Arendsnest's Cappuccino

Dekgeld 2024: € 325,00 exclusief kosten 

vos - New Forest - geboren 2017 - stokmaat 1.35m
Myotonie vrij - PSSM1 vrij - GGK bij het NNFPS

 

v. Sulaatik's Vesins
m. Caletta, ster, voorlopig kroon, preferent
    mv. Carlo ps.f.h.
        mmv. Heihof's Primeur pref

fokker/eigenaar: J.F.J. Verton te 's Heer Arendskerke

 

 

Stamboomgegevens:
www.allbreedpedigree.com/arendsnests+cappuccino

Keuringsresultaten:

GGK Nederlands New Forest Pony Stamboek
Exterieur 75
Stap 80
Draf 85
Galop 75                                                                    
Houding 80
Springreflexen 75
Springtechniek 75
Springvermogen 80

Erelijst:

2017    RK ZuidWest te Hoofddorp 1e premie en 2e plaats hengstveulens na 30 april

2017    CMK te Ermelo 1e plaats hengstveulens na 30 april

2017    CMK te Ermelo Nationaal Veulenkampioen 2017

2020    CHK te Ermelo ster, aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, hengst met de hoogste score voor de draf!!

2021    Geslaagd voor de verrichting, hengst met de hoogste score voor stap en draf!

Omschrijving:

Arendsnest's Cappuccino is de nieuwe ster in de kleine maat fokkerij binnen het New Forest pony stamboek. Hij heeft alles: een prachtig model, aansprekend hoofd, super bewegingen en een fantastisch karakter.

De vader van Cappuccino is de zilverappelbruine Sulaatik's Vesins (Sulaatik's Versaille x Wayland Cranberry). Sulaatik's Vesins is slechts drie seizoenen beschikbaar geweest voor de fokkerij, daarna is hij verkocht voor de sport.

De moeder van Arendsnest's Cappuccino is de zeer goed fokkende preferente stermerrie Caletta (Carlo x prest.pref. v. Heihof's Primeur). Haar dochter Arendsnest's Caramella (v. Make My World) is een kroonmerrie en liep succesvol Z1-dressuur tussen de paarden. Een zoon van Caletta is verkocht naar de USA als hunter pony. Verder heeft Caletta van verschillende hengsten nog een sterruin, een stermerrie en een voorlopig kroonmerrie gebracht. Caletta is nog maar enkele punten verwijdert van het Elite predikaat! De moeder van Caletta, Arrabelle, was Z-dressuur en Z-springen. Arrabelle was een halfzus van voormalig dekhengst, CHK-kampioen en FEI dressuurpony Sander (v. Brummerhoeve's Boss x Vernons Vineyard).

Arendsnest's Cappuccino is een echt bewegingswonder. HIj beweegt met veel ruimte, schwung en afdruk. Al op jonge leeftijd wist hij de jury te overtuigen, in 2017 werd hij nationaal veulenkampioen. Op de JHK 2020 scoorde hij 85 punten voor zijn draf, hoogste van alle jonge hengsten. Daarnaast springt Cappuccino met een goede techniek en met veel vermogen. Onder het zadel toont Cappuccino heel veel go en beweegt hij met veel afdruk. Cappuccino heeft op 16 oktober 2021 het verrichtingsonderzoek met voldoende resultaat afgerond. Hij scoorde de hoogste punten voor zijn basisgangen: 8 stap, 8,5 draf en 8,5 galop.

Wij verwachten dat Arendsnest's Cappuccino een aanwinst is voor de (kleine maat) fokkerij. Met zijn vrije bloedlijn, uitmuntende bewegingen, prachtige model en zachtaardige karakter is hij de ideale hengst om fijne kinder sportpony's te fokken!

Cappuccino wordt momenteel thuis doorgetraind en voorbereid op de dressuursport.