Nieuws 2024   

21-01-2024 Vandaag was er een dressuurwedstrijd in Westdorpe. Jolanda reed met Heihoeve's Florencio mee in de klasse Z1 paarden. Het was een koude dag met een harde gure wind. Florencio had een beetje de wind in de kop en was erg fris. Maar desondanks reden ze 2 goede proeven welke beloond werden met 231,5 in de 1e proef en 230 in de 2e proef, dus 4 winstpunten erbij. De 1e proef waren ze 1e en de 2e proef waren ze 2e. Inmiddels staat de teller op 12 winstpunten in de klasse Z1 dressuur en zijn ze dus Z2 dressuur startgerechtigd.

Er staat nu nog 1 wedstrijd op de planning in het Z1 daarna zullen we kijken of we de overstap gaan maken naar de klasse Z2 dressuur. 

03-01-2024 Helaas begint voor ons het jaar met hartbrekend nieuws!

We hebben vandaag afscheid moeten nemen van onze lieve merrie Caletta (Carlo x ps.pony pref. v. Heihof's Primeur).

Caletta was nog een rechtstreekse dochter van onze stammoeder Arrabelle (Heihof's Primeur x Vernons Vineyard). Ze voerde de predikaten ster, voorlopig kroon en preferent. Ze heeft in haar leven 9 nakomelingen gebracht, waaronder onze kroon prestatie merrie Arendsnest's Caramella (Make My World) en onze goedgekeurde hengst Arendsnest's Cappuccino (Sulaatik's Vesins).

Al haar nakomelingen hebben minimaal een 1e premie behaald op de keuringen. Caletta heeft nog 2 punten nodig voor het Elite predikaat en dit is in principe nog haalbaar. Haar laatste veulen werd geboren in 2021.

Met de fijne nakomelingen van Caletta zetten wij de fokkerij voort.

Voor altijd in ons hart, Caletta 02-05-1999 - 03-01-2024

01-01-2024 Stal 't Arendsnest - Forest Dream wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Het jaar 2023 is weer voorbij en het was weer een jaar vol avonturen. Helaas ook weer een jaar waar een van ons een vervelende blessur op liep; Johnny scheurde begin zijn achillespees en was daardoor voor een aantal maanden uitgeschakeld. Daardoor zijn er geen volwassen pony's klaargemaakt voor de keuring. Wat dus betekend dat we in 2024 minimaal 3 merries voor moeten bereiden op de stamboekkeuring. 

Eind april 2023 is Arendsnest's Davino (Sulaatik's Vingino x Arendsnest's Caramella) verkocht en is hij vertrokken naar een Nederlandse amazone die in Duitsland woont. Inmiddels is hij weer terug in Nederland en wordt hij opgeleid tot FEI niveau zodat hij straks onder een jonge amazone kan schitteren in de ring. We zijn erg benieuwd hoe zijn toekomst er uit gaat zien en we verwachten dat we nog veel van deze talentvolle pony gaan horen! 

We mochten in 2023 mochten we drie New Forest veulens verwelkomen op stal: Arendsnest's Jessie (Arendsnest's Cappuccino x Thosca), Arendsnest's Vivaldi (Sulaatik's Velvet Marmelade x Arendsnest's Carabelle) en Arendsnest's Florentina (Heihoeve's Florencio x Arendsnest's Bellissima)

Met Arendsnest's Jessie en Arendsnest's Florentina zijn we naar de veulenkeuring gegaan. Beide veulens ontvingen vlot een 1e premie.

Op sportief gebied was 2023 een succesvol jaar. Jolanda en Heihoeve's Florencio hebben het jaar afgesloten met een dressuurstand van Z1 +8 winstpunten. Florencio heeft zijn prestatie dekhengst predikaat dus ruimschoots gehaald. Hij zal op de aankomende CHK gehuldigd worden.  

Eind december 2022 hadden we Arendsnest's Cappuccino bij een jonge amazone gebracht om opgeleid en uitgebracht te gaan worden. Maar we hebben in augustus 2023 in goed overleg besloten om de samenwerking te beeïndigen wegens het ontbreken van een klik tussen amazone en pony. Cappuccino wordt momenteel door Jolanda getraind en hoogstwaarschijnlijk zal zij hem zelf uit gaan brengen in de dressuursport.

We hopen dat 2024 een jaar wordt vol hoogtepunten. Een jaar waarin we genieten van onze pony's en paarden tijdens de verschillende keuringen en wedstrijden.

We verwachten in 2024 bij de volgende combinaties veulens, indien u interesse heeft voor een van de veulens dan kunt u contact opnemen met Jolanda Verton (06 - 38 50 93 66).

21 april 2024 Kantje's Only x kroon ps.pony v. Make My World x ster pref. v. Carlo

28 april 2024 Sulaatik's Velvet Marmelade x Burley Phantom x kroon pref. v. Brummerhoeve's Boss