Nieuws 2018

11-11-2018 Wegens het ontbreken van een passende ruiter/amazone zijn wij op zoek naar een ruitertje (m/v) voor onze voorlopig kroonmerrie Arendsnest's Cacharelle.

Cacharelle is een 3-jarige C-pony van 1.35m. Ze is net zadelmak en moet nog een hoop leren. Ze is wel braaf, zowel in de omgang als onder het zadel. Maar is natuurlijk nog wel een jonge onervaren pony.

Daarom zoeken wij een handig ruitertje met lef en doorzettingsvermogen. Bij gebleken geschiktheid is het rijden van wedstrijden met Cacharelle een mogelijkheid. We willen eventueel overwegen om Cacharelle te verplaatsen, uiteraard alles in overleg!

Voor meer informatie neem contact op met Jolanda Verton via telefoonnummer 06 - 38 50 93 66 of stuur een mail naar stalarendsnest@zeelandnet.nl

11-11-2018 Vandaag zijn de 2-jarige New Foresthengsten Forest Dream Emporio en Heihoeve's Florencio naar stal gekomen. Ze staan voorlopig gestald bij een kennis vlakbij. We hebben daar de beschikking over een buitenbak, 3 paddocks en 3 stallen.

Het was voor het eerst sinds 2 jaar dat de jongens apart staan in een box. Emporio vond dat niet zo'n goed idee en sprong door de V-opening van zijn weefrek. Gelukkig blesseerde hij zich hier niet bij. Daarom heeft hij een volledig dicht spijlenrek op de onderdeur gekregen. De rust is er inmiddels op stal en de jongens hebben ook al voor het eerst buitengespeeld in hun privé paddock! De training voor hengstenkeuring zal binnenkort opgepakt worden. We weten nog niet zeker of ze allebei gaan, dat hangt van hun ontwikkeling af.

10-11-2018 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Nieuw & St. Joosland. Jolanda kwam weer aan de start met Sulaatik's Vingino in de klasse L1 paarden. Vingino liep al bij het losrijden erg fijn en was fijn aan de hulpen. De 1e proef ging erg goed en op een paar slordigheidjes na was het nagenoeg een foutloze proef. Vingino bleef fijn in de aanleunig en al veel beter bovenin. In de 2e proef slopen er weer iets meer foutjes in de proef, Vingino was er niet helemaal bij met zijn aandacht. In de 1e proef hadden ze 196 punten en in de 2e proef 189,5. Dus het was goed voor 3 winstpunten! Aanstaande zondag komt de combinatie aan de start in Westdorpe, dit zal hun laatste optreden zijn in de klasse L1 paarden.

03-11-2018 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Nieuw & St. Joosland. Jolanda kwam aan de start met Sulaatik's Vingino in de klasse L1 paarden. Vingino is net weer een maand in training na zijn dekseizoen. Hij pakt het werk weer goed op en hij deed erg zijn best op wedstrijd. Hij vond de ring nog een beetje spannend en daardoor kroop hij wat in elkaar .... iets met een grote bek maar een klein hartje, onze held! Maar hij liet ook hele mooie dingen zien. Met 183,5 in de 1e proef en 185 in de 2e proef scoorde hij toch weer 2 winstpuntjes. A.s. zaterdag staat zijn volgende wedstrijd gepland.

23-10-2018 Helaas hebben wij vandaag moeten besluiten om onze merrie Arendsnest's Caretina (Hoppenhof's Shardon x Carlo) in te laten slapen. Caretina kampte al langer met gezondheidsproblemen en de gevolgen hiervan waren nu zo ernstig dat we hebben moeten besluiten om haar te laten gaan.

Caretina is de oudste dochter van stermerrie Caletta. Ze is als 3-jarige opgenomen in het stamboek met een 1e premie, helaas werd zij geen ster op de CMK. In 2013 schonk zij het leven aan het 1e premie hengstveulen Arendsnest's Rhowann (v. Fox Ferry du Marronniers). Rhowann hebben wij als 2-jarige hengst verkocht naar Duitsland.

Caretina is slechts 14 jaar geworden!

23-09-2018 Vandaag is Sulaatik's Vingino, na zijn dekseizoen, weer bij ons op stal gekomen. Jolanda zal de trainig weer oppakken met deze knappe jongen. De eerste wedstrijd staat al weer gepland, 3 november zullen ze weer in de ring verschijnen.

10-09-2018 Tijd voor een update! Inmiddels is er een begin gemaakt met het zadelmak maken van de 3-jarige Arendsnest's Cacharelle. Deze knappe voorlopig kroonmerrie pakt het werk erg goed op en heeft tot nu toe nog geen stap verkeerd gezet. Alles lijkt er op dat ze een kinderpony wordt, maar wel eentje met enorm veel potentie! Het wordt een blikvanger in de ring, een toekomstige hippiade-pony! Arendsnest's Cacharelle is inmiddels te koop !!!

Over 3 weken is de sportdag van het New Forest Pony stamboek. Chantal Overbeek zal deze dag met Arendsnest's Caramella deelnemen aan de kür op muziek in de klasse Z1 en aan de rubriek Dressuurbelofte 7 jr en ouder. Tevens zal Arendnest's Caramella deze dag gehuldigd worden voor het behalen van het prestatie predikaat! Na de sportdag zal Caramella voorlopig niet meer in de wedstrijdring verschijnen. Deze knappe merrie is bijna 5 maanden drachtig van de top New Foresthengst Sulaatik's Vingino.

21-07-2018 Vandaag zijn we om 05:30 uur met 2 trailers richting de Centrale Merriekeuring van het New Forest te Ermelo vertrokken. We hadden Arendsnest's Cacharelle, Forest Dream Armani en zijn moeder Greenfield Beau Chance bij ons.

Als eerste mocht Forest Dream Armani (Sulaatik's Vingino x Burley Phantom) zich tonen aan de jury. Hij toonde zich erg goed, hij ging met veel bravour door de baan. Bij het rondstappen werd hij meteen aan kop geplaatst en daar is hij de hele tijd blijven stappen. Hij schreef de rubriek hengstveulens geboren na 30 april op zijn naam en selecteerde zich daarmee voor het veulenkampioenschap! Voor ons was dit het 2e jaar op rij dat ons veulen zich selecteerde voor het veulenkampioenschap, een prestatie om trots op te zijn. Helaas was Armani in de kampioenskeuring zijn feestje al aan het vieren, hij liet zich niet zo goed zien en hij werd dus helaas geen kampioen .... het was natuurlijk ook te mooi geweest als wij weer het nationaal kampioensveulen mee naar huis hadden genomen.

Arendsnest's Cacharelle (Wicked Nightshift x Carlo) deed mee in rubriek 8B (3 jarige stermerries kleine maat). Ze was iets gespannen door de entourage en dat was helaas ook wat zichtbaar in de ring. Desondanks liet ze zich toch goed zien. Ze werd 2e geplaatst en nog belangrijker ..... ze werd voorlopig kroon!

07-07-2018 Vandaag werd de Regionale Keuring Oost-Zuid-West te Wamel gehouden. We deden mee met 3 pony's: Forest Dream Armani (rubriek 2), Arendsnest's Cacharelle (rubriek 8B) en Arendsnest's Caramella (rubriek 11C).

Gisteren zijn we met onze New Forest pony’s afgereisd naar Wamel, helaas onderweg nog een lekke band bij de trailer en geen passende steeksleutel bij... daar sta je dan langs de A15! met 2 trailers vol met pony’s, daar word je niet blij van! Gelukkig had een bergingsauto wel een goede sleutel bij .... zo’n 45 minuten later weer de reis vervolgd!

Gelukkig mocht Arendsnest’s Cacharelle verplaatst naar de 3e groep! Ze liet zich goed zien en ze kreeg mooie punten en ze had de ster binnen 🎉🎉🎉

Daarna mocht ze nog deelnemen met een jonge voorbrengster in de Young Handlers rubriek, wat ze superbraaf deed! Wat een top kinderpony wordt dit!

Toen was het de beurt aan Forest Dream Armani, deze mooie zoon van Sulaatik’s Vingino en Greenfield Beau Chance liet zich zeer goed zien. Hij ontving een mooie 1e premie en werd 2e geplaatst! En hij mag over 2 weken naar de CMK te Ermelo!

Daarna mocht Arendsnest’s Caramella zich nog presenteren in haar rubriek! Helaas eindigde dat in een flinke tegenvaller dat deze superpony niet doorverwezen werd naar de cmk!

Gelukkig zijn wij wel heel blij met deze super beweger, ze heeft al dubbel en dwars bewezen dat ze een topper is! Ze heeft de IBOP in 2015 al gehaald en inmiddels loopt ze zeer succesvol Z1-dressuur tussen de grote paarden!

05-07-2018 Vandaag heeft Armanda toch nog enigszins onverwacht haar veulen van Incognito op de wereld gezet. Het was een zware bevalling en Armanda had in eerste instantie weinig melk. Ze wilde het veulen ook niet laten drinken. Ze heeft een prik gehad om de melkproductie op gang te laten komen. En het veulen is bijgevoerd doormiddel van de Pavo SOS-kit. In de loop van donderdagmiddag lukte het om het veulen bij zijn moeder te laten drinken.

Het is een prachtig bruin hengstveulen en hij heeft de naam Nespresso gekregen .


03-07-2018 Helaas vandaag het trieste nieuws dat Wamora niet meer drachtig is. Ze moest vandaag voor de 6 weken scan. Het goede nieuws is dat ze al wel hengstig aan het worden is. Ze wordt deze week weer geïnsemineerd.

15-06-2018 Vandaag het goede nieuws ontvangen dat onze ster preferente merrie Caletta (Carlo x Heihof's Primeur) drachtig gescand is van de in Duitsland goedgekeurde New Foresthengst Sulaatik's Le Grand (Little Boy du Vent x Wayland Cranberry). De verwachte veulendatum is 28 april 2019.

08-06-2018 Vandaag is Wamora (Oramé x Creool) drachtig gescand van de hengst Cohinoor VDL (Cornet Oblensky x Stakkato). De verwachte veulendatum is 15 april 2019.

07-06-2018 Vandaag is het oudste paard, Karola (Elcaro x Doruto), van stal jarig! Ze is vandaag 26 jaar geworden!

19-05-2018 Vandaag ontvingen wij het geweldige nieuws dat onze ster prestatie merrie Arendsnest's Caramella drachtig gescand is van Sulaatik's Vingino!!!! De verwachte veulendatum is 2 april 2019.

15-05-2018 Vandaag om 02:30 uur is Greenfield Beau Chance bevallen van een prachtig bruin hengstveulen van Sulaatik's Vingino. Het is een mooi en sterk gebouwd veulen, een echt spierbundeltje! Hij heeft de naam Forest Dream Armani gekregen!


27-04-2018 Vandaag reden Chantal Overbeek en Arendsnest's Caramella wedstrijd in Stad aan het Haringvliet. Ze kwamen uit in de klasse Z1 dressuur paarden. Helaas schrok Caramel in de 2e proef van een steigerend paard in de losrijbaan naast de ring en daardoor gingen er 3 onderdelen de mist in. In de 1e proef hadden ze 206,5 en in de 2e proef 198,5. Daarmee staat de teller al weer op 3 winstpunten!

Na de wedstrijd hebben we Caramel meteen naar Stal Sulaatik gebracht. Ze zal gedekt worden door Sulaatik's Vingino.

05-04-2018 Vandaag mocht Sulaatik's Vingino meelopen in de hengstenshow tijdens de showavond van CDI Zeeland Outdoor International te Nieuw & St. Joosland. Vingino heeft zich zeer goed laten zien ondanks dat hij de ring erg spannend vond. Het publiek stond erg dicht op de ring, er was muziek en het applaus vond hij ook erg spannend. Het was een goed leermoment voor de knappe jongen. We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen over zijn optreden. Digishots maakte deze mooie foto van Sulaatik's Vingino!


02-04-2018 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Stad aan het Haringvliet. Chantal Overbeek starte met Arendsnest's Caramella voor het eerst in de klasse Z1-dressuur paarden. Caramel deed enorm haar best en was heel goed geconcentreerd tijdens de proef. Chantal kwam met een zeer tevreden gevoel uit de ring. De jury was het ook met haar eens want beide proeven werden beloond met een winstpunt (207 en 204) en in de 1e proef namen ze ook nog de 1e prijs mee naar huis. In de 2e proef waren ze 2e. Er is nog heel veel ruimte voor verbetering, maar we kunnen terugkijken op een geslaagd debuut!!!!!

Voor Arendsnest's Caramella wordt het prestatie predikaat aangevraagd!!!!

18-03-2018 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Westdorpe. Jolanda kwam met Sulaatik's Vingino aan de start in de klasse L1 paarden. Vingino deed erg zijn best en was al veel minder afgeleid dan de vorige x. Ze hadden 188,5 en 190,5, dus voor nu zijn we tevreden. Nu nog ff de puntjes op de i en dan richting de 200!!!

25-02-2018 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Westdorpe. Jolanda maakte met Sulaatik's Vingino hun wedstrijddebuut. Vingino gedroeg zich keurig tijdens het losrijden. In de 1e proef had Vingino nog wat last van zijn concentratie door het gemis van de paarden van het losrijden en doordat er buiten een paard nog al tekeerging op de vrachtwagen. Daardoor zaten er iets te veel rommeltjes in de proef, maar desondanks toch voldoende voor een winstpunt: 181,5. In de 2e proef was de concentratie van Vingino een stuk beter, nog wel een paar rommeltjes maar hij was veel beter bij de les dan in de 1e proef. Deze proef was goed voor 187,5.

Jolanda was enorm tevreden over het debuut van Vingino. Hij was wel iets gespannen door de reis, vreemde omgeving en de andere paarden. Maar hij gedroeg zich keurig en liep ook nog gewoon 2 winstpunten bij elkaar. Hij stond goed zijn mannetje tussen de grote paarden!!!!

17-02-2018 Vandaag werden de Drentse kampioenschappen verreden. Zoals eerder vermeld kwam Arendsnest's Chimano (sportnaam Chimano V) aan de start met zijn jonge amazone Amanda Vos. Ze reden twee keurig nulrondjes en zijn uiteindelijk 6e geworden!!!

13-02-2018 Vandaag ontvingen wij het nieuws dat Arendsnest's Chimano (Hoppenhof's Hero uit Caletta v. Carlo) en zijn jonge amazone Amanda Vos geselecteerd zijn voor de Drentse kampioenschappen B-springen cat.C! Zaterdag 17 februari a.s. worden de kampioenschappen verreden, wij wensen Amanda en Chimano heel veel succes!!!!

03-02-2018 Vandaag reed Jolanda met Sulaatik's Vingino mee in een dressuurclinic van GP-amazone Stephanie de Frel. Het was voor Vingino erg nuttig zo op vreemd terrein. Hij gedraagde zich voorbeeldig en liet zich goed rijden. Foto's van de clinic zijn te vinden op de foto-pagina!

Het wedstijddebuut staat ook gepland .... 25 februari 2018 zal de combinatie voor het eerst in de wedstrijdring betreden in Westdorpe!

03-01-2017 Stal 't Arendsnest wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2017 is weer voorbij!

Onze New Forestmerrie Caletta kreeg een heel mooi hengstveulen van Sulaatik's Vesins, welke de naam Arendsnest's Cappuccino heeft gekregen. Op de regionale keuring werd hij beloond met een 1e premie en 2e plaats. Op de Centrale keuring deed Cappuccino extra zijn best en werd hij uitgeroepen tot Nationaal Veulenkampioen !!!

Forest Dream Wamora kreeg een stoer hengstveulen van de hengst Camaro BTL, welke de naam Mr. Camacho heeft gekregen. Inmiddels is Camacha al verhuisd naar zijn nieuwe eigenaar. We hopen dat hij een mooie toekomst tegemoet gaat. In het voorjaar van 2018 zal Wamora weer gedekt worden.

De New Forestmerries Arendsnest's Carabelle en Arendsnest's Bellissima haalden in 2017 hun ster predicaat. Ze zullen beide dit jaar worden voorbereid op de wedstrijdsport en misschien zullen ze dit jaar de verrichtingsproef afleggen.

Arendsnest’s Caramella heeft op 10 januari 2016 haar debuut gemaakt in de klasse B-dressuur paarden. Zij wordt door Chantal Overbeek uitgebracht in de dressuur tussen de paarden. Inmiddels is de combinatie Z-startgerechtigd , hoogstwaarschijnlijk zal het debuut in maart 2018 plaatsvinden.

Forest Dream Fiamora wordt voorbereid op de dressuursport, Jolanda hoopt komend outdoor seizoen met deze knappe merrie haar debuut te maken.

Sinds 26 november 2017 staat de goedgekeurde New Foresthengst Sulaatik's Vingino bij Jolanda in training. Ze hoopt in februari de hengst te kunnen starten in de klasse L1 dressuur tussen de paarden. Op 3 februari 2018 staat er eerst een dressuurclinic van GP-amazone Stephanie de Frel op de agenda.

We hopen dat 2018 een jaar wordt met goede resultaten in de sport maar ook in de keuringsbaan.

We verwachten dit jaar 2 veulentjes:

9 mei 2018: Sulaatik's Vingino x Greenfield Beau Chance (New Forest)

4 juli 2018: Incognito x Armanda (KWPN)