2e fase Hengsten verrichting 2020

Vandaag werd de 2e fase van de hengstenverrichting gehouden te Ermelo. Heihoeve's Florencio moest zich weer presenteren aan de verrichtingsjury. Dit keer bestond de verrichting uit de volgende onderdelen:

- een dressuurproef onder de eigen ruiter
- dressuur- en springaanleg onder een gastruiter (in dit geval amazone)
- terreinrit onder de eigen ruiter

Wij zijn vrijdagmiddag al richting Ermelo vertrokken, het is voor ons 2,5 uur rijden dus op en neer is niet te doen. Plus op vrijdagmiddag was er de gelegenheid om de terreinrit te verkennen.

Op zaterdagochtend stond als 1e de dressuurproef op het programma. Deze werd verreden zoals de Divoza-cup, dus met 2 hengsten tegelijk. Florencio vond de witte hekjes en het juryhokje erg spannend en daardoor kreeg Jolanda hem net niet zo lekker door het lijf als thuis. Maar desondanks hebben ze een goed proefje kunnen laten zien.

Het 2e onderdeel was de gastruiter. De jongedame reed erg netjes, echt een hele fijne rustige amazone. Voor Florencio had ze misschien iets brutaler mogen rijden. Maar aan de andere kant ook goed te begrijpen, ze moet wel op 10 vreemde jonge hengsten en er ook nog meteen een parcoursje mee springen.

Het laatste onderdeel was de terreinrit. De cross ging erg lekker. Ze moesten 2x rond: 1x met hindernissen en 1x zonder hindernissen. Flor pakte fantastisch aan. Hij volgde mooi de hand naar voren en bleef super op lengte. Voor de hindernis kon ze hem makkelijk iets terugnemen en daarna weer flink het gas erop.

Na afloop was er een mondelinge toelichting van de verrichtingsjury. De vorige x ging dit schriftelijk. Mondeling is natuurlijk veel fijner omdat je hier zelf ook meteen op kan reageren. Het commentaar was positief en ze zien Florencio graag terug in de 3e (en laatste) fase. Deze wordt gehouden van 22 oktober tot en met 24 oktober 2020 eveneens in Ermelo.