Nieuws 2022

05-11-2022 Vandaag is Arendsnest's Café Macchiato vertrokken naar zijn nieuwe eigenaar in Friesland. Wij wensen Louwrens Mellema heel veel geluk en succes met hem.

25-09-2022 Arendsnest's Café Macchiato is verkocht. Hij zal binnenkort vertrekken naar zijn nieuwe eigenaar in Friesland. Wij wensen Louwrens heel veel geluk en succes met deze knappe zoon van onze kleine bink Arendsnest's Cappuccino. We hopen Café Macchiato te zien op de HK van 2025!!!!

24-09-2022 Vandaag werd de Nationale New Forest Sportdag 2022 georganiseerd in Ermelo. Jolanda reed met Heihoeve's Florencio mee in de stamboekrubriek Dressuurtalent. Florencio werd in deze rubriek beloond met 80,50% en kreeg mooi commentaar mee van de jury. De jury was enorm gecharmeerd van zijn uitstraling, model en galop. Daarnaast scoorde hij hoge punten voor zijn karakter en rijbaarheid. De jury vond dat hij goed aan de hulpen stond en dat hij zich zeer goed liet rijden.

In de middag werd er nog gereden in de reguliere dressuur. Ze kwamen nog 1x uit in de klasse M1. Ze scoorden 205 punten in de 1e proef en 207 punten in de 2e proef. Dit was voldoende voor 2 1e plaatsen!

Binnenkort zal de combinatie de overstap maken naar een hogere klasse!

09-08-2022 Voor Heihoeve's Florencio is het dekseizoen 2022 inmiddels afgerond. Hij zal binnenkort weer in de wedstrijdring verschijnen. De Nationale New Forest Sportdag zal zijn eerste wedstrijdoptreden zijn sinds november 2021. Hij zal dan nog worden voorgesteld in de klasse M1 dressuur paarden.

Arendsnest's Cappuccino heeft nog een merrie die deze week nog gedekt is. Daarna is ook voor hem het dekseizoen ten einde. Daarna zal Cappuccino weer opgepakt worden onder het zadel. We gaan daarna op zoek naar een talentvolle amazone/ruiter voor hem. Hopelijk volgt later meer!

30-07-2022 Vandaag werd de CMK van Nederlands New Forest pony stamboek gehouden op het terrein van De Nieuwe Heuvel te Lunteren. Het was een jubileum editie want het stamboek bestaat 65 jaar! Wij deden mee met 2 pony's: Arendsnest's Café Macchiato (rubriek 1) en Arendsnest's Bellissima (rubriek 11C).

Als eerste mocht ons kleine maat hengstveulentje Arendsnest's Café Macchiato in de baan. Deze knappe zoon van ons bewegingsmonster Arendsnest's Cappuccino liet zich erg goed zien. Hij kreeg mooi commentaar van de jury en hij stond op een mooie 4e plaats! Voor de belangstellenden: Machi is te koop! Hij zal waarschijnlijk een mooie C-maat worden en is zeer zeker HK opfokwaardig!

Daarna mocht onze stermerrie Arendsnest's Bellissima zich tonen aan de jury. Deze rastypische merrie liet zich volgens ons goed zien maar ze werd helaas niet bevordert tot voorlopig kroonmerrie. Maar desondanks zijn we erg trots op deze merrie! Bellissima is dragend van Heihoeve's Florencio.

09-07-2022 Vandaag organiseerde de regio Zuid van het Nederlands New Forest Pony stamboek hun regionale keuring in Sint-Oedenrode. Ons hengstveulen Arendsnest's Café Macchiato deed mee in rubriek 1, hengstveulens geboren voor 1 mei. Hij liet zich goed zien en hij werd beloond met een 1e premie en een 2e plaats. Op naar de nationale keuring, deze wordt eind juli 2022 gehouden in Lunteren.

18-05-2022 Vanmorgen heeft onze kroon ps pony Arendsnest's Caramella een prachtig egaal bruin hengstveulen van Sulaatik's Le Grand op de wereld gezet. Het is een heel mooi chique en hoogbenig veulen. Hij heeft de naam Arendsnest's Ducati gekregen!

01-05-2022 Vannacht heeft onze merrie Greenfield Beau Chance haar veulen op de wereld gezet. Het was een voorspoedige bevalling van een zeer groot bruin hengstveulen van de in Duitsland gekeurde hengst Sulaatik's Velvet Marmelade. Hij heeft de naam Forest Dream Victorio gekregen.

10-04-2022 Vandaag is Forest Dream Armani vertrokken naar zijn nieuwe eigenaresse. We hopen nog veel te horen van deze veelbelovende zoon van Sulaatik's Vingino en Greenfield Beau Chance!

06-04-2022 Vanmorgen troffen wij een verrassing aan in stal! Thosca heeft stiekem een mooi voskleurig hengstveulen van Arendsnest's Cappuccino op de wereld gezet. De kleine man is een kopie van zijn vader en hij heeft de naam Arendsnest's Café Macchiato gekregen.

13-03-2022 Sinds afgelopen week is Jolanda weer voorzichtig aan het rijden. Ze heeft ruim 8 weken niet gereden, dus ze zal het rustig weer op moeten bouwen. Gelukkig zijn de hengsten wel in conditie gehouden door longeertraining.

12-03-2022 Wij hebben besloten om onze hengsten niet te tonen op de hengsten sport- en showdag van het Nederlands New Forest pony stamboek te Lunteren, mede door de reistijd en de huidige brandstofkosten zien wij het niet zitten om af te reizen naar Lunteren. En omdat Jolanda geblesseerd is geweest en daardoor 8 weken niet heeft kunnen rijden, hebben beide hengsten uitstel gekregen voor de verplichte zadelpresentatie voor verrichtingshengsten. Beide hengsten zullen op een ander door het Algemeen bestuur aan te wijzen moment deelnemen aan de zadelpresentatie.

Onze hengsten worden wel getoond op de volgende hengstenshows:
vrijdagavond 25 maart 2022 Stoeterij Dandelion te Nisse aanvang 19:30uur

zondagmiddag 27 maart Manege De Pijnhorst te Sint-Oedenrode (enkel Arendsnest's Cappuccino)

19-02-2022 Vandaag werd de CHK van het Nederlands New Forest pony stamboek gehouden op het NHC te Ermelo. Onze jonge hengst Arendsnest's Davino was helaas erg druk en gespannen. Hierdoor kwamen zijn kwaliteiten niet goed uit de verf. Maar wij geloven dat er sowieso een mooie toekomst voor deze zeer talentvolle pony is weggelegd. Voor eventuele belangstellende, hij is eventueel te koop!

Arendsnest's Cappuccino liet zich erg goed zien en hij kreeg zeer mooi jurycommentaar mee. Hij werd omschreven als een langgelijnde pony met een mooie hals en veel front. In de stap toont hij ruimte en souplesse, in de draf toont hij veel ruimte met een mooi voorbeen gebruik en een achterbeen wat goed ondertreedt. In de draf toont hij eveneens veel souplesse. Cappuccino is een pony met veel souplesse in het lijf! Omdat Cappuccino de enigste in zijn rubriek was, werd hij automatisch uitgenodigd voor de kampioenskeuring! Helaas ging het kampioenschap aan zijn neus voorbij, maar hij is nog jong en heeft nog alle tijd!


Heihoeve's Florencio liet zich vandaag ook fantastisch zien. Zijn prestatie was vol energie. En ook hij werd door de jury voorzien van mooi commentaar! Een mooie langgelijnde pony met een mooie hals en front. De stap is zuiver en voldoende van ruimte. De draf is voldoende van ruimte en werd met veel energie getoond.


16-02-2022 Aanstaande zaterdag 19 februari 2022 wordt de CHK van het Nederlands New Forest pony stamboek gehouden te Ermelo. Wij zijn aanwezig met 3 hengsten met in rubriek 1 Arendsnest's Davino, in rubriek 2 Arendsnest's Cappuccino en in rubriek 3 Heihoeve's Florencio.

02-02-2022 Helaas is Jolanda door een onschuldig lijkende glijpartij geblesseerd geraakt aan haar binneste knieband. Er staat een herstelperiode van 6 weken voor, we zijn inmiddels 2 weken onderweg. Momenteel kan (en mag) ze niet rijden. Longeren lukt wel, maar ook daar moet ze voorzichtig mee zijn en het niet te gek maken.

We zijn erg blij dat we er voor gekozen hebben om Davino uit te besteden.

02-01-2022 Vandaag hebben we Arendsnest's Davino (Sulaatik's Vingino uit de kroon prestatie merrie Arendsnest's Caramella) voor training weggebracht naar Lars Pronk van Pronk Stables te Oosterblokker. Lars gaat Davino klaarmaken voor de hengstenkeuring. Davino was in 2019 op de regionale keuring Zuid veulenkampioen en op de CMK stond hij op een mooie 2e plaats. We zijn erg benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen en hopen dat hij zich goed laat zien op de hengstenkeuring en dat hij de jury kan overtuigen!

01-01-2022 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2021 is voorbij gevlogen ondanks dat het nog steeds in het teken stond van de corona pandemie!

Het jaar begon met een hengstenkeuring zonder publiek en met een aangepast programma. Heihoeve's Florencio mocht vrijwillig getoond worden zodat hij gehuldigd kon worden voor het behalen van zijn hengstenverrichting. Maar wij hebben besloten om niet naar de hengstenkeuring te gaan. De hengsten show en sportdag ging helaas ook niet door.

Op 2e paasdag werd het eerste veulen bij ons op stal geboren: Forest Dream True To Pleasure (Hamlet's Magnum XL uit onze Greenfield Beau Chance). Een paar dagen later werd Arendsnest's Isabella (Sulaatiks Vingino uit Arendsnest's Caramella) geboren. Isabella is een volle zus van Arendsnest's Davino.

Op 1 mei werd Forest Dream Golden Boy (Sulaatik's Versace uit Arendsnest's Carabelle) geboren. En op 4 mei volgde Arendsnest's Cashflow (Heihoeve's Florencio uit Caletta) en op 8 mei kwam Arendsnest's Undercover (Heihoeve's Florencio uit Arendsnest's Bellissima) ter wereld.

Met het veulen Arendsnest's Cashflow zijn we naar de veulenkeuring gegaan. En dat was niet voor niets. Dit mooie hengstveulen werd beloond met een 1e premie en kreeg voortreffelijk commentaar mee. Arendsnest's Cashflow is een halfbroer van Arendsnest's Cappuccino.

Arendsnest's Cappuccino is in 2021 geslaagd voor de hengstenverrichting. Hij ontving hoge cijfers voor de basisgangen (het hoogst van alle deelnemende hengsten). Wij zijn enorm trots op deze kleine bewegingsgeweldenaar!

In mei 2021 hebben Jolanda en Heihoeve's Florencio hun wedstrijddebuut in het L1-paarden gemaakt. Inmiddels is de combinatie M1-dressuur met 8 winstpunten!

De boerenschuur is inmiddels gedeeltelijk verbouwd. De paarden staan sinds augustus 2021 gestald in deze schuur.

We hopen dat 2022 een jaar wordt vol hoogtepunten. Een jaar waarin we weer kunnen genieten van onze pony's en paarden tijdens de verschillende keuringen en wedstrijden.

We verwachten in 2022 bij de volgende combinaties veulens, indien u interesse heeft voor een van de veulens dan kunt u contact opnemen met Jolanda Verton (06 - 38 50 93 66).

16 maart 2022: Arendsnest's Cappuccino x Thosca (New Forest)

20 april 2022: Sulaatik's Velvet Marmelade x Greenfield Beau Chance (New Forest)

17 mei 2022: Sulaatik's Le Grand x Arendsnest's Caramella (New Forest)