Over ons

Stal 't Arendsnest - Forest Dream is een familie stal, ontstaan door een uit de hand gelopen hobby van broer Johnny en zus Jolanda Verton. In het dagelijks leven werkt Johnny bij een groot landbouwbedrijf en Jolanda werkt op de boekhouding van een advocatenkantoor in Middelburg.

Jolanda rijdt al vanaf haar 4e paard en is met verschillende pony's en paarden geklasseerd in de klasse Z-dressuur. En met haar New Forest pony Arrabelle was ze naast Z-dressuur ook Z-springen. En door deze Arrabelle is ook de liefde voor de New Forest pony ontstaan.

Jolanda verzorgt de training van de paarden en pony's. Ze gaat met verschillende paarden en pony's regelmatig naar dressuurwedstrijden. Ze traint wekelijks bij dressuurstal Nijpjes te Sint Laurens. Daarnaast volgt Jolanda regelmatig een spring- of crossles van Marcelle de Kam. Naast de wedstrijden, maakt zij ook de pony's keuringsklaar, zadelmak en traint ze de pony's voor de verrichtingsproef.

Jolanda heeft meerdere paarden en pony's uitgebracht in de klasse Z en mag dan ook versneld promoveren t/m de klasse Z1 mits het paard of de pony voldoet aan de gestelde leeftijdseisen.

Vanaf het voorjaar 2022 zal het ook mogelijk zijn om uw New Forest pony bij ons keuringsklaar en/of zadelmak te laten maken met het oog op de stamboekkeuring, verrichtingsproef en/of eventuele verkoop. Onze tarieven vindt u hier!

Heeft u interesse om New Forest pony in training te zetten, neem dan contact op met Jolanda Verton, de contactgevens vindt u op onze contact pagina. We hebben beperkt ruimte voor trainingspony's, dus mocht u interesse hebben informeer en reserveer dan tijdig om teleurstelling te voorkomen.


Johnny en Jolanda met de New Foresthengst Arendsnest's Cappuccino (Sulaatik's Vesins x ster pref.v. Carlo) tijdens de HK 2020, Cappuccino ontving op deze keuring zijn dekbrevet en hij werd aangewezen voor de verrichtingen!

De stal

Begin maart 2020 zijn we begonnen met de verbouwing van de 'nieuwe' stal. Binnenkort zullen op deze pagina's foto's geplaatst worden van de verbouwing. Naast 20 boxen komt er ook een poets-/spuitplaats en een opvoelbox. Op het buitenterrein komen een aantal zand paddocks en er zal in 2021 een nieuwe buitenbaan aangelegd worden. En er ligt ook de wens om een stapmolen te plaatsen. De komende maanden hebben we dus nog werk genoeg en hoeven we ons niet te vervelen!