Nieuws archief 2013

20-12-2013 Stal 't Arendsnest wenst iedereen fijne feestdagen!

28-11-2013 Afgelopen maandag is de chiropractor (Aimée de Rooij) langs geweest om Wamora te behandelen. Jolanda had het vermoeden dat er iets niet helemaal lekker zat en ze had gelijk. Wamora had last van gevoeligheid/blokkades in het schoftgebied en op de zadelplek. Wamora heeft al langere tijd wat problemen met haar huidige zadel. Het lag steeds niet helemaal lekker, er is al het een en ander aan gecorrigeerd maar het heeft toch niet mogen baten.

Momenteel wordt Wamora enkel gewerkt aan de longeerlijn, binnenkort komt er een zadelmaker/passer voor een consult. Wamora krijgt nu een op maat gemaakt zadel. Vanwege dit voorval zal Jolanda dit jaar niet meer aan de start verschijnen met Wamora.

09-11-2013 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd gehouden in Heinkenszand. Jolanda kwam aan de start met Wamora in de klasse M2 paarden. De 1e proef ging niet helemaal zoals gepland, hier scoorden zij 176 punten. Gelukkig werden er vandaag 2 proeven verreden. Tijdens de 2e proef heeft Jolanda Wamora gecorrigeerd tijdens de schouderbinnenwaarts. Zij kwam flink tegen de hand, door haar stil te zetten en opnieuw rond te maken heeft ze de schade kunnen beperken tot 1 slecht cijfer, weliswaar wel een hele zware namelijk een 3! Het eindtotaal bleef steken op 184 punten, dus toch weer een puntje erbij!

02-11-2013 Vandaag had Jolanda met Wamora een dressuurwedstrijd in Nieuw & St Joosland. Ze reden een redelijke goede proef, welke werd beloond met 183 punten.

Arendsnest's Casanova heeft zijn eigen pagina onder het kopje "De New Forestpony's".


Verder zullen ook de paarden die uitgebracht worden in de sport de stalnaam Arendsnest voor hun naam dragen. Een beetje naamsbekendheid kan nooit geen kwaad!

31-10-2013 We hebben besloten om onze jonge New Foresthengst Arendsnest's Chimano dit jaar niet voor te brengen op de JHK van het New Forest. Door de slechte weersomstandigheden is de voorbereiding niet optimaal. We willen hem een eerlijke kans geven en dat kan alleen met een optimale voorbereiding.
En daar komt ook nog bij dat Chimano ook nog volop aan het groeien is en daardoor momenteel ook wat overbouwd is. Kortom allemaal feiten waardoor het in onze ogen beter is om hem een jaar thuis te houden en wellicht volgend jaar wel voor te brengen op JHK 2014.

Onze New Foresthengst Arendsnest's Casanova heeft een verzorger/berijder gevonden in Chantal Overbeek. Het is de bedoeling dat Chantal Casanova verder gaat opleiden en uitbrengen op wedstrijden. Door haar leeftijd zal Casanova uitgebracht worden tussen de paarden. Wij hopen op een prettige samenwerking en dat Chantal maar veel plezier mag beleven aan Arendsnest's Casanova.

11-10-2013 Weer een korte update: de buitenbak is inmiddels voorzien van een nieuwe omheining en momenteel wordt de bodem aangepakt. Er komen All Weather Tuft snippers in, zodat we in de winter en met nat weer langer thuis kunnen rijden.

20-08-2013 Even een korte update van stal 't Arendsnest. Arendsnest's Caramella is toch nog drachtig gescand van Hobby des Marronniers. Dus als alles goed gaat hebben we volgend jaar weer 2 New Forestveulentjes.
Jolanda is begonnen met het zadelmak maken van Eternal Flame (Negro x Elcaro). In het begin vond Flame de longeersingel erg eng, maar inmiddels is gaat dit goed en wordt deze week het zadel erop gelegd.

27-07-2013 Vandaag stond de Centrale Merriekeuring van het New Forest pony stamboek op het programma.
Het was weer vroeg uit bed en snel naar stal om te voeren en om Arendsnest's Caretina en de veulens in te vlechten. Caletta had ik de avond er voor gedaan. Om kwart voor 7 's morgens zijn we vertrokken richting Ermelo. De reis verliep voorspoedig en om iets voor half 10 kwamen we aan bij het KNHS centrum.

Als eerste was Arendsnest's Rhôwann (Fox Ferry des Marronniers x Hoppenhof's Shardon x Carlo) aan de beurt in rubriek 2. Hij had er weinig zin in helaas, wilde niet stilstaan bij het opstellen en toen hij los mocht ging hij rondjes scheuren.....de boef! Hij liet gelukkig nog wel wat mooie passen zien, maar niet zoals in Sint Oedenrode. Uiteindelijk stond hij op een mooie 4e plaats.

Toen was het de beurt aan Arendsnest's Carabelle (Reekamp's Eclips x Carlo x Heihof's Primeur). Carabelle is een halfzusje van Arendsnest's Caretina en van Arendsnest's Caramella (CMK 2012: 4e plaats finale 3 jr merries grote maat). Zij deed mee in rubriek 4. Ze liet zich weer goed zien, alleen in de stap liet ze ons wat in de steek. Maar in de draf toonde ze zich een ware ballerina!

Bij het rondstappen hebben we tot het een na laatste rondje aan kop gelopen, maar helaas ze wilde gewoon niet stappen (dribbelen, vervelend doen, gewoon zoals veulens kunnen zijn). Uiteindelijk werd ze dus 2e geplaatst, maar ze kreeg wel super commentaar mee: een heel mooi veulen, goed gebouwd, goed New Foresttype, een echte vertegenwoordigster van het ras, draf zeer goed, jammer dat ze ons in de stap in de steek liet.


19-07-2013
'Jumpin' de Weel stond vandaag op het programma van Jolanda en Wamora . Ze kwamen aan de start in de rubriek M2 paarden. De ringen waren erg mooi aangekleed en Wamora was even onder de indruk van deze entourage. Helaas uitte zich dat in de 1e proef in wat spanning aan de korte zijde bij C. In de 2e proef ging het een stuk beter en kon Jolanda Wamora beter bij de les houden. De 1e proef werd beloond met 167 punten en de 2e proef met 181 punten.

13-07-2013
Vandaag was de regionale New Forestkeuring Zuid in Sint-Oedenrode. Stal 't Arendsnest deed mee in 2 rubrieken.

Rubriek 2: hengstveulens geboren na 30 april

Arendsnest's Rhôwann was met zijn 4,5 week verreweg de jongste van de hele keuring. Toch stond hij zijn mannetje in de keuringsbaan. Hij liet zich goed zien en wist de jury te overtuigen. Hij werd beloond met een 1e premie en stond op een mooie 2e plaats. Hij mag zich dus over 2 weken gaan bewijzen op de CMK te Ermelo.

Rubriek 4 merrieveulens geboren na 30 april

Arendsnest's Carabelle is thuis een vrij rustig veulen, soms af en toe zelfs wat sullig! Maar daar was vandaag weinig van te merken. Ze heeft ons doen verbazen. Ze liet zich werkelijk fantastisch zien en werd eveneens beloond met een 1e premie. Ze werd op de 4e plaats gezet in haar rubriek. Ze kreeg mooi commentaar mee: een mooi veulen zonder bemerkingen, met goede bewegingen en ze liet zich erg goed zien. Carabelle mag zich eveneens presenteren op de de CMK te Ermelo.

10 t/m 14-07-2013 Zeeland Outdoor te Nieuw & St.Joosland is weer van start gegaan. Op donderdag 11 en vrijdag 12 juli heeft Jolanda met Wamora meegereden in de klasse M2 paarden.

Donderdag:
Jolanda heeft met Wamora 2 fijne proeven gereden. Voor eigen gevoel ging de 2e proef beter dan de 1e proef. De 1e proef werd beloond met 186 punten en een mooie 2e plaats. De 2e proef werd slechts beloond met 175 punten.

Vrijdag:
Jolanda heeft wederom 2 fijne proeven kunnen rijden met Wamora. En weer ging de 2e proef beter dan de 1e, ook volgens Jessica Nijpjes (instructrie) die beiden proeven heeft bekeken. De 1e proef werd beloond met 182 punten en de 2e proef slechts met 171 punten.

Jolanda heeft Zeeland Outdoor 2013 toch met een tevreden gevoel afgesloten. Wamora was in alle proeven redelijk gehoorzaam.

30-06-2013 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd verreden in Nieuw & St Joosland. Jolanda kwam met Wamora aan de start in de klasse M2 paarden. Het losrijden ging erg fijn, maar helaas was Wamora in de proef weer wat ongehoorzaam wat resulteerde in aantal fikse onvoldoendes. De 1e proef werd beloond met 173 punten en de 2e proef met 171 punten.

28-06-2013 Vandaag werd er een proefgerichte clinic gereden onder leiding van Jeffrey Heystek. Jolanda deed aan de clinic mee met Wamora . Wamora was vandaag ontzettend hengstig en dat uitte zich vooral in ongehoorzaam gedrag. De punten die Jeffrey als aandachtspunten aangaf waren geen onbekende. Maar desondanks was het een leerzame clinic.


Een kort filmpje van de clinic:
www.youtube.com/v/74NePUs8op8

26-06-2013 Vandaag hebben we helaas afscheid moeten nemen van onze New Forestmerrie Arrabelle . Arrabelle is 24 jaar oud gewordenAls 2 paardenogen je aankijken
en zeggen dat het niet meer gaat.
Die 2 ogen die zeggen; het is het niet meer waard.
Moet je haar dan laten gaan?
Of moet je dan haar laten lijden totdat ze van de pijn vergaat.
Als 2 paardenogen je willen vertellen dat dit het einde van alle avonturen zal zijn.
Als 2 paardenogen je willen vertellen;
Tegen deze ziekte helpt geen enkel medicijn.
Laat me maar gaan.
Laat me los.
Hoe moeilijk het ook is.
Zo is het en zo moet het zijn.
Ook al doet het je zoveel pijn.


R.I.P. Arrabelle 30-05-1989 - 26-06-201317-06-2013 Vandaag moest Arendsnest's Caramella gescand worden, helaas was ze niet drachtig. Er zat al een eitje dus ze is meteen doorgebracht naar het KI-station.


13-06-2013 Vannacht heeft onze New Forestmerrie Arendsnest's Caretina haar 1e veulen gekregen. Het is een heel mooi lichtbruin hengstveulentje met een klein kolletje, snepje en 4 witte sokjes. Hij heeft een heel chique hoofdje en staat hoog op de benen. Hij heeft de naam Arendsnest's Rhôwann gekregen. Zijn vader is de in België goedgekeurde New Foresthengst Fox Ferry des Marronniers.


02-06-2013 Vandaag hebben we onze New Forestmerrie Greenfield Beau Chance opgehaald. Ze is afgelopen vrijdag drachtig gescand van de New Foresthengst Sulaatik's Versace. We hopen op een voorspoedige dracht en op een mooi (liefst valkkleurig) veulentje.

26-05-2013 Vandaag hebben we onze New Forestmerrie Arendsnest's Caramella naar het KI-station gebracht. Ze zal geïnsemineerd worden van de jonge New Foresthengst Hobby des Marronniers.

26-05-2013 Vandaag werd er in Nieuw & st Joosland een dressuurwedstrijd verreden. Jolanda kwam met haar mooie schimmelmerrie Wamora aan de start in de klasse M2 paarden. De proeven gingen voor het gevoel redelijk goed, helaas dacht de jury hier anders over. Ze hadden in de 1e proef 171 punten en in de 2e proef 172 punten. De juryleden gaven vrij lage punten aan alle combinaties, er waren slechts 2 combinaties die voldoende scoorde.


22-05-2013 Vannacht heeft onze New Forestmerrie Caletta haar veulen gekregen van Reekamp's Eclips (Orlando x Brummershoeve Boss). Het is een mooi bruin merrieveulen met kol en 2 sokjes. Ze heeft de naam Arendsnest's Carabelle gekregen.

09-05-2013 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd gehouden in Vrouwenpolder. Het was voor Jolanda en Wamora hun eerste buitenwedstrijd van het seizoen. De wedstrijd werd verreden op gras.


Ze kwamen uit in de rubriek M2 paarden. De 1e proef ging redelijk goed, nog wel wat slordig foutjes maar wel genoeg voor 189 punten en tevens genoeg voor een 1e plaats. De 2e proef ging helaas niet zoals gepland. Wamora schrok ontzettend van trampoline springende kinderen, zo erg dat ze de proef voortijdig hebben moeten staken....helaas volgende keer beter!

08-05-2013 Vandaag hebben we onze New Forestmerrie Greenfield Beau Chance naar Stal Sulaatik gebracht. Zij zal gedekt worden door de mooie valkhengst Sulaatik's Versace.

27-04-2013
Vandaag werd er een dressuurwedstrijd gehouden in Heinkenszand. Jolanda kwam aan de start met haar schimmelmerrie Wamora in de klasse M2 paarden. Helaas ging de reguliere dressuurproef niet zoals gepland, Wamora was stout en ongehoorzaam. Het resultaat was slechts 169 punten.

Later op de dag maakte ze hun debuut in de kur op muziek in de klasse M. TIjdens het losrijden heeft Jolanda wat extra aandacht besteed aan de gehoorzaamheid van Wamora en dat heeft gewerkt. In de kur was Wamora weer braaf en gehoorzaam. Het resultaat voor de kur was 68,50% en dat was ruim voldoende voor de 1e plaats in de klasse M/Z dressuur.

20-04-2013
We hebben Greenfield Beau Chance opgehaald bij haar vorige eigenaren. Ze was erg braaf en liep na een kleine aarzeling zo de trailer in. Tijdens het ritje naar huis was ze erg braaf en ook eenmaal thuis kwam ze braaf uit de trailer. Nu wordt het in de gaten houden wanneer ze weer hengstig wordt. Zodra ze weer hengstig is wordt ze naar de familie De Haan  gebracht om gedekt te worden door hun New Foresthengst Sulaatik's Versace.

11-04-2013 Onze nieuwe New Forest fokmerrie, Greenfield Beau Chance , is toegevoegd aan de pagina "De New Forestpony's". Volgende week zaterdag 20 april 2013 gaan we haar ophalen.

23-03-2013 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd verreden in Nieuw & St. Joosland. Jolanda kwam met Wamora aan de start in de klasse M2 paarden. Helaas hadden ze veel last van spanning en dat resulteerde in te veel onnodige fouten. Het eindresultaat was 172 punten.

09-03-2013 Vandaag werd er een dressuurwedstrijd verreden in Nieuw & St. Joosland. Het inschrijfgeld van deze wedstrijd werd aan een goed doel geschonken, Stichting Jayden.

Jolanda kwam aan de start met haar merrie Wamora . Ze reden voor het eerst mee in de klasse M2 dressuur. De proef begon voorspoedig maar helaas slopen er toch een aantal fouten in. In de eerste contragalop maakte Wamora een wissel. Bij de 2e galop werd de grootste fout gemaakt. In eerste instantie sprong Wamora verkeerd aan. Jolanda wilde dit uiteraard corrigeren, daarbij kwam Wamora in het verzet. Door dit verzet duurde het te lang dat Wamora in galop zat en daardoor werd de middengalop niet getoond.

Gelukkig werden de onderdelen die wel goed gingen beloond met goede cijfers (voornamelijk 7's) daardoor werd de schade beperkt en haalden ze toch nog 186 punten. Het was een proef met hoogtepunten maar ook met dieptepunten.

06-03-2013 Spannend nieuws: binnenkort komt er een nieuwe aanwinst bij ons op stal. We zijn heel blij dat deze merrie op ons pad is gekomen en we verwachten dat ze een aanwinst wordt voor onze fokkerij. Het betreft een 10-jarige New Forest 1e premie merrie. Binnenkort meer over deze pony!

17-02-2013 Vandaag was er een clinic georganiseerd voor Oscar-nakomelingen. De clinic werd verzorgd door niemand minder dan Frenk Jespers. Jolanda reed in clinic mee met haar mooie Oscar-merrie Armanda . Frenk was erg enthousiast over deze mooie merrie, een paard met veel kracht en kwaliteit! Binnenkort zullen er foto's geplaatst worden van de clinic!

Nog een eervolle vermelding voor de Fam. Van Norel (ontdekker en eigenaar van Oscar): hartelijk bedankt voor de financiële bijdrage voor de clinic. Hopelijk hebben jullie net zo genoten van de prachtige nakomelingen van jullie Oscar als de deelnemers en overige toeschouwers.

Onlangs is de Kwpn-hengst Oscar overleden aan de de gevolgen van koliek.

09-02-2013 Vandaag werden de Zeeuwse Kampioenschappen verreden in Ouddorp. De vorige keer dat Jolanda hier met Wamora moest rijden ging het niet zoals gepland. Wamora was toen heel kijkerig in de baan.

Tijdens het losrijden werd Jolanda bijgestaan door haar instructie (Chantal Nijpjes). Jolanda zette een redelijk goede proef neer met Wamora, alleen het achterwaarts ging volledig de mist in. En ondanks de 3 voor het achterwaarts hadden ze toch nog 187 en 190 punten. Dit resultaat was goed voor een mooie 3e plaats.

Er had misschien meer ingezeten, als het achterwaarts goed was gegaan, maar desondanks zijn we toch tevreden. Nu op naar het M2!

25-01-2013 Vandaag kwamen Jolanda en Wamora in actie tijdens de Masters of Dressage te Nieuw & St. Joosland. Helaas ging het niet zoals gepland, Wamora was ontzettend hengstig wat zich vooral uitte door te plakken aan het been. Ze hadden slechts 167 punten. Dus een wedstrijd om snel te vergeten!

12-01-2013 Vandaag werd de laatste selectiewedstrijd voor het Zeeuws Kampioenschap verreden in Vrouwenpolder. Jolanda verscheen aan de start met Wamora in de klasse M1 paarden. De vorige selectiewedstrijden gingen niet zoals gepland. Nu had Jolanda als doel om deze selectiewedstrijd goed te rijden om zich zo toch te kunnen selecteren voor het kampioenschap.

Wamora voelde bij het losrijden al redelijk fijn aan. Jolanda werd tijdens het losrijden bijgestaan door haar instructie (Jessica Nijpjes). De proef verliep nog niet helemaal vlekkenloos, het achterwaarts ging mis en bij het terugnemen na de uitgestrekte stap kwam Wamora even tegen de hand. Desondanks was het verder een nette proef en deze werd beloond met 192 (jury C) en 188 (jury H), een gemiddelde van 63,33% en dat was goed voor een mooie derde plaats. Hiermee hebben ze zich geselecteerd voor de Zeeuwse Kampioenschappen. Het ZK wordt verreden op 09-02-2012 te Ouddorp.

01-01-2013 Stal 't Arendsnest wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Hopelijk wordt 2013 een jaar met goede resultaten in de sport maar ook in de keuringsbaan. We verwachten dit jaar 2 New Forestveulentjes.