Nieuws 2021

27-11-2021 Mocht u op zoek zijn naar een jonge veelbelovende hengst: Forest Dream Armani zal t.z.t. te koop komen. Deze 3-jarige zoon van Sulaatik's Vingino en Greenfield Beau Chance meet momenteel 1.42m-1.43m, er zal wellicht nog wat bij komen zodra hij aan het werk gaat. Armani is een plaatje om te zien, heeft een super fijn en aanhankelijk karakter en hij kan erg goed bewegen. Voor meer informatie en/of een afspraak kunt u contact opnemen met Jolanda Verton (06 - 38 50 93 66) of stuur een mail naar stalarendsnest@zeelandnet.nl

21-11-2021 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Stad aan het Haringvliet. Jolanda en Heihoeve's Florenciokwamen uit in de klasse M1-paarden. Florencio was met zijn hoofd mee bij het vrouwelijk schoon dan bij Jolanda. In de wedstrijdbaan is er weinig afleiding dus in de proeven kon Jolanda Florencio redelijk goed bij de les houden. Ze hadden in de 1e proef 189 punten en in de 2e proef 191 en een 2e prijs!

13-11-2021 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd georganiseerd in Westdorpe. Jolanda en Heihoeve's Florencio reden mee in de klasse M1 paarden. Ze reden 2 fijne proeven welke beloond werden met 193,5 en 192 punten. En in de 2e proef schreven ze de rubriek op hun naam. De teller staat inmiddels op M1 +6 winstpunten!

03-11-2021 Het hengstveulen Forest Dream Golden Boy (Sulaatik's Versace x ster v. Reekamp's Eclips) is verkocht. Hij is vandaag opgehaald door zijn nieuwe eigenaren en is vertrokken naar Hamont-Achel (België). Wij wensen de familie Lamers veel geluk met onze knappe Golden Boy!

23-10-2021 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Nieuw & st. Joosland. Jolanda reed met Heihoeve's Florencio mee in de klasse M1 paarden. De combinatie reed geen 2 super proeven wegens gebrek aan concentratie van de kant van Jolanda. Ze reden nog wel 2 winstpuntjes maar het waren geen proeven om over naar huis te schrijven.

16-10-2021 Vandaag was de 3e (en laatste) dag van de 3e fase van de hengstenverrichting van het NNFPS te Ermelo. Omdat bij Cappuccino de mondhoeken beschadigd waren hebben we besloten om even te kijken of het wel ging om te rijden. We hebben het bit een gaatje laten zakken en Yentel heeft met licht contact gereden. Gelukkig heeft Cappuccino niet veel druk in de mond nodig. Maar optimaal was het niet.

Het eerste onderdeel vandaag was het tonen van de basisgangen en springen onder het zadel met de eigen ruiter. Yentel was enorm zenuwachtig, begrijpelijk na het voorval van gisteren. Maar het ging erg goed, Cappuccino had weer vertrouwen en deed enorm zijn best voor Yentel. Na het eerste onderdeel mocht hij de herkansing voor de terreinrit doen. En deze ging werkelijk fantastisch! We zijn enorm trots op hoe de combinatie zich herpakt heeft!!!!

Het laatste onderdeel van de hengstenverrichting was het rijden van de dressuurproef. Omdat de hengst waarmee Cappuccino in de groep zat door een blessure uitviel, moest hij de dressuurproef alleen lopen. En eerlijk is dat eigenlijk veel beter voor iedereen, dit zullen wij ook als tip doorgeven aan het AB voor de evaluatie van de verrichtingen.

En toen was het wachten op de uitslag! Gelukkig hoefden we niet heel lang te wachten op het verlossende woorde: Arendsnest's Cappuccino is geslaagd voor zijn verrichting! Misschien niet helemaal met de cijfers die wij gehoopt hadden maar hij is geslaagd. Voor zijn basisgangen scoorde hij het hoogst van allemaal: 8 voor de stap, een 8,5 voor de draf en een 8,5 voor de galop!!!!

15-10-2021 Vandaag was de 2e dag van de 3e fase van de hengstenverrichting van het NNFPS te Ermelo. Vandaag werden de hengsten beoordeelt op stalgedrag en in de avond werden ze gereden door een gastruiter.

De gastruiter was helaas geen hele fijne ruiter. De amazone leek weinig ervaring te hebben met jonge onervaren dieren en ook van afstanden rijden leek ze weinig kaas van gegeten te hebben. Ze liet de pony's als het ware aan hun lot over. Cappuccino is van nature nog erg onzeker in het springen. Hij vindt het nog best spannend en heeft ook nog begeleiding nodig. De amazone deed eigenlijk alles verkeerd bij Cappuccino. Hij is erg gevoelig en raakt snel overstuur als hij te hard aangepakt wordt. De amazone reed geen goede afstanden, gaf niet mee boven de sprong, klapte na de sprong in het zadel en trok hard in de mond. Uiteindelijk ging het zo mis dat Cappuccino niet meer wilde: hij ging stilstaan en wist niet meer wat hij moest doen. Uiteindelijk heeft nog 2 lage sprongetjes gedaan en toen vond de jury het genoeg (waarschijnlijk mede door mijn vraag of we in mochten grijpen). Daarna gevraagd of Yentel nog een paar sprongetjes mocht maken voor het vertrouwen en dat mocht. Met Yentel sprong hij weer meteen goed, dus ja ... aan wie ligt het dan? Bij het afzadelen constateerden we dat beide mondhoeken van Cappuccino behoorlijk beschadigd waren. We hebben wel foto's gemaakt.

14-10-2021 Vandaag was de 1e dag van de 3e fase van de hengstenverrichting van het NNFPS te Ermelo. De hengsten werden eerst door de dierenarts van het stamboek onderworpen aan een veterinair onderzoek. Alle hengsten werden gezond en fit bevonden door de veterinair. Hierna werden de hengsten door de verrichtingsjury gelongeerd. Hier mochten de eigenaren en/of trainers aanwezig zijn. Cappuccino toonde zich fris en vrolijk aan de longeerlijn. Hij ging met veel bravour door de baan. Hij liet nog even zien dat hij over een geweldig bewegingsmechanisme beschikt.

Aan het eind van de middag stond de terreinrit op het programma. Helaas werd deze niet op het crossterrein verreden maar op de agterberg-arena. Cappuccino vond de baan erg spannend en dat resulteerde helaas in een onvoldoende resultaat voor de terreinrit. Dus hij moet de terreinrit zaterdag 16 oktober 2021 herkansen.

25-09-2021 Vandaag werd de 2e fase van de hengtenverrichting van het NNFPS verreden bij het NHC te Ermelo. Deze fase vond tegelijk plaats met de Nationale New Forest Sportdag. Dus er was genoeg te zien in de tijd dat wij moesten wachten.

Arendsnest's Cappuccino moest vandaag met zijn eigen amazone een dressuurproefje lopen en aan het eind van de middag werd hij gereden door een gastamazone. Tijdens de dressuurproef had Cappuccino veel last van spanning. De proef werd verreden in de Beatrixhal en deze hal heeft een hoge wand, zo hoog dat Cappuccino hier niet overheen kon kijken. Hierdoor drukte hij zich erg op omdat hij wel vanalles hoorde maar niet zag. Het rijden onder de gastamazone vond plaats in de Amaliahal, deze hals is het veel ruimer en lichter en daardoor was Cappuccino zichtbaar meer ontspannen dan in de kleinere Beatrixhal. Cappuccino liet zich goed rijden door de gastamazone en liet nette sprongen zien.

Na afloop was er weer een evaluatiegesprek met de jury. Ze vonden het zonde dat hij in de dressuurproef zo gespannen was en ze gaven ons tips om dit te verbeteren. Met deze tips gaan wij thuis aan de gang en trainen we fijn door naar de 3e (en laatste) fase van het verrichtingsonderzoek.

12-09-2021 Vandaag was er een geslaagd M1-dressuur debuut voor Heihoeve's Florencio en Jolanda in Stad aan het Haringvliet. In de 1e proef behaalde de combinatie 189 punten en een 2e plaats. En de 2e proef werd beloond met 190 punten!

04-09-2021 Vandaag werd de late New Forest veulenkeuring georganiseerd door de Regio Noord. Op deze keuring werd het merrieveulen Sheeca (Arendsnest's Cappuccino x Hayward Guardsmann) beloond met een 1e premie en ze kreeg uitmuntend commentaar van de jury op haar type en bewegingen! We feliciteren Zelda Verbruggen en familie met dit behaalde resultaat!

25-08-2021 Vandaag werd de 1e fase van de hengstenverrichting van het NNFPS verreden bij het NHC te Ermelo. Arendsnest's Cappuccino (Sulaatik's Vingino x Carlo) werd tijdens de verrichting netjes voorgesteld door de 13-jarige Yentel Hamelink. Cappuccino werd uitgeroepen tot het snoepje van de avond en de publiekslieveling!

Cappuccino is altijd zo vrolijk, nu ook weer: oortjes erop en met zoveel go (misschien soms iets te veel go) door de toch wel spannende baan. Na afloop nog een fijne nabespreking gehad met de jury en met hun tips gaan we nu thuis verder aan de slag.


31-07-2021 Vandaag werd de Centrale Merriekeuring van het Nederlands New Forest Pony Stamboek gehouden op het terrein van Manege Hippisch Verband te Putten. Helaas is er op deze accommodatie geen stallen beschikbaar wat dus betekend dat de pony's de hele dag op de trailer moeten staan, niet heel fijn als je met een merrie met veulen komt en de reis alleen al 2,5 uur in beslag neemt.

Als 1e was het aan de beurt aan ons veulen Arendsnest's Cashflow (Heihoeve's Florencio x ster pref v. Carlo). Hij liet zich erg goed zien, hij danste door de baan met een mooie zelfhouding. Hij werd op een 6e plaats gezet, in onze ogen had hij nog wel een paar plaatsjes hoger moger eindigen. We zijn erg benieuwd hoe hij zich verder gaat ontwikkelen.

Daarna was het de beurt aan onze stermerrie Arendsnest's Carabelle (Reekamp's Eclips x ster pref v. Carlo). Carabelle had duidelijk de reis nog wat in de benen zitten en was wat mat. Maar ze toonde zich vrij goed in de baan. Ze werd tijdens het rondstappen vlot op een 4e plaats gezet (van de 10). De 1e 3 merries werden voorlopig kroon, maar helaas stonden wij dus net op de plek die geen voorlopig kroon werd. De jury vond Carabelle een mooie rastypische merrie, een mooie fokmerrie met een goede stap en draf. Ze miste achter nog wat kracht. Zelf vinden wij dat de jury Carabelle wel het voordeel van de twijfel hadden kunnen geven, als we haar vergelijken met de nrs 2 en 3.

Maar goed, wij weten ook van hoe ver Carabelle gekomen is: een loodzware bevalling met daar bovenop een week met hoge koorts door een virus. Carabelle verscheen ongetraind in de keuringsbaan. Je kan zeggen: je had haar thuis moeten laten maar ze ziet er top uit en het was geen schande geweest als de jury deze merrie in deze conditie voorlopig kroon had gemaakt.

Volgend jaar een nieuwe kans, ze heeft volgend jaar geen veulen aan de voet dus we kunnen haar straks na het afspenen weer oppakken onder het zadel.

17-07-2021 Vandaag werden de Zeeuwse Kampioenschappen dressuur verreden. Jolanda en Florencio kwamen uit in de klasse L1 paarden. We kunnen terugkijken op een mooie afsluiting van de klasse L1. Florencio laat zien over een goede wedstrijd mentaliteit te beschikken. In de ring is hij geconcentreerd op zijn werk en laat hij zich zeer goed bewerken.

De combinatie geeft een heel mooi beeld, helaas hadden ze 2 dure fouten en daardoor plaatsten ze zich niet voor de finale. Maar met 189,5 en 200 punten en een 10e plaats (van de 22) hoeven ze zich zeker niet te schamen. De verschillen onderling waren niet groot, er werd gewoon zeer goed gereden in het L1.

Nu even een wedstrijdpauze voor deze combinatie, ze trainen thuis verder en ze zullen straks een klasse hoger starten.

09-07-2021 Vandaag was er een stamboek- en veulenkeuring van het NNFPS Zuid te Westdorpe. We zijn alleen met Arendsnest's Cashflow naar de keuring gegaan. Eigenlijk hadden we Undercover ook graag aangeboden maar deze was een week voor de keuring niet helemaal fit plus Johnny kon geen vrij krijgen van zijn werk.

Arendsnest's Cashflow is een zoon van Heihoeve's Florencio uit onze ster preferente merrie Caletta (Carlo x Heihof's Primeur). Hij werd ingedeeld in rubriek 2: hengstveulens geboren na 30 april. Cashflow mocht een 1e premie in ontvangst nemen en werd vlot op kop geplaatst. De jury omschreeft hem als een rassig veulen die erg goed in elkaar zit, in beweging maakt hij zich extra mooi.

Arendsnest's Cashflow heeft dus een ticket voor de CMK op zak!


30-06-2021 We hebben besloten om Heihoeve's Florencio vanaf het dekseizoen 2022 voorlopig beperkt in te zetten voor de fokkerij. De sport gaat voorrang krijgen. Mocht u in 2022 het voornemen hebben om te dekken met Florencio, reserveer hem op tijd! Het is al mogelijk om nu alvast een dekking te reserveren voor 2022!

27-06-2021 Heihoeve's Florencio blijft presteren!!! Hij loopt vandaag 5 winstpunten bij elkaar tijdens het meetmoment in Stad aan het Haringvliet.

Jolanda kwam met Florencio uit in de klasse L1 paarden. Door het opkomende onweer werd de wedstrijd met spoed naar binnen verplaatst. Helaas ontstond er een onveilige situatie in de binnenbaan doordat er veel te veel combinaties in een baan van 20x40m aanwezig waren. De aanwezige toezichthouder had dit nooit toe mogen laten. Ondanks dat Jolanda veel afstand van iedereen probeerde te houden, ging het toch mis toen een onoplettende deelnemer veels te dicht bij Florencio kwam (bijna tegen hem aan). Florencio liet horen dat hij een echte man was, alleen was de merrie in kwestie daar niet van gediend, gevolg dat ze uithaalde. Ondanks dat Florencio heel snel en goed reageerde, raakte de merrie toch de elleboog van Jolanda. Gelukkig was het maar net raak, maar desondanks deed het ff goed zeer.

Een andere combinatie attendeerde ons op de aanwezigheid van een overdekte longeercirkel, daar zijn we toen naar toe gegaan. Gelukkig viel het allemaal mee en kon Jolanda doorrijden. Na 20 minuten werd er, na toestemming van de juryleden, door de organisatie besloten om de wedstrijd voort te zetten in de binnenmaneges.

Ondanks de heftige gebeurtenis, had Florencio toch weer de focus bij zijn werk. Hij laat zien dat hij beschikt over de juiste eigenschappen om te kunnen presteren. Hij liep 2 zeer goede proeven en met name in de 2e proef waar de combinatie net iets meer risico nam en iets brutaler de ring doorging. De 1e proef werd beloond met 201 punten en de 2e proef met maar liefst 210 punten!!!!

20-06-2021 Van het weekend was er in Nisse een dressuur 3-daagse. Jolanda had met Florencio alleen ingeschreven voor de zondag (20 juni).

Florencio keek zijn ogen uit, er was veel te zien voor hem en het terrein is heel ruim opgezet. Er liepen merries met veulens in de wei, er waren kleine pony's in de bixie rubriek, er liepen best veel mensen op het terras en er klonk muziek uit de luidsprekers. Daardoor was hij iets minder geconcentreerd dan gewenst, maar hij bleef verder wel braaf.

Tijdens het 2e onderdeel van de 1e proef schrok Florencio van iets wat naast de ring omviel, dit onderdeel werd beoordeelt met een 3 .... oeps! Gelukkig kon Jolanda hem redelijk snel weer bij de les krijgen en liep hij verder een fijne proef. De proef werd beoordeelt met 194,5 punt. Dit was voldoende geweest voor een 3e plaats.

In de 2e proef was de concentratie van Florencio beter, hij deed braaf wat er van hem gevraagd werd, alleen het had allemaal net iets flitsender gemogen maar door de omgeving was de fut er een beetje uit bij Florencio. De proef werd beloond met 198,5 punt. Ze hebben er dus weer 3 winstpunten bij. De teller staat al weer op 12 winstpunten!

13-06-2021 Vandaag was er weer een meet- en beoordelingsmoment in Stad aan het Haringvliet. Jolanda en Heihoeve's Florencio kwamen in actie in de klasse L1 paarden.

Tijdens de 1e proef was Florencio nog iets afgeleid door de paarden die in de wei achter de wedstrijdbaan liepen, maar hij bleef verder erg gehoorzaam. De proef werd beloond met 192 punten (3e plaats).

In de 2e proef nam Jolanda iets meer risico door wat gedurfder te rijden. Florencio was beter geconcentreerd en liet zich fijn bewerken. De proef werd beloond met 209,5 punt (1e plaats), slechts een half puntje te weinig voor 3 winstpunten!

De teller staat inmiddels al op 9 winstpunten in de klasse L1 paarden.

30-05-2021 Vandaag was er een meetmoment in Stad aan het Haringvliet. Jolanda verscheen in de ring met Heihoeve's Florencio in de klasse L1 paarden.

Tijdens het losrijden was er even een spannend momentje toen een niet oplettende deelneemster haar (hengstige) merrie voor de neus van Florencio parkeerde. Om verder ongemak te voorkomen voor zichzelf en de overige deelnemers heeft Jolanda besloten om Florencio verder los te rijden in de binnenbaan. Daar had ze Florencio weer snel bij de les en concentreerde hij zich weer op zijn werk. Ze zijn 5 minuten voor hun starttijd weer naar de buiten losrijbaan gegaan.

Tijdens de 1e proef was het paard van de deelneemster in de naastgelegen ring aan het steigeren. Gelukkig reageerde Florencio er niet heel erg op, eigenlijk werd hij er alleen maar stoerder en mooier van. De 1e proef werd beloond met 199,5 punt. Ruim voldoende voor 2 winstpunten.

Net voor aanvang van de 2e proef viel de deelneemster in de naastgelegen ring van haar paard. Het paard ging vol gas door de ring. Florencio vond dit erg interessant maar bleef verder wel braaf. Op een paar kleine foutjes na reden ze wederom een fijne proef welke beloond werd met 196 punten dus weer voldoende voor 2 winstpunten!

13-05-2021 Vandaag was dan eindelijk het moment dat Heihoeve's Florencio zijn debuut ging maken in de dressuurring! Jolanda heeft Florencio gestart in de klasse L1 paarden. Je kan nog goed merken dat hij de nodige wedstrijdervaring mist. De 1e proef was Florencio erg afgeleid, mede doordat ze als 1e na de pauze moesten starten en dus even helemaal alleen op de grote arena waren. En toen er ook nog 2 paarden over de dijk kwamen, was het voor Florencio moeilijk om zijn concentratie bij zijn werk te houden. Het resulteerde in een onrustige proef met vele slordigheden welke beloond werd met 175 punten. Maar ze herpakte zich goed in de 2e proef. Inmiddels waren er meerdere combinaties op de arena aanwezig. Daardoor was Florencio minder aan het zoeken naar de andere paarden. Hij was veel beter bij de les en dat was meteen goed terug te zien in de punten: 204,5 bijna 30 punten meer dan de 1e proef!

Florencio moet gewoon veel mee naar concours om de nodige ervaring op te doen. Het volgende moment staat al weer gepland: 20 juni 2021.

08-05-2021 Vannacht heeft onze ster merrie Arendsnest's Bellissima een heel mooi en groot voskleurig hengstveulen van Heihoeve's Florencio op de wereld gezet. Hij heeft de naam Arendsnest's Undercover gekregen. Hij is het laatste veulen van dit jaar geboren wordt bij ons.

We kunnen ons nu gaan voorbereiden op de veulens die we verwachten in 2022!

04-05-2021 Vanavond heeft onze ster preferente merrie Caletta een mooi voskleurig hengstveulen van Heihoeve's Florencio op de wereld gezet. Het is een kopie van zijn vader. Hij heeft de naam Arendsnest's Cashflow gekregen.

We verwachten nu nog een veulen uit de combinatie Heihoeve's Florencio x Arendsnest's Bellissima.

02-05-2021 Omdat het weer toegestaan is om wedstrijden te organiseren voor eigen vereningsleden en/of manege/pension klanten voor winstpunten heeft Jolanda een startpas aangevraagd voor Heihoeve's Florencio en de combinatie meteen ingeschreven voor een wedstrijd bij hun vereniging. Donderdag 13 mei a.s. zal het debuut zijn in de klasse L1 paarden.

Florencio is nog nooit op wedstrijd geweest, hij heeft tot nu alleen nog maar de verrichtingen gelopen. Hij mist dus nog wel de nodige kilometers vandaar dat Jolanda gekozen heeft om hem in de klasse L1 paarden te starten.

01-05-2021 Vannacht heeft onze stermerrie Arendsnest's Carabelle een heel mooi hengstveulen op de wereld gezet. De vader is Sulaatik's Versace (Valentino x Marlino) en hij is netals zijn vader valkkleurig! Het was een zware bevalling voor Carabelle, het is haar 1e veulen en hij is erg flink. Hij heeft de naam Forest Dream Golden Boy gekregen.

Helaas ontwikkelde Carabelle later op de dag koorts, dus de dierenarts is langs geweest. De nageboorte was gelukkig compleet er af gekomen en de baarmoeder was gelukkig schoon. Voor de zekerheid heeft hij haar baarmoeder wel ingespoten met een spoeling. Verder heeft ze een prik gekregen voor de koorts en heeft ze een AB-kuur voor 5 dagen. Gelukkig oogt ze niet heel ziek; ze eet en drinkt goed en zorgt voor haar pasgeboren veulen. Het veulen is ook goed levendig en hij drinkt goed. Hij mest en plast normaal.


29-04-2021 Vandaag is de 1e merrie geïnsemineerd van Heihoeve's Florencio. Het betreft een Welsh merrie van de familie De Jong uit Schagen.

17-04-2021 Onze kleine maat New Forest merrie Thosca (Vivienne's Vision of Freedom x Oleander) is inmiddels gedekt door onze kleine maat hengst Arendsnest's Cappuccino. Thosca kan 4 mei 2021 gescand worden!

15-04-2021 Begin van de avond heeft onze merrie Arendsnest's Caramella een mooi voskleurig merrieveulen van Sulaatik's Vingino op de wereld gezet. We zijn erg blij dat het een merrie is, eindelijk een merrie van Sulaatik's Vingino! Ze heeft de naam Arendsnest's Isabella gekregen.


05-04-2021 Vanmorgen om 10:30 uur heeft onze merrie Greenfield Beau Chance een prachtig bruin merrieveulen van Hamlet's Magnum XL op de wereld gezet. Ze heeft de naam Forest Dream True To Pleasure gekregen.

Omdat Beau aan de nageboorte bleef staan, heeft ze twee prikken van de dierenarts gekregen. Na 10 minuten kwam de nageboorte er volledig af. Helaas had Beau de volgende morgen toch koorts en is ze door de dierenarts gespoeld en heeft ze nog 2 prikken gehad. Gelukkig was ze 's avonds koortsvrij. De volgende dag was ze nog steeds koortsvrij, hopelijk blijft het ook zo!


02-04-2021 De uitbraken met het Rhino virus lijken onder controle te zijn. We zijn nog wel erg voorzichtig maar wel weer open. Het is mogelijk om vanaf nu weer uw merrie bij ons te brengen om gedekt te worden door Arendsnest's Cappuccino of Heihoeve's Florencio.

11-03-2021 In verband met de uitbraak van het Rhino virus in o.a. Valencia, Frankrijk, België en Duitsland is het momenteel niet mogelijk om onze stal een bezoek te brengen. Wij zijn voor derden in ieder geval t/m 1 april 2021 gesloten. Het is nu ook helaas niet mogelijk om uw merrie bij ons te stallen om gedekt/geïnsemineerd te worden.

Wij hebben momenteel 5 hoogdrachtige merries staan. Om de gezondheid van onze fokmerries en overige paarden/pony's niet in gevaar te brengen hebben wij besloten om in ieder geval t/m 1 april 2021 geen merries van derden toe te laten in onze stallen. Het is wel mogelijk om vers verzendsperma van Heihoeve's Florencio te bestellen.

Wij houden de ontwikkelingen van de virusuitbraak nauwlettend in de gaten en we hopen dat het snel onder controle is. Gelukkig is het dekseizoen nog maar net van start.

Wij danken u voor uw begrip en hopen u binnenkort te mogen ontmoeten en van dienst te kunnen zijn.

10-03-2021 De nieuwe folder is beschikbaar. Mocht u een folder willen ontvangen dan kunt u dit hier doorgeven.

Onze nieuwe advertentie:


01-03-2021 Afgelopen weekend hebben wij een fotoshoot gehad met onze jongens voor de nieuwe hengstenfolder. Nu is het wachten op de foto's en dan kan de folder naar de drukker. We hopen begin volgende week de nieuwe folder te ontvangen.

28-01-2021 Vandaag heeft het New Forest stamboek besloten om de CHK nog verder af te slanken. Naast de nieuw goed te keuren hengsten zullen enkel de hengsten die in 2020 geslaagd zijn voor de verrichtingsproef, hengsten die in aanmerking komen voor primering n.a.v. een afgerond afstammelingenonderzoek en de hengsten die een predikaat behaald hebben de mogelijkheid krijgen om zich (vrijwillig) te tonen op de CHK.

Omdat het niet verplicht is en dat de CHK gehouden wordt zonder publiek hebben wij besloten om Heihoeve's Florencio niet te tonen op de CHK. Wij hopen dat de Corona-maatregelen snel afgeschaald worden zodat we onze hengsten op korte termijn weer live kunnen tonen aan het publiek. Mocht dit niet op korte termijn kunnen, dan zullen wij binnenkort promotiefilmpjes gaan maken van beide hengsten. Daarnaast is het voor fokkers altijd mogelijk om op afspraak de hengsten in het echt te komen bewonderen bij ons op stal, mits de corona-maatregelen dit toelaten!

01-01-2021 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2020 is al weer voorbij! Het was een jaar met ups en veel downs, mede door de corona pandemie! Wie had gedacht dat 2020 zo'n jaar zou worden!

Het jaar begon nog hoopvol. In de maanden januari en februari heeft Jolanda nog een aantal wedstrijden kunnen rijden met de hengst Sulaatik's Vingino. Deze combinatie hebben hun wedstrijdcarriére af kunnen sluiten in de klasse Z1-dressuur met 5 winstpunten tussen de paarden. Daarna begon de corona ellende en is Vingino teruggegaan naar zijn eigenaren.

Februari stond ook in het teken van de New Forest hengstenkeuring. Op deze hengstenkeuring werd onze eigen gefokte hengst Arendsnest's Cappuccino (Sulaatik's Vesins x Carlo) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en we waren dus een goedgekeurde New Forest dekhengst rijker.

Onze New Forestmerrie Arendsnest's Bellissima (Hobby des Marronniers x Make My World) heeft het allereerste veulen van onze eigen hengst Heihoeve's Florencio (Lomansheide Brent x Kantje's Ronaldo) op de wereld gezet. Een prachtig goed gebouwd en zeer goed bewegend vosmerrieveulen, welke de naam Arendsnest's Fleur heeft gekregen. Door de corona pandemie zijn wij dit jaar niet naar de keuring geweest.

Begin augustus kreeg ons veelbelovende jaarling Arendsnest's Cassady een ongeval op stal. Ze heeft (waarschijnlijk) een nare val gemaakt in haar box en daardoor liep/stond ze niet goed op haar rechterachterbeen. Na onderzoek door de dierenarts op de kliniek te Roosendaal bleek ze een bekkenfractuur opgelopen te hebben. Ze kreeg 6 weken boxrust voorgeschreven. Het kon nog alle kanten op gaan zowel de goede als de slechte kant. Het was afwachten, gelukkig was de dierenarts enigzins positief mede omdat ze nog zo jong is. Inmiddels lijkt ze goed te herstellen. We hopen dat komend voorjaar normaal de weide op kan.

Heihoeve's Florencio is in het jaar 2020 geslaagd voor het verrichtingsonderzoek, dit onderzoek bestond uit 3 fases. De 1e fase werd verreden in augustus, de 2e fase in september en de 3e fase in oktober.

We hebben in 2020 helaas weer afscheid moeten nemen van een van onze geliefde dieren, namelijk ons allereerste eigen gefokte New Forest pony Amber (Molenaar's Golden King x Heihof's Primeur x Vernons Vineyard). Amber had al ruim 10 jaar Cushing (PPID), maar op zich had hij hier weinig last van behalve dat hij moeizaam verhaarde. Maar hij was super makkelijk om te scheren dus dat was goed op te lossen. Hij heeft deze zomer nog een paar maanden mogen genieten van het gras en het buiten zijn, dat ging goed tot vorige week. We zagen dat hij zich steeds meer af ging zonderen van de rest en dat hij vaker lag. Het opstaan en lopen ging moeizamer. Uiteindelijk hebben we moeten besluiten om hem verder lijden te besparen. Amber is 27 jaar oud geworden, we zullen hem erg missen op stal!

Door de corona pandemie zijn er in 2020 nauwelijks wedstrijden verreden. Jolanda is daardoor dit jaar niet meer gestart op wedstrijden, behalve dan in januari en februari. Het was eigenlijk de bedoeling om te starten met de KWPN-merrie Heavenly Dream (Johnson x Elcaro) maar helaas de corona gooide roet in het eten.

In 2020 hebben Lauran en Jolanda de boerenschuur gekocht, welke op het terrein staat waar we reeds gevestigd waren. Deze schuur moest nog helemaal verbouwd worden voor de paarden. De verbouwing is nog volop bezig, maar we hopen voor de zomer van 2021 klaar te zijn en zodat de paarden kunnen verhuizen naar hun nieuwe stal.

We hopen dat 2021 een leuker jaar wordt dan 2020. Dat we weer kunnen genieten van onze pony's en paarden tijdens de verschillende keuringen en wedstrijden.

We verwachten in 2021 bij de volgende combinaties veulens, indien u interesse heeft voor een van de veulens dan kunt u contact opnemen met Jolanda Verton (06 - 38 50 93 66).

21 maart 2021: Heihoeve's Florencio x Caletta (New Forest)

22 maart 2021: Sulaatik's Vingino x Arendsnest's Caramella (New Forest)

23 maart 2021: Hamlet's Magnum XL x Greenfield Beau Chance (New Forest)

14 april 2021: Sulaatik's Versace x Arendsnest's Carabelle (New Forest)

20 april 2021: Heihoeve's Florencio x Arendsnest's Bellissima (New Forest)