef en 190,5 in de 2e proef. De teller staat hiermee al weer op 9 winstpunten in de klasse M1, terwijl ze nog maar een maand in deze klasse rijden.

06-07-2017 Vandaag was de eerste dag van Zeeland Outdoor in Nieuw & st Joosland. Chantal Overbeek reed met Arendsnest's Caramella mee in de klasse M1 paarden. Ze hadden 183,5 en 185 punten.

02-07-2017 Vandaag hebben we onze New Forest merrie Greenfield Beau Chance opgehaald bij Stal Sulaatik in Sint Hubert. Beau is inmiddels drachtig gescand van de hengst Sulaatik's Vingino.

28-06-2017 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Nieuw & st Joosland. Chantal Overbeek reed met Arendsnest's Caramella mee in de klasse M1 paarden. De proeven gingen niet helemaal naar wens, maar ook dat kan gebeuren. In de 1e proef had de combinatie nog 189,5 maar in de 2e proef hadden ze veel spanning doordat Caramel erg bang was van de klapperende vlaggen. De teller bleef hierdoor steken op 174,5.

16-06-2017 Vandaag was er een stamboekopname nieuwe stijl voor New Forest pony's in het Zeeuwse Westdorpe. Met ingang van 2017 worden de pony's bij stamboekopname beoordeelt op het vrij bewegen en eventueel vrijspringen. Met 70 punten voor het exterieur en 75 punten voor het vrij bewegen of vrijspringen wordt de pony ster verklaard.

Wij zijn vandaag met Arendsnest's Carabelle naar Westdorpe geweest. Ze werd ze vlot ster verklaard met 80 punten voor het exterieur en 75 voor beweging. Voor de draf ontving deze mooie merrie 80 punten!

Doordat Carabelle nu ook ster is, kunnen we voor haar moeder Caletta het predicaat preferent aanvragen!

10-06-2017 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Vrouwenpolder. Chantal Overbeek reed met Arendsnes't Caramella mee in de klasse M1 paarden. In de 1e proef had de combinatie nog wat last van spanning door een klapperende vlag. Desondanks was het toch nog genoeg voor 182 punten. Ze reden een keurige 2e proef en deze werd beloond met 194,5 punt en dat was genoeg voor de 1e prijs! Hiermee staat de teller al weer op 4 winstpunten in de klasse M1.

05-06-2017 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Stad aan het Haringvliet. Chantal Overbeek verscheen met Arendsnest's Caramella voor het eerst aan de start in de klasse M1 paarden. Ze reden 2 keurige proefjes met nog heel veel ruimte voor verbetering. De 1e proef werd beloond met 183,5. De 2e proef werd beloond met 188 punten en een 3e prijs.

01-06-2017 De 3-jarige New Forestmerrie Westerveld's Clementine staat te koop, zie de verkooppagina!

11-05-2017 Vanmorgen is de ooienvaar nogmaals langs geweest bij Stal 't Arendsnest - Forest Dream. Wamora (Oramé x Creool) heeft een zeer mooi donkerbruin (wordt waarschijnlijk schimmel) hengstveulen op de wereld gezet. De zoon van Camaro BTL (Casall ASK x Casiro I x Contender) heeft de naam Mr. Camacho gekregen. Moeder en kind maken het goed.


02-05-2017 De ooienvaar is vannacht langs geweest bij Stal 't Arendsnest. Caletta heeft een prachtig voskleurig hengstveulen op de wereld gezet. De zoon Sulaatik's Vesins heeft de naam Arendsnest's Cappuccino gekregen. Moeder en kind maken het goed. Nu is het nog wachten op het veulen van Wamora, zij was 17 april uitgerekend maar maakt nog geen haast.


30-04-2017 Vandaag reed Jolanda met Arendsnest's Caramella mee in een clinic van Dinja van Liere. Het was een leerzame clinic en Caramella deed erg goed haar best.

29-04-2017 Vandaag is Jolanda voor het eerst zelf gestart met Arendsnest's Caramella in de klasse L2 dressuur. Het was voor Caramella al weer een poos geleden dat ze op wedstrijd was geweest maar ze was braaf en deed erg goed haar best. Het resultaat mocht er zijn: 205 punten en een 1e prijs in de 1e proef. En 198,5 en een 3e prijs in de 2e proef.

28-01-2017 Vandaag werden de Zeeuwse Kampioenschappen verreden in Nieuw & St Joosland. Chantal Overbeek en Arendsnest's Caramella hadden zicht geselecteerd in de klasse L2 paarden. Ze reden een keurige proef zonder grote fouten. De punten vielen iets tegen, 61,08% maar we zijn toch trots op die eigenwijze pony. Ze doet het maar wel even zo tussen de grote kwaliteitsvolle paarden. Nu werken we toe naar de overstap naar de klasse M1.

05-01-2016 Stal 't Arendsnest wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2016 is weer al voorbij!

Greenfield Beau Chance kreeg een stoer hengstveulen van Reekamp's Slogan, welke de naam Forest Dream Emporio heeft gekregen. Op de keuring werd hij beloond met een 1e premie.

Arendsnest’s Caramella heeft op 10 januari 2016 haar debuut gemaakt in de klasse B-dressuur paarden. Zij wordt door Chantal Overbeek uitgebracht in de dressuur tussen de paarden. Inmiddels is de combinatie al weer L2-dressuur en maken zij in februari 2017 de overstap naar de klasse M1. Eerst zal de combinatie op 28 januari 2017 deelnemen aan de Zeeuwse Kampioenschappen in de klasse L2 paarden.

Forest Dream Armanda zal eveneens de overstap gaan maken naar de klasse M1. Maar voor haar zal eerst (weer) een passend zadel gevonden moeten worden.

We hopen dat 2017 een jaar wordt met goede resultaten in de sport maar ook in de keuringsbaan.

We verwachten dit jaar 2 veulentjes:

- Sulaatik's Vesins x Caletta (New Forest)

- Camaro BTL x Wamora (KWPN)