Nieuws 2020

11-12-2020 Ondanks alle Corona ellende wenst Stal 't Arendsnest-Forest Dream iedereen fijne feestdagen, op naar een fantastisch 2021!


21-11-2020 Vandaag reed Jolanda met Heihoeve's Florencio mee in een les van Malene Nootenboom (Bewust Wedstrijd Rijden). Malene was erg enthousiast over Florencio en ze voorspelde een mooie toekomst voor hem. Volgens haar zal Florencio met gemak door kunnen stromen naar de subtop dressuur, hij heeft zo veel talent en speelt met de oefeningen. Daarnaast beweegt hij over de benen zeer correct.

We hopen dat de combinatie binnenkort, zodra de Corona het weer toelaat, hun debuut kan maken in de dressuurring. Omdat Florencio nog maar 4 mag hij pas vanaf april 2021 M starten, dus de combinatie zal eerst een paar x uitkomen in de klasse L1 en L2 om de nodige kilometers te maken in de wedstrijdbaan.

24-10-2020 Vandaag was de slotdag van de 3e fase van het verrichtingsonderzoek 2020. Heihoeve's Florencio heeft deelgenomen aan deze verrichting. De 3e fase begon donderdag 22 oktober 2020 met het aanleveren van de hengsten en een veterinaire keuring door de stamboekveterinair. Florencio werd zonder bemerkingen goedgekeurd door de veterinair. Eind van de middag stond het longeren door de verrichtingsjury op het programma. Tot onze grote verbazing mocht je hier als eigenaar niet bij aanwezig zijn. Wij vinden dit een rare gang van zaken en hier is nog niet het laatste over gezegd.

Op vrijdagavond 23 oktober 2020 werden de hengsten wederom gereden door een gastruiter. Deze gastruiter was echt het tegenovergestelde van de vorige gastruiter. Wat zij te weinig deed, deed deze te veel. Florencio liet zich op zich fijn rijden maar je zag wel dat hij wat geïrriteerd raakte door de manier van rijden (veel hand en onnodig veel been). Hij bleef verder wel braaf.

Op zaterdag moesten de hengsten met hun eigen ruiter in de baan. Eerst de basisgangen en een parcour springen. Florencio ging erg fijn door de baan en hij sprong werkelijk fantastisch. Wij mochten dan ook veel complimenten ontvangen van de (paar) omstanders die aanwezig waren. 's Middags moesten de hengsten nogmaals de dressuurproef lopen. Deze ging ook naar wens, persoonlijk vonden wij dat Florencio zich de 3e fase het beste liet zien van alle fases. We stonden dan ook hoopvol te wachten op de uitslag.

Toen kwam de uitslag, door de corona werd deze niet gezamenlijk bekend gemaakt. De hengsten werden 1 voor 1 met de eigenaar en/of ruiter besproken. Voor ons nam dit een hele onverwachtse wending. Florencio was wel geslaagd maar echt met de hakken over de sloot. Zo onverwachts dat Jolanda heel veel niet meekreeg van het jurycommentaar. De jury vond Florencio te veel gespannen en daardoor mist hij souplesse en was zijn stap zelfs onzuiver. Iets waar wij ons dus totaal niet in kunnen vinden. De spanning en het niet zuiver zijn is op de video beelden niet terug te zien. Daarnaast heeft hij voor het springen, waarbij hij volgens de kenners tot een van de beste hoorde, slechts een 7 en een 7,5 ontvangen. Voor de terreinrit daarintegen ontving hij de op een na hoogste score van een 8,5! Als we dit alles naast elkaar houden en vergelijken met de andere hengsten, kunnen wij maar tot een conclusie komen: Florencio is op een of andere manier bewust gedrukt in zijn cijfers!

Voor ons is het ook moeilijk te volgen: een hengst die slechts een 7 voor galop scoort, voor werklust en instelling ook maar een 7 krijgt, wel een 8,5 scoort voor de terreinrit.

Maar goed over 2 jaar is Florencio prestatie dekhengst, dat is iets wat wij nu al hardop durven zeggen. Op deze manier nemen wij onze revanche!

26-09-2020 Vandaag werd de 2e fase van de hengstenverrichting gehouden te Ermelo. Heihoeve's Florencio moest zich weer presenteren aan de verrichtingsjury. Dit keer bestond de verrichting uit de volgende onderdelen:

- een dressuurproef onder de eigen ruiter
- dressuur- en springaanleg onder een gastruiter (in dit geval amazone)
- terreinrit onder de eigen ruiter

Wij zijn vrijdagmiddag al richting Ermelo vertrokken, het is voor ons 2,5 uur rijden dus op en neer is niet te doen. Plus op vrijdagmiddag was er de gelegenheid om de terreinrit te verkennen.

Op zaterdagochtend stond als 1e de dressuurproef op het programma. Deze werd verreden zoals de Divoza-cup, dus met 2 hengsten tegelijk. Florencio vond de witte hekjes en het juryhokje erg spannend en daardoor kreeg Jolanda hem net niet zo lekker door het lijf als thuis. Maar desondanks hebben ze een goed proefje kunnen laten zien.

Het 2e onderdeel was de gastruiter. De jongedame reed erg netjes, echt een hele fijne rustige amazone. Voor Florencio had ze misschien iets brutaler mogen rijden. Maar aan de andere kant ook goed te begrijpen, ze moet wel op 10 vreemde jonge hengsten en er ook nog meteen een parcoursje mee springen.

Het laatste onderdeel was de terreinrit. De cross ging erg lekker. Ze moesten 2x rond: 1x met hindernissen en 1x zonder hindernissen. Flor pakte fantastisch aan. Hij volgde mooi de hand naar voren en bleef super op lengte. Voor de hindernis kon ze hem makkelijk iets terugnemen en daarna weer flink het gas erop.

Na afloop was er een mondelinge toelichting van de verrichtingsjury. De vorige x ging dit schriftelijk. Mondeling is natuurlijk veel fijner omdat je hier zelf ook meteen op kan reageren. Het commentaar was positief en ze zien Florencio graag terug in de 3e (en laatste) fase. Deze wordt gehouden van 22 oktober tot en met 24 oktober 2020 eveneens in Ermelo.

17-09-2020 Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van onze oudste pony Amber (Molenaar's Golden King x Heihof's Primeur). Hij was onze allereerste zelfgefokte New Forest pony. Hij voerde het predikaat ster. Hij was beleerd voor de wagen, wat hij met veel plezier en inzet deed. Hij heeft onze goedgekeurde hengsten Heihoeve's Florencio en Arendsnest's Cappuccino nog opgevoed.

Amber had al ruim 10 jaar Cushing (PPID), maar op zich had hij hier weinig last van behalve dat hij moeizaam verhaarde. Maar hij was super makkelijk om te scheren dus dat was goed op te lossen. Hij heeft deze zomer nog een paar maanden mogen genieten van het gras en het buiten zijn, dat ging goed tot vorige week. We zagen dat hij zich steeds meer af ging zonderen van de rest en dat hij vaker lag. Het opstaan en lopen ging moeizamer. Uiteindelijk hebben we moeten besluiten om hem verder lijden te besparen. Amber is 27 jaar oud geworden, we zullen hem erg missen op stal!

RIP Amber 03-06-1993 - 17-09-2020


19-08-2020 Vandaag was het dan zo ver, de 1e fase van de hengsten verrichting voor Heihoeve's Florencio. We zijn 's middags om 13:30 uur vertrokken richting het NHC te Ermelo zodat Florencio nog even kon uitrusten van de reis. De verrichtingen werden 's avonds verreden. Om 18:45 uur begon het vrijspringen, Florencio mocht als 8ste in de baan. Hij toonde zich fris en vol energie aan de jury. Hij liet zich goed zien en ook op sprong toonde hij zich fantastisch.

Daarna kon hij nog even relaxen in de box voordat hij onder het zadel getoond moest worden. Jolanda en Florencio zaten in de 4e groep. De presentatie onder het zadel verliep zeer goed. Ondanks dat er een aantal moeilijke lijntjes in het parcours stonden. Florencio stond goed aan de hulpen en liet zich fijn rijden. Het was een mooi ontspannen beeld en Florencio liep in mooie aanleuning. Ook op de sprong toonde hij zijn kwaliteiten.

We zijn erg tevreden met het resultaat van de 1e fase en we gaan vol goede hoop verder richting de 2e fase. De 2e fase is op zaterdag 2 september 2020 wederom in Ermelo.


04-08-2020 Onze jaarlingmerrie Arendsnest's Casady heeft (waarschijnlijk) een nare val gemaakt in haar box en daardoor loopt/staat ze niet goed op haar rechterachterbeen. Na onderzoek door de dierenarts op de kliniek te Roosendaal hebben ze een bekkenfractuur vastgesteld. Ze moet nu 6 weken boxrust en daarna kunnen we gaan kijken hoe het zich hersteld. Het kan nu nog alle kanten op zowel de goede als de slechte kant. Het is afwachten, de dierenarts was enigzins positief mede omdat ze nog zo jong is en daardoor willen we haar de kans geven om te herstellen.

31-07-2020 Heihoeve's Florencio wordt momenteel klaargestoomd voor de verrichtingen. Hij gaat echt met sprongen vooruit en hij ontwikkeld zich zeer goed. Ook het rijden tussen de paarden heeft geen problemen opgeleverd, ondanks dat Florencio over het algemeen veel hengst is en een echte macho weet hij zijn concentratie onder het zadel goed te behouden. We zijn erg tevreden met de progressie van onze knappe 4-jarige hengst.

30-07-2020 Het dekseizoen is voor Heihoeve's Florencio klaar, volgende week wordt zijn laatste merrie gescand. Arendsnest's Cappuccino heeft nog 1 merrie die hij mag dekken, daarna zal het voor hem ook wel een eind klaar zijn.

20-06-2020 Vandaag is onze nieuwe fokmerrie gearriveerd. Het betreft de 8 jarige kleine maat New Forest merrie, Thosca. Een dochter van Vivienne's Vision of Freedom uit een stermerrie van Oleander. Thosca heeft een schofthoogte van 1.31m en is reeds voorlopig kroon. Ze zal dit jaar gedekt worden door onze hengst Arendsnest's Cappuccino. Ze heeft nu een hengstveulentje van de hengst Idyllens Angland aan de voet, dit veulen zal straks terug gaan naar Raymond Kamphuis van stal Koetsiershoeve.

06-06-2020 Vandaag is Arendsnest's Bellissima drachtig gescand van Heihoeve's Florencio. Onze merries Caletta en Greenfield Beau Chance zijn beide voor de 2e x gescand en alles zag er perfect uit!!!

24-05-2020 Afgelopen week heeft Heihoeve's Florencio twee merries gedekt. Onze eigen merrie Arendsnest's Bellissima en de merrie van de fam. Van Waesberghe. Beide merries hebben dit jaar ook een veulen van deze topper aan de voet.

18-05-2020 Vandaag het bericht ontvangen dan onze merrie Arendsnest's Caramella drachtig gescand is. Caramella is gedekt door Sulaatik's Vingino.

Afgelopen week heeft Arendsnest's Cappuccino zijn eerste merrie gedekt, Flower, een stamboekloze fewspot merrie van de fam. Van Schie uit Loon op Zand.

11-05-2020 Vanavond zijn onze merries Caletta en Greenfield Beau Chance voor het eerst gescand. En wat een feest, beide merries zijn drachtig gescand!!!!!! Dus bij beide is het meteen in de eerste cyclus raak, echt top!

11-05-2020 Inmiddels heeft Sulaatik's Crème Brûlèe onze stal verlaten. Deze knappe valk is een zoon van Wayland Cranberry uit een merrie van Sulaatik's Versace. Jolanda heeft Cream, zoals wij hem noemden op stal, een kleine 2 maanden in training gehad. Hij pakte het werk zeer goed op. Het is een fijne pony om mee te werken. We wensen de nieuwe eigenaren ontzettend veel plezier en geluk met deze gouden pony!

23-04-2020 Vandaag is onze 1e premie merrie Greenfield Beau Chance (Burley Phantom x Brummerhoeve's Boss) geïnsemineerd van Hamlet's Magnum XL (Rossum's Fabricio x Hamlet's Merick).

21-04-2020 Vandaag is onze ster preferente merrie Caletta (Carlo x prest. pref. v. Heihof's Primeur) gedekt door onze eigen hengst Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo). Caletta is de moeder van onze goedgekeurde hengst Arendsnest's Cappuccino (v. Sulaatik's Vesins).

18-04-2020 Vandaag hebben we twee New Forest merries naar Stal Sulaatik te Sint-Hubert gebracht om gedekt te worden.

Onze kroon prestatie merrie Arendsnest's Caramella (Make My World x ster pref. v. Carlo) wordt gedekt door Sulaatik's Vingino (Valentino x Wayland Cranberry) en onze stermerrie Arendsnest's Carabelle (Reekamp's Eclips x ster pref. v. Carlo) wordt gedekt door Sulaatik's Versace (Valentino x Marlino).

15-04-2020 Vannacht heeft onze stermerrie Arendsnest's Bellissima (Hobby des Marronniers x kroon prest. v. Make My World) een zeer mooi voskleurig merrieveulen van Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x kroon elite v. Kantje's Ronaldo) op de wereld gezet. Ze heeft de naam Arendsnest's Fleur gekregen. Fleur is een veulen met veel bot en veel lengte in het lichaam. Ze heeft lange benen, veel maat en een mooi chique hoofdje!

28-03-2020 BELANGRIJK VOOR MERRIEHOUDERS DIE DIT DEKSEIZOEN GEBRUIK WILLEN MAKEN VAN ONZE HENGSTEN HEIHOEVE'S FLORENCIO EN/OF ARENDSNEST'S CAPPUCCINO!

IVM HET CORONAVIRUS NEMEN WIJ ALLE GETROFFEN MAATREGELEN IN ACHT OM DE KANS OP BESMETTING ZOU KLEIN MOGELIJK TE HOUDEN. MERRIES ZIJN WEL GEWOON WELKOM BIJ ONS OP STAL MAAR WE ZULLEN U NIET DE HAND SCHUDDEN.

WIJ HOPEN DESONDANKS OP EEN MOOI DEKSEIZOEN. WIJ ZULLEN ONS UITERSTE BEST DOEN OM ER VOOR TE ZORGEN DAT U VOLGEND JAAR EEN MOOI VEULEN VAN HEIHOEVE'S FLORENCIO EN/OF ARENDSNEST'S CAPPUCCINO IN DE WEI HEEFT LOPEN!

WIJ DANKEN U ALVAST VOOR HET VERTROUWEN EN VOOR UW MEDEWERKING!

22-03-2020 Het is een rare tijd door de corona-crisis. Een verschrikkelijk virus wat grote invloed heeft op ons dagelijks leven. Gelukkig hebben wij persoonlijk nog geen personen in onze naaste omgeving die besmet is met het virus. We hopen dit ook zo te houden! Let een beetje op elkaar en hou de maatregelen van de regering in acht, samen kunnen wij dit virus verslaan en komen we deze crisis weer te boven!

16-03-2020 Vandaag heeft Sulaatik's Vingino onze stal weer verlaten. Hij is vanavond opgehaald door zijn eigenaren Gerrit en Gera de Haan van Stal Sulaatik te Sint-Hubert. Door de dreiging van het corona-virus konden we niet meer op wedstrijd en ons gestelde doel was al reeds binnen. Wij bedanken Gerrit en Gera de Haan hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. We hebben enorm genoten van hun tophengst en zijn trots op de behaalde resultaten. Sulaatik's Vingino zal voor altijd een speciaal plekje in ons hart hebben.

We hebben momenteel een 5-jarige New Forest ruin van Gerrit en Gera op stal staan. Deze mooie valkkleurige Sulaatik's Cremé Brulee (Wayland Cranberry x Sulaatik's Versace) is een jaar geleden zadelmak gemaakt. Jolanda zal de training nu weer oppakken met hem en hem verder doorrijden. We gaan ons best weer doen om ook deze knappe jongen een goede opleiding te geven zodat hij straks kan knallen in de wedstrijdring!

07-03-2020 Vanavond waren wij aanwezig op de Brabantse Hengstenshow te Sint-Oedenrode met onze jongens Arendsnest's Cappuccino en Heihoeve's Florencio. Arendsnest's Cappuccino werd aan de hand getoond en hoe ..... wat een bewegingswonder is het toch!!!

Heihoeve's Florencio werd door Ryan van der Veeken getoond onder het zadel. Het was voor deze jonge combinatie voor het eerst dat ze zich toonden aan het publiek op vreemd terrein met zoveel toeters en bellen. Door de aankleding van de baan was Florencio erg onder indruk en dat uitte zich in wat spanning maar dat wist Ryan goed op te lossen. We zijn erg trots op de wijze waarop de combinatie zich toonde in de baan.

29-02-2020 Dit weekend was er een dressuurwedstrijd in Rucphen. Jolanda kwam met Vingino uit in de klasse Z1 dressuur paarden. Helaas troffen ze dit weekend een jury die een pony tussen de paarden niet wist te waarderen. De proeven werden dan ook veel te laag gewaardeerd. Maar desondanks wisten ze toch een winstpunt binnen te slepen. Daarmee staat de teller al weer op 5 winstpunten in de klasse Z1 en hiermee is het beoogde doel voor dit indoorseizoen al gehaald!

24-02-2020 De hengstenkeuzes voor 2020 zijn gemaakt. De hengst die we gekozen hadden voor onze merrie Greenfield Beau Chance is onverwachts verkocht en niet meer beschikbaar. We zullen voor haar een andere hengst moeten uitkiezen. Van de volgende combinaties verwachten wij hopelijk volgend jaar een veulen:

* Caletta (Carlo x Heihof's Primeur) x Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo)

* Arendsnest's Caramella (Make My World x Carlo) x Sulaatik's Vingino (Valentino x Wayland Cranberry)

* Arendsnest's Bellissima (Hobby des Marronniers x Make My World) x Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo)

* Arendsnest's Carabelle (Reekamp's Eclips x Carlo) x Sulaatik's Versace (Valentino x Marlino)

Indien u interesse heeft in een veulen uit deze een van deze combinaties kunt u altijd contact met ons opnemen.

22-02-2020 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd verreden in Heinkenszand. Jolanda reed met Sulaatik's Vingino mee in de klasse Z1 paarden. Door de hengstenkeuring had Vingino wat minder gedaan de afgelopen 2 weken en daardoor slopen er wat fouten in de proeven. De 1e proef begon de combinatie zeer sterk maar helaas slopen er in de 2e helft van de proef een aantal kostbare foutjes in de proef. De zijgangen werden hoog beloond met zevens en een acht. In de 2e proef was Vingino wat afgeleid door geluiden van mensen en paarden om de baan. Daardoor ontstonden er een aan tal communicatiestoornissen. In de 1e proef scoorde ze 207,5 en een 2e prijs. In de 2e proef moesten ze genoegen nemen met 201 punten, net niet genoeg voor een winstpunt.

19-02-2020 Vandaag is de nieuwe hengstenfolder naar de drukker gegaan, in de loop van volgende week zal de folder verkrijgbaar zijn!


15-02-2020 Vandaag was de CHK van het Nederlands New Forest pony stamboek te Ermelo. Wij waren aanwezig met 2 hengsten: de jonge hengst Arendsnest's Cappuccino en de reeds goedgekeurde hengst Heihoeve's Florencio.

Arendsnest's Cappuccino werd 's morgens gemeten op 1.32m, dus een mooie kleine maat. Daarna is hij liniaire gescoord op het harde. Hij liet zich buiten goed zien. Daarna mochten we door naar de kooi voor het vrij bewegen en vrijspringen. Cappuccino deed wat wij van hem verwacht hadden, hij liet zich zeer goed zien en ging met veel schwung en afdruk door de baan. Hij werd dan ook vlot aangewezen voor de 2e bezichtiging!!!

Bij de veterinaire keuring slaagde hij met vlag en wimpel zonder bemerkingen. Aan het einde van de middag was de 2e bezichtiging. Gelukkig moesten we tussendoor met Heihoeve's Florencio nog in de baan, zo konden we de spanning er nog een beetje uitlopen. Ook Florencio presenteerde zich goed. Hij ging met veel houding door de baan. Florencio is een hengst met enorm veel uitstraling en super mooi front. We mochten veel complimenten ontvangen dat hij zo mooi volwassen geworden is. We zijn dan ook erg trots op hem en kijken uit naar zijn eerste veulens.

Aan het einde van de middag was het dan zo ver, de 2e bezichtiging! Gelukkig werd Arendsnest's Cappuccino aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Dus we zijn vanaf vandaag een goedgekeurde hengst rijker. Het is echt een kroon op onze fokkerij: onze eerste eigen gefokte dekhengst!!!!

10-02-2020 Deze week staat in het teken van de Centrale Hengstenkeuring van het Nederlands New Forest pony stamboek. De CHK wordt gehouden op het terrein van de KNHS te Ermelo.

Wij zullen aanwezig zijn met de jonge hengst Arendsnest's Cappuccino (Sulaatik's Vesins x ster pref. v. Carlo x prest. pref. v. Heihof's Primeur). We hopen dat deze knappe jongen de jury weet te overtuigen en aangewezen wordt voor het verrichtingsonderzoek.

Daarnaast zal Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x kroon elite v. Kantje's Ronaldo x ster v. Priory Prickle) ook getoond worden in rubriek 2. Florencio zal nog niet geplaatst worden want hij heeft zijn verrichtingen nog niet gelopen. Hengsten worden pas geplaatst als zij hun verrichtingen positief hebben afgerond.

10-02-2020 Binnenkort meer over onze verbouwing en verhuizing. De paarden zullen hopelijk vanaf komend voorjaar hun onderkomen vinden in onze eigen schuur. De huidige schuur werd gehuurd en toen kwam deze mooie kans voorbij om een fantastische schuur te kunnen kopen. Het mooiste is dat deze schuur op naast de gehuurde stal staat, dus dat is ook heel fijn voor onze weilanden.

De schuur moet nog wel helemaal verbouwd worden en aangepast voor de paarden. Daarnaast zullen er ook meteen aantal paddocks aangelegd worden. De buitenbak zal uiteindelijk ook verplaatst worden naar het terrein achter de schuur, maar dat zal waarschijnlijk pas komende zomer plaatsvinden. We hopen binnenkort de eerste foto's te kunnen plaatsen van de verbouwing. Hou hiervoor ook onze facebookpagina in de gaten!!!

09-02-2020 Vandaag stond er een dressuurwedstrijd in Rucphen op het programma, maar deze werd vanwege de zware storm Ciara afgelast.

08-02-2020 Vandaag organiseerde de regio Zuid van het NNFPS een lezing van Prof. Dr. H. Brommer met aansluitend een buffet.

Dhr. H. Brommer is als hoogleraar werkzaam bij de faculteit Utrecht bij de discipline Heelkunde van het Departement Gezondheidszorg Paard. Binnen deze discipline is hij verantwoordelijk voor het onderwijs, de patiëntenzorg en de gerechtelijke diergeneeskunde van de orthopaedie en chirurgie van het paard.

Na afloop van de lezing hebben we genoten van een heerlijk buffet en gezellig kunnen napraten met de 30 aanwezige New Forest fokkers/liefhebbers in de Vinkelse Molen te Vinkel.

Kortom een zeer geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar!!!!

02-02-2020 Er was vandaag een dressuurwedstrijd in Axel (Magrette). Jolanda en Vingino reden mee in de klasse Z1 dressuur paarden. In de 1e proef reden ze een mooie score van 207 punten bij elkaar, dus goed voor een winstpunt. Helaas vielen de punten in de 2e proef erg tegen en dit was ook niet te verklaren. Het is niet dat de 2e proef zoveel minder ging dan de 1e, maar blijkbaar vond de jury het niet goed genoeg! Ze werden naar huis gestuurd met het magere resultaat van 186,5. De 2e proef zullen we dus maar vergeten, we zetten onze focus gewoon alvast op de volgende wedstrijd!

26-01-2020 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in het Brabantse Rucphen. Jolanda en Sulaatik's Vingino kwamen vandaag voor het eerst aan de start in de klasse Z1 dressuur paarden. De combinatie kan terug kijken op een zeer geslaagd debuut met in beide proeven een mooie winstpunt!

In de 1e proef hadden ze 212 punten en in de 2e proef 211 punten. Er is nog heel veel ruimte voor verbetering. We gaan nu verder trainen om ook die laatste puntjes op de i te krijgen. We kijken al weer uit naar de volgende wedstrijd!

18-01-2020 We zijn druk bezig met het maken van de hengstenkeuze voor 2020. De volgende combinaties zijn al zeker:

* Caletta x Heihoeve's Florencio

* Arendsnest's Caramella x Sulaatik's Vingino

* Arendsnest's Bellissima x Heihoeve's Florencio

Er moet nog een keuze gemaakt worden voor de volgende New Forest merries:

* Greenfield Beau Chance (Burley Phantom x Brummerhoeve's Boss)

* Arendsnest's Carabelle (Reekamp's Eclips x Carlo)

12-01-2020 Vandaag was er een dressuurwedstrijd bij Hippisch Centrum Midden Zeeuws-Vlaanderen te Westdorpe. Jolanda en Sulaatik's Vingino reden voor het eerst mee in de klasse M2 dressuur paarden. De combinatie kan terugkijken op een fantastisch debuut met in totaal 4 winstpunten in deze lastige klasse. Ze reden 2 goede proeven met nog een paar slordige foutjes. In beide proeven scoorden ze 196 punten. In de 1e proef waren ze 2e en in de 2e proef konden ze de 1e prijs op hun naam schrijven!!!

01-01-2020 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2019 is al weer voorbij! Het was voor ons een jaar met een lach en traan.

We hebben in 2019 helaas afscheid moeten nemen van Karola (Elcaro x Doruto x Interpol). Karola kreeg te veel last van ouderdomsverschijnselen. Door de artrose in haar achterbenen kon ze niet meer pijnvrij bewegen en daarom hebben we moeten besluiten om haar te laten gaan. Karola heeft de respectabele leeftijd van 27 jaar mogen bereiken!

Onze New Forestmerrie Arendsnest's Caramella (Make My World x Carlo) kreeg een heel mooi hengstveulen van Sulaatik's Vingino, welke de naam Arendsnest's Davino heeft gekregen. Op de regionale keuring werd hij beloond met een 1e premie en 1e plaats. En hij wist tijdens de kampioenskeuring de titel Beste Veulen binnen te slepen! Op de Centrale keuring werd Davino 2e in zijn rubriek geplaatst.

Onze New Forestmerrie Caletta (Carlo x Heihof's Primeur) kreeg een chique merrieveulen van de hengst Sulaatik's Le Grand, welke de naam Arendsnest's Casady heeft gekregen. Eindelijk weer een merrietje na 6 hengsten op rij!!!! Casady is een parmantig dametje. Ze werd op de regionale keuring beloond met een 1e premie en 1e plaats. In de kampioenskeuring moest zij het afleggen van haar neefje Davino. Op de CMK werd Casady 2e geplaatst in haar rubriek.

De New Forestmerrie Arendsnest's Caramella ontving in 2019 haar kroopredicaat. Caramella had in 2016 de kroonproef al met voldoende resultaat afgerond en ze ontving op de CMK dus meteen het kroon predikaat. Caramella voert nu naast het prestatie predikaat ook het kroon predikaat!!!!

De goedgekeurde New Foresthengst Sulaatik's Vingino is in april 2019 terug gegaan naar zijn eigenaren Gerrit en Gera de Haan voor de dekdienst. Eind oktober 2019 is hij weer teruggekomen bij ons op stal. In december is Jolanda weer voor het eerst met hem in de ring verschenen. De combinatie zal binnenkort hun debuut maken in de klasse M2 paarden en hopelijk dit indoorseizoen af kunnen sluiten in de klasse Z1 paarden.

De jonge hengst Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo) werd in 2019 goedgekeurd voor de fokkerij door het Nederlands New Forest Pony stamboek. Zijn eerste veulens worden in maart 2020 verwacht. Florencio is afgelopen zomer zadelmak gemaakt door Jolanda. Inmiddels hebben wij voor Florencio een jeugdruiter gevonden, Ryan van der Veeken.

Jolanda heeft ook een nieuwe topper onder het zadel, Heavenly Dream . Deze mooie merrie is een dochter van Glock's Johnson TN uit Karola. Heavenly Dream is afgelopen zomer zadelmak gemaakt. Jolanda hoopt komend outdoorseizoen te starten met deze mooie merrie.

Helaas heeft de New Forest merrie Greenfield Beau Chance (Burley Phantom x Brummerhoeve's Boss) op 5 december 2019 een dood veulen gekregen van Sulaatik's Versace. Het veulen gestorven doordat de navelstreng te veel om zijn as gedraaid was. Het was een hengstje en het was al te zien dat hij de mooie kleur van zijn vader geërfd had. Deze gebeurtenis is pure domme pech, waar helaas bijna elke fokker wel een keer mee te maken krijgt. Gelukkig is Beau inmiddels weer opgeknapt en is ze inmiddels ook al weer hengstig geweest. Ze zal dit komend jaar weer gedekt worden.

We hopen dat 2020 een jaar wordt met goede resultaten in de sport maar ook in de keuringsbaan.

We verwachten dit jaar 1 veulentje:

17 maart 2020: Heihoeve's Florencio x Arendsnest's Bellissima (New Forest)